22. lokakuuta 2008

Kyllä netin valvonnalle - ei netin sensuurille

YLE(nanto) uutisoi tänään, että poliisi suunnittelee perustavansa erillisen yksikön, joka valvoo internetissä esimerkiksi erilaisia sivustoja ja foorumeita. Tällä tapaa poliisi voi pysyä kärryillä missä mennään ja puuttua laittomaan materiaaliin ja ennalta-ehkäistä vaikkapa terrori-iskuja.

Juuri näin. Täsmälleen näin.

Tämän tyyppinen terveen järjen ja laillisuuden kunnioittamisen pilkahdus Suomen viranomaisilta on kaiken nettisensuurin ja suodatuksen rinnalla suorastaan käsittämätön viisauden osoitus. Se herättää jopa pienen, ihan pienen, mutta kuitenkin, toivonkipinän siitä, että viranomaistahot ovat alkaneet oivaltaa, miten näitä asioita pitäisi hoitaa. Toivoa sopii, että linja jatkuu jatkossakin yhtä fiksuna ja sananvapautta kunnioittavana.

5 kommenttia:

 1. Jonkin näköinen ilmoitusjärjestelmä mihin voi käydä ilmiantamassa sekopäiden nettisivuja ja youtube videoita olisi hyvä ja kustannustehokas ratkaisu. Muutama poliisi sitten tarkastamaan "ilmiannot", arvoimaan tilanteen vakavuus ja tarvittaessa kutsumaan asianomaisen kuultavaksi.

  VastaaPoista
 2. Ilkka Ahmavaara (nimetön) kirjoittaa:

  Miljoona euroa menisi kymmenen poliisin palkkaukseen vuodessa? Siis yksi päätoimisesti nettiä tarkkaileva virkamies saisi kuussa bruttona 100 000/12 = 8333 euroa. Päivä palkkana noin 396 euroa, kahdeksantuntisena tuntipalkkana noin 50 euroa tunti. Ei huono.

  VastaaPoista
 3. Kipinä niin kuin kommunistien
  Iskra...

  Se ei ole toivon kipinä.

  Ollaan realisteja.

  Me ollaan valtion omaisuutta.
  Ja meitä nussitaan perseeseen.

  Aika alkaa loppua.

  Kohta on myöhäistä taistella
  koneistoa vastaan joka
  näkee, tarkkailee, valvoo,
  ja seuraa jokaisen tekemisiä
  24h vrk, 365 päivää vuodessa.

  Henkinen orjuus vaikuttaa jo tosiasialta Suomessa.

  VastaaPoista
 4. Poliisi haluaa kaikille suomalaisille nettisivuille punaisen napin, jonka avulla kuka tahansa voi tehdä ilmiantoja epäilyttävästä materiaalista yms.

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/111154.shtml

  Voi vittu niitä natseja!!

  VastaaPoista
 5. Voi jessus, punainen paniikkinappi. Just. Pedofiilit, natsit ja terroristit tietysti muistavat laittaa tuon omille sivuilleen, joita tietysti pitävät Suomessa.

  Ihan oikeasti, ajatteleeko kukaan tuolla sittenkään yhtään mitään?

  VastaaPoista