27. lokakuuta 2008

Vaalit takana

Vihdoinkin vaalikiireet takana. Viimeisten viikkojen aikana vapaapäiväni ovat tavalla tai toisella kuluneet vaalitoiminnassa. Nyt uurastus on ohi.

Itse sain vaaleissa 17 ääntä, mikä on ihan kohtuullinen äänisaalis täällä Ukissa, kun ääniä annettiin yhteensä vain alle 8000 kpl. Suurinosa äänistäni tuli kaupungin keskustasta, sekä omalta asuinalueeltani. Ilmeisesti mainosteni jakaminen alueeni postiluukkuihin tuotti jotain tulosta. Ensi vaaleissa pitää panostaa enemmän, nyt on pohja luotu. Sain vihiä, että koulujen varjovaaleissa olisin pärjännyt hyvin, pitää selvittää asia paremmin...

Kokoomus ei Uudessakaupungissa saanut yhtään paikkaa lisää, vaikka muualla maassa Kokoomus paransi selvästi tulostaan. Vaalien ylivoimainen voittaja olivat Perussuomalaiset, jotka Uudessakaupungissa saivat peräti 4 paikkaa 43-paikkaiseen valtuustoomme...aiemmin Perussuomalaisilla ei ollut yhtään paikkaa. Myös muualla maassa Perussuomalaiset ovat tehneet huiman nousun ja moninkertaistaneet kannatuksensa. Onnea Perussuomalaisille!

Kaikkein makeinta on kuitenkin vastustajan tappion katsominen. Demarit saivat rökeletappion koko maassa ja täällä Uudessakaupungissakin menettivät 2 paikkaa. Myös RKP menetti asemiaan vaaleissa, samoin Keskusta ja Vasemmistoliitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti