17. lokakuuta 2008

Jälleen sensuuria kunnallisvaaleissa!

Jo on ihme ja kumma. Kirjoitin aiemmin blogissani siitä, miten Uusi Suomi on sensuroinut turkulaisen Jiri Kerosen blogin kaikille kunnallisvaaliehdokkaille tarkoitetusta blogipalvelustaan. Kun kirjoitin asiasta omaan Uusi Suomi blogiini, niin tämän jälkeen kyseisen blogini sisältö katosi yleisöltä, eikä mitään järkevää selitystä tapahtuneeseen ole vieläkään tullut. (Nyt sentään blogini on tuolla saatu taas toimimaan.)

No, kas kummaa mitä nyt on taas tapahtunut. Jussi Halla-ahon blogiin on "estynyt pääsy" Welhon internet-liittymistä

Minulla ja osalla lukijoistani alkoi olla vaikeuksia päästä sivuilleni keskiviikkona 15.10. Vuorokauden mittaisen tiedustelun tuloksena ongelma saatiin haarukoitua: Sivuilleni ei pääse mistään Welhon liittymästä, ja sivustoni on (tiettävästi) ainoa osoite, johon Welhon liittymistä ei pääse. Tämäkään ei tietenkään todistanut mitään mutta oli huomionarvoista, koska:

a) Ongelmat alkoivat samana päivänä kunnallisvaalien ennakkoäänestyksen kanssa.

b) Welho kuuluu samaan Sanoma-konserniin kuin Helsingin Sanomat, johon minulla tunnetusti ei ole lämpimiä välejä, ja jonka työntekijöillä ammattietiikka tunnetusti on hiukan hakusessa.


Että silleen. Jos luulette Suomessa olevan sananvapaus, olette väärässä. Jos luulette, että Suomessa on demokratia ja rehelliset vaalit, olette väärässä. No, kohta meillä on "sähköinen äänestys", jolloin äänestämisellä tai millään netti- tms. kirjoittelulla tai julkaisulla ei ole enää mitään merkitystä muutenkaan, koska vaalien tulos on täysin manipuloitavissa.

On toki mielenkiintoista nähdä, että nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivaa kirjoittelua pelätään niin paljon, että sitä pyritään likaisin keinoin sensuroimaan pois netistä. Miksi maahanmuutto/ulkomaalais/pakolaispolitiikkaamme ei saisi kritisoida julkisesti? Miksi se on sellainen pyhä lehmä, että kaikki yritykset jakaa tietoa ja herättää keskustelua siitä kriittisessä mielessä pyritään lakaisemaan maton alle? Mitä nämä monikultturelli- ja islamistifanaatikot oikein pelkäävät - eivät kai vain totuutta?

10 kommenttia:

 1. Eikös nuo ole yrityksiä, joilla on valta valita mitä nimissään julkaisevat? Minarkiassa ainakin saisivat jättää julkaisematta valitut tekstit jos siltä tuntuisi ilman mitään mutinoita.

  VastaaPoista
 2. Eivät saa, jos eivät ole sitä käyttösopimuksessaan tarkasti määritelleet.

  VastaaPoista
 3. Joo, "sähköinen äänestys", tosiaan. Tietysti, jos siihen ei päästä, voitaisiin joka vaalipiiriin nimetä vain yksi ehdokas, jonka (100%) kannatusta sitten mitataan.

  Netti on "uhka arjen turvallisuudelle", mutta vaalilakeja se sentään kunnioittaa. Kyllä.

  VastaaPoista
 4. Hienoa että asiasta pidetään meteliä. Kirjoitin itsekin aiheesta aiemmin kesällä - http://www.oula.info/tilitys/?sivu=40

  Onnea kampanjallesi, harmi että kunta on väärä.

  - Oula Lintula (kok), Tampereen ehdokas nro 555

  VastaaPoista
 5. Eikös tuo Welho-case ole aikas pitkälle selvä, jos yhtään viitsit asiaan perehtyä.

  Ei ollut Welhon vika, tahallista tai Halla-ahoa vastaan suunnattu, mutta hei, mitäs pienistä.

  VastaaPoista
 6. http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t552096,400

  VastaaPoista
 7. Älä nyt kehtaa.. Jos joku yksityinen yritys tai sen työntekijä rajoittaa toisten sananvapautta se ei todellakaan tarkoita sitä ettei suomessa olisi sananvapautta. Ihme aasinsiltoja taas. Huolesi on kuitenkin oikeutettu ja minusta Jussin pitäisi harkita rikosilmoituksen tekemistä tuossa asiassa.

  VastaaPoista
 8. > Jos joku yksityinen yritys tai
  > sen työntekijä rajoittaa toisten
  > sananvapautta se ei todellakaan
  > tarkoita sitä ettei suomessa
  > olisi sananvapautta

  Jaaha. Sunsta siis se on osoitus siitä, että Suomessa on sananvapautta, että valtamedia, vastoin omia pykäliään ja käyttöehtojaankin, sensuroi epämieluista materiaalia pois ihmisten ulottuvilta? Justjuu...

  VastaaPoista
 9. Miten olisi postaus aiheesta

  "Jälleen sensuuria Markus Janssonin blogissa!" ??

  VastaaPoista