23. syyskuuta 2015

ISIS iskee Suomessa - miten se tapahtuu ja mitä pitäisi tehdä?

Jokainen edes suht koht selkopäinen ihminen on lukenut netistä ja tajuaa, että Suomeen tunkeva, kymmeniä tuhansia "pakolaisia" sisältävä sakki koostuu paitsi elintasopakolaisista ja turvapaikkaturisteista, niin myös huomattavasta määrästä ISIS terroristeja. Syyrilaisen passin ostaminen on helppoa ja halpaa, jos sellaista nyt sattuisi jostain syystä joku suomalainen poliisi tai rajavartija vahingossa kysymään (not gonna happen), mutta kun edes sormenjälkiä ei vaivauduta tarkistamaan näiltä tulijoita, niin tosiasia on, että kuka tahansa voi kävellä tällä hetkellä Suomeen.

Tiedämme myös tosiasiatietona, että paitsi terroristeja, niin myös raskaita aseita salakuljetetaan EU-alueelle nimenomaan terroristien käyttöön ja terroristien toimesta. Lisäksi toki Balkanin alueelta niitä saa muutenkin kuskattua suht helposti ja esimerkiksi Ruotsin monikulttuurista väriä ja värinää sisältävissä lähiökepposteluissa niitä käytetään rutiininomaisesti

Kaikki eväät ovat siis olemassa todelliseen monikulttuuriseen joukkorikastutusriehaan, ts. vääräuskoisten silmittömään teurastamiseen ISIS-terroristien toimesta. Tämähän on nimenomaan ISISin yksi tavoite. Norjassahan jo pientä keppostelua asian tiimoilta suunniteltiinkin, tosin kohteena oli vain yksittäinen norjalaisperhe, mutta periaate ja tavoite sama: Tuoda islam ja terrorismi vääräuskoisten keskuuteen vielä suht koht rauhalliseen eurooppalaiseen idylliin.

Mitä tapahtuu, kun tämä toteutuu? Esitän yhden perustellun casen:
Määrättynä päivänä, sanotaan vaikka, että sunnuntaina, 20. joulukuuta 2015, klo 11:30, Suomessa olevat ISIS terroristit aktivoituvat. Leikitään, että heitä on vaikkapa vain 600, eli vain mukamas vain muutamia prosentteja kaikista Suomeen tulleista "pakolaisista". He jakautuvat 150 eri soluun, joissa jokaisessa on neljä terroristia ja lähtevät liikkeelle henkilöautolla vastaanottokeskuksista ja muista majoituspaikoistaan. 
Aseet he saavat kätköistä, jonne ne on salakuljetettu jo kauan aikaa sitten. He ovat varustautuneet siten, että jokaisella solulla on vähintään yksi rynnäkkökivääri ja jokaisella jäsenellä on edes kevyet luotisuojaliivit (ts. sirpaleliivit, jotka kestävät pistoolikaliiberisten aseiden tulta), jotka voi helposti ja halvalla tilata netistä huomiota herättämättä. Lisäksi heillä on useilla Suomen armeijan univormut, jotka nekin voi tilata halvalla netistä huomiota herättämättä. Lisäaseina ovat veitset, haulikot, pistoolit jne. sekä käsikranaatit. Viestivälineenä ovat älypuhelimet WhatsApp tms. sovelluksin tai Skypen tms. avulla, sekä lähiradiopuhelimet.

Puolet kaikista terroristeista, eli 75 solua, eli 300 terroristia, iskee klo 12 varuskuntiin ympäri Suomea:
Suomessa on vain 15 maavoimien varuskuntaa, eli jokaista varuskuntaa kohden voi hyökätä 20 raskaasti aseistautunutta ja taistelukokemusta Syyriassa jne. omaavaa, fanaattista terroristia. Varuskunnassa on viikonloppuna vain yleensä 1 valmiuskomppania (eli 100-150 varusmiestä), mutta heidän aseensa ovat yhä telineissä, eikä hälytyspatruunoita ole käytössä lainkaan (ei ole ollut sitten Mika Murasen tapauksen). Varuskunnan vartiojoukkueella on pieni määrä hälytyspatruunoita käytössään, eli vain se kykenee aloittamaan vastatoimet varuskuntaan tunkeutuneita terroristeja vastaan. Mutta se yllätetään, koska tulijat ovat pukeutuneet Suomen armeijan univormuihin ja kukapa nyt hyökkäystä juuri ennen jouluaattoa odottaisikaan. Vartiojoukkueelta terroristit saavat raskaat aseet ja ammuksia. 
Vartiojoukkueen kukistettuaan terroristit jatkavat etenemistään valmiuskomppaniaan, teurastaen ilman ammuksia olevat varusmiehet tupiinsa. Samalla he ottavat mukaansa lisää aseita ja sytyttävät kasarmeja palamaan. He pyrkivät tunkeutumaan luolastoihin, joissa pidetään raskaampaa aseistusta, kuten sinkoja, olkapääohjuksia jne. Pienellä sisäpiirin tiedoilla ja teurastamiensa henkilöiden avaimilla jne. aukeavat monet isommatkin ovet heille. He saavat joka tapauksessa helposti käyttöönsä panssaroituja ajoneuvoja (Paseja, jopa rynnäkköpanssarivaunuja tai ehkä jopa tankkeja) halleista, mutta tuskin kuitenkaan kovin nopeasti niihin ammuksia. Joka tapauksessa he saavat käyttöönsä asianmukaiset Suomen armeijan univormut, merkit ja aseet, sekä varusteet.
Heillä on kuitenkin aikaa, koska vastatoimia ei ole tulossa. Loput varusmiehet ovat lomalla, eivätkä pienet määrät poliisin erikoisjoukkoja, rajavartiolaitoksen erikoisjoukkoja ja erikoisjääkäreitä riitä mitenkään joka paikkaan. Niin ja varusmiehiä ei voida edes käyttää näihin vastatoimiin, jos heitä jotenkin lomalta saataisiin, koska laki ei salli heidän käyttämistään ilman eduskunnan säätämää poikkeustilalakia mihinkään vaarallisiin tehtäviin. Ja mitäpä heillä ilman aseita tekisikään.
Osa vastaanottokeskuksiin jääneistä "pakolaisista" lietsoo muita tulemaan mukaansa varuskuntiin, kun ne on nyt saatu hallintaan, hakemaan aseita ja aloittamaan jihadin suomalaisia vastaan. Vaikka vain muutama prosentti "pakolaisista" tarttuisi tähän tarjoukseen, se tarkoittaa, että kohta Suomessa on satoja ja satoja raskaasti aseistettuja muslimeja lisää verilöylyä toteuttamassa. Varuskunnista he saavat aseet, ammukset ja raskaampaakin kalustoa. Tahtoa ja kykyä käyttää niitä heillä tunnetusti on.

Toinen puoli kaikista terroristeista, eli 75 solua, eli 300 terroristia, iskee klo 12 toisaalla:
Ajastetuilla räjähteillä he saavat yhtä monta muutajaa ja/tai Virve-verkon tukiasemaa pois pelistä kuin mitä soluja on. Lopputulos on, että suurimmat kaupungit pimenevät samantien ja Virve lakkaa toimimasta pitkäksi aikaa laajoilla alueilla, ei kuitenkaan kaikkialla. Matkapuhelinten tukiasemat toimivat vielä pari tuntia, mutta verkkoliikenne ja netti kaatuu hyvin pitkälti, koska laaja sähkökatko estää dataliikennettä ja kansalaiset soittelevat jne. toisilleen epäselvän tilanteen vuoksi. 
Samalla hetkellä kun räjähteet poksahtavat, osa näistä terroristeista iskee poliisiasemille tai poliisipartioiden kimppuun. Pistoolein aseistautuneet poliisit eivät mitenkään pärjää luotiliivein ja rynnäkkökiväärein aseistautuneille terroristeille, jotka iskevät vieläpä yllättäen. Näin he saavat lisää aseita ja ehkä poliisien uniformuja jne. sekä autot käyttöönsä. Nopeasti he pukevat päälleen poliisien univormuja (jos ovat niitä saaneet) ja nousevat poliisiautoihin ja lähtevät ajamaan kohteisiinsa, eli sairaaloihin. Samalla he voivat kuunnella poliisien Virve-puhelimista ja Virve-verkosta, miten poliisit ja viranomaiset reagoivat, eli pääsevät välittömästi tietolähteeseen kiinni...sikäli kun Virve-verkko toimii edes enää. Vaarantuneet Virve-puhelimet voidaan poistaa verkosta, mutta se vie aikaa, jota ei nyt ole, koska tilanne on hyvin sekava. 
Toinen osa näistä terroristeista aloittaa heti klo 12 suoraan iskut ostoskeskuksissa ja sairaaloissa. 4 hengen solu jakautuu esimerkiksi kahteen 2 henkilön partioon, joka ryntää sisälle eri suunnilta kohdetta tai vielä paremmin, neljään yhden miehen partioon, jotka tunkeutuvat eri suunnilta sisälle kohteeseen. Alkaa silmitön tulitus ja teurastus. Tuhansia ihmisiä kuolee minuutissa ympäri Suomea. Terroristit voivat rauhassa vaihtaa lippaita ja ladata aseitaan, koska kansalaisilla ei ole aseita, joilla puolustautua ja poliiseilla on nyt muuta puuhaa, kun ovat itsekin hyökkäysten kohteena. 
Ajatelkaapa vaikkapa Kenian ostoskeskushyökkäystä esimerkkinä, mutta sillä erolla, että nyt hyökkäyksen kohteena ei ole yksi ostoskeskus Helsingissä, vaan 75 ostoskeskusta tai sairaalaa ympäri Suomea!

Kun ostoskeskuksissa ja sairaaloissa on parissa tunnissa teurastettu tarpeeksi ihmisiä, eli vähintään satoja kuolleita per kohde (30000 kuollutta koko Suomessa pelkästään ostoskeskuksissa ja sairaaloissa), lähtevät tekijät karkuun kaaoksen turvin, kaupunkeihin ja lähiöihin. 4 hengen solut hajaantuvat kahden hengen soluiksi (nyt soluja on sitten 150) ympäri kaupunkeja. Hehän ovat pukeutuneet tavanomaisiin vaatteisiin, ajaneet partansa ja osa heistä kulkee poliisin univormuissa, joten he eivät herätä mitään huomiota vielä. Sitten alkaa taas tapahtua:
Ympäri Suomea alkaa kaupunkien keskustoissa ja lähiöissä ammuskelu. Täysin satunnainen, muutama laukaus sieltä ja täältä. Ruumiita siellä ja täällä. Tekijöistä ei ole tietoa. Joku luulee poliisien tappavan terroristeja, koska osa uhreista voi olla muita mamuja (joita nämä terroristit pitävät pettureina, koska he eivät ole aivan täysin yhtä hulluja kuin he ovat). Virve-verkkoon, jos se enää toimii, tulee viestejä "partioilta", että tilanne on hallinnassa siellä ja täällä ja mediallekin voidaan antaa virheellistä tietoa siitä, missä on turvallista olla ja missä ei, jos media enää toimii edes, sähköähän ei ole.
Ihmiset lukittautuvat koteihinsa missä pääsevät ja liikkeet voivat alkaa lukitsemaan ihmisiä sisälle turvaan, mutta avaavat ovet, kun "poliisi" ilmestyy oven taakse ja teurastus jatkuu. Teurastus on siirtynyt sinne ja tänne, satunnaiseksi ammuskeluksi, jossa tekijöitä on mahdotonta paikantaa ja osoittaa.
Koko maa on vaipunut kaaokseen. Sähköjä ei ole, puhelimet eivät toimi, netti ei toimi, poliiseja on teurastettu, varuskunnat vallattu. Paniikki alkaa iskemään ja ihmiset lähtevät ehkä hädissään ulos kodeistaan, suoraan teuraaksi. Toisaalta terroristisolut voivat murtaa ihmisten asuntojen ovia sorkkaraudalla tai lekalla ja murhata perheitä yksi kerrallaan koteihinsa...toki yleisavaimen saatua he voivat rauhassa aukoa kerrostalon asuntojen ovat yksi kerrallaan ja hitaasti teurastaa koko talon asukkaat, perhe kerrallaan.

Mitä viranomaiset tekevät, tai mitä he voivat tehdä?
Ensinnäkin, kukaan ei usko tapahtunutta. Kallisarvoista aikaa kuluu minuuttikaupalla, ehkä jopa puolisen tuntia, koska asian laajuutta ei tajuta. Sähkökatkot haittaavat tiedonvälitystä. Aktiiviset poliisipartiot lakkaavat olemasta. Hälytys ehditään luultavasti kuitenkin antamaan vapaalla oleville poliiseille, Karhu-erikoisryhmälle, rajavartiolaitoksen valmiusjoukkueille ja erikoisjääkäreille. Mutta se ei riitä mihinkään, eivätkä ne tiedä, minne mennä ensiksi, koska joka puolella tuntuu tapahtuvan, eivätkä ne ehdi kaikkialle.
Karhu-ryhmän suuruus on eri lähteiden mukaan reilu 60 poliisia. VATI-ryhmien vahvuus on selvästi enemmän (parisen sataa), mutta näillä ei ole konepistooleja kovempaa aseistusta, joten eivät pärjää tasaveroisesti luotiliivein varustautuneille ja automaattiaseita omaaville terroristiryhmille. Plus, osa näistä ryhmistä on jo teurastettu autoihinsa. Tavallisista poliiseista ei ole mitään apua. Rajavartiolaitoksen valmiusjoukkueiden vahvuus on alle sata sotilasta. Erikoisjääkärien lukumäärä ei ole tiedossa, mutta voisi olettaa heitä olevan kuitenkin ehkä parisataa sotilasta. Puntit ovat siis lukumääräisesti noin suunnilleen miltei tasan, mutta sijainnillisesti, toiminnallisesti ja taktisesti terroristeilla on huikea etulyöntiasema.
Todennäköisesti poliisin ensijainen tehtävä on koettaa saada tilannekuvaa sekasorrosta ja ylläpitää järjestystä paniikin seassa. Erikoisjääkärien aika kuluu epätoivoisiin yrityksiin saada varuskuntia takaisin haltuunsa. Paljon resursseja kuluu myös sotilaspoliiseilta jne. valtiojohdon suojaamiseen ja kohteiden suojaamiseen. Loppupeleissä terroristeja vastaan suoraan, etenkään kaupungeissa ja kaduilla, ei ole kovinkaan monta raskaasti aseistautunutta ampumisen ammattilaista.
Aika on kuitenkin olennaisin tekijä. Muutamat lentokunnossa olevat helikopterit eivät onnistu lennättämään erikoisjoukkoja kriittisiin paikkoihin ympäri Suomea. Ja sekin kestää silti jopa tunteja, ennen kuin nämä joukot saadaan kohteisiinsa. Siinä vaiheessa varuskunnat ovat joka tapauksessa ISISin hallussa ja suurimmat sairaalat ja ostoskeskukset muuttuneet teurastamoiksi.

Mitä kansalaiset tekevät, tai mitä he voivat tehdä?
Aseita on Suomessa runsaasti ja useilla ihmisillä. Mutta haulikot ja pistoolit eivät toimi luotiliivein ja automaattiasein varustautuneita terroristeja vastaan. Lisäksi ihmiset eivät ole aseidensa luona useinkaan, vaan kylässä, kaupassa, jne. Eivätkä ihmiset uskalla ottaa asetta ja lähteä kaduille, koska eivät tiedä tapahtumien laajuutta. Osa aseiden omistajista varmasti tekee niin ja voi tulla toisten aseiden omistajien, poliisien tai terroristien ampumiksi uhkaavana henkilönä. 
Kansalaisista suurinosa, jotka tietävät, mitä tapahtuu, menee paniikkiin ja pyrkii kotiinsa tai tuttavien luokse turvaan. Tiet menevät tukkoon. Liikenneonnettomuuksia sattuu. Osa ymmärtää linnoittautua sisälle ja pysyä hiljaa, epätietoisina siitä, mitä muualla tapahtuu. Suurimmalla osalla ei tosin ole edes analogista radiota kotonaan, puhumattakaan pattereista, jotta voisi tietää, mitä todella tapahtuu, joten he voivat olla täysin tietämättöminä tapahtumista. 
Käytännössä kukaan ei ole harjoitellut tämmöistä tilannetta varten. Ei ole raskaasti aseistettuja kodinturvajoukkoja, jotka tietäisivät heti, miten ja minne mennä ja toimia. Ei ole kotivaraakaan. Ei ole pattereita. Ei ole juuri mitään.

Miten tilanne päättyy, mikä on lopputulos ja koska?
Kuolonuhrien määrä on valtaisa. Jopa satatuhatta suomalaista menettää henkensä jo ensimmäisen vuorokauden aikana. Suurimmat sairaalat eivät toimi, koska niiden henkilökunta on tapettu ja tilat tuhottu terroristien toimesta. Pienemmät sairaalat toimivat ilman sähköä, koska varavoima on loppunut ja ne tukehtuvat potilasmäärään. Kymmeniä tuhansia tulee vielä kuolemaan puutteellisen terveydenhoidon takia perussairauksiin ja iskun aiheuttamiin vammoihin.
Osa terroristeista on jättänyt jälkeensä biologisia aseita, tai on toiminut itse biologisten aseiden kantajina, tuoden mm. ebolaa ja muita tauteja Eurooppaan. Iskujen aikana ja sen jälkeen he ovat saastuttaneet ja tartuttaneet runsaasti ihmisiä ja vedenottamoita ja vesitorneja. Sairaaloiden romahdettua nämä biologiset aseet voivat tappaa vielä kymmeniä tuhansia suomalaisia.
Ammuskelu jatkuu sekavana päiväkausia. Vähitellen tilanne saadaan hallintaan. Ihmiset ovat alkaneet spontaanisti järjestäytyä aseellisiksi ryhmiksi ja yksinkertaisesti massan voimalla kukistavat terroristit, joiden lukumäärä vähenee koko ajan. Liikekannallepano ehditään aloittamaan, mutta asevarastojen ollessa pääosin terroristien hallussa, ei johda nopeasti mihinkään kovin suuriin lopputuloksiin.
Lopulta varuskunnat ja asevarikot saadaan otettua takaisin hallintaan nopeasti perustetuilla joukoilla. Epäselväksi jää, miten paljon niiden kalustosta on ehditty terroristien toimesta kätkeä muualle jatkoiskuja varten. Tuhot maanpuolustukselle ovat kuitenkin joka tapauksessa valtaisat.
Suurinosa terroristeista saadaan tapettua, mutta epäselvä määrä pakenee pakolaisvirtojen mukana ulkomaille, osa takaisin alkuperämaihinsa. Heitä juhlitaan sankareina ISISin toimesta ja he ovat inspiraation lähde loputtomalle joukolle uusia terroristeja.
Muualla Euroopassa kansajoukot lynkkaavat mamuttajamokuttajasuvakit lyhtypylväisiin ja toteavat: Ei enää kulttuurimarxismia!
Suomessa sen sijaan kaikkien puolueiden mamuttajamokuttajasuvakit jatkavat yhä liturgiaansa siitä, miten iskulla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa ja miten vain lisäämällä maahanmuuttoa kehitysmaista Suomi voi "pelastua" ja "selviytyä" tulevaisuudessa. Mädättäjät muistavat myös mainita, että "jonkun pitää meidän eläkkeet maksaa" ja "monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara". Suomalainen media muistaa kertoa toistuvasti, että "kyllähän se Breivik kanssa" ja "satoja mamujakin kuoli iskuissa (niin ne terroristit)". Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP nousevat äänivyöryllä suurimmiksi puolueiksi, koska "viattomat kehitysmaalaiset vain oppivat pahoille tavoille kantaväestöltämme". Tarja "Demla" Halonen huutoäänestetään uudestaan presidentiksi ja ensitöikseen hän nimittääkin Mika Illmannin, Jorma Kalskeen ja Jaakko Jonkan korkeimman oikeuden tuomareiksi. Game over. Again.

Miten tulisi ehkäistä, varautua ja toimia sitten?

Yksinkertaisin ratkaisu olisi tietenkin ennaltaehkäisy. Ei esimerkiksi oteta maahan henkilöitä, ei yhtäkään, jonka henkilöllisyydestä meillä ei ole tietoa. Tarkistetaan sormenjäljet rekistereistä pitkin EU:ta. Ne, jotka jostain syystä otetaan, laitetaan lukkojen taakse vartiointiin ja heti jos heitä alkaa katoamaan, hälytyskellojen pitää soida. Jne. Ylipäätään ja kiteytettynä: Ei olla hölmöjä ja sinisilmäisiä

Mutta koska noin simppeliä toimintaa ei tietenkään voida missään tapauksessa tehdä, koska rasismi, natsismi, nuivismi, Jussi Halla-aho, Seppo Lehto ja Hitler, niin pitää sitten tehdä vaikeamman kautta, eli esimerkiksi:

 • Säädetään lait, joiden perusteella epäselvässä ja sekasortoisessa tilanteessa puolustustilalain säädökset astuvat automaattisesti voimaan ilman eri määräystä tai käskyä. Nämä antavat mahdollisuuden varusmiesten ja muiden käyttöön myös aseellisissa toimissa, sekä mahdollistavat maahantulijoiden ja kiinniotettujen suhteen "vapaammat kädet".

 • Perustetaan kodinturvajoukot, joilla on aseet, varusteet ja patruunat kotona, koulutetaan ja ohjeistetaan ne "vihreiden miesten" varalle, eli selvään toimintasuunnitelmaan. Osa niistä ottaa haltuunsa tärkeitä kohteita kuten isommat sairaalat ja osa ryhtyy liikkuviksi reserveiksi, jotka menevät sinne, missä tapahtuu. Mikäli poliisi tai armeija on toimintakykyinen, se ohjaa toimintaa, mutta jos poliisiin ei saada selvää yhteyttä, joukot toimivat erikseen omien ohjeidensa ja suunnitelmiensa mukaan. Viestintä tapahtuu omilla radioilla ennalta sovitun menettelyn mukaisesti. Aseita osataan ja uskalletaan käyttää kaikkia kohtaan, jotka toimivat epäilyttävästi.

 • Varuskuntien turvallisuustilanne laitetaan kuntoon. Oikeasti. Jokaiseen varuskuntaan perustetaan palkatusta henkilöstöstä (juu, lisää henkilöstöä tarvitaan) sotilaspoliisikomppania - tai pari, jolla on aina yksi joukkue täysin varustettuna ja aseistettuna toimintaan. Sen lisäksi valmiudessa olevien varusmiesjoukkojen määrää lisätään ja hälytyspatruunat annetaan komppanioihin esimerkiksi "kolmen miehen sääntö" perusteella avattavien panssariovien taakse, nopeasti saataville.

 • Poliisi ottaa sen päänsä ulos perseestään ja keskittyy ajatusrikollisten jahtaamisen sijaan jäljittämään, selvittämään ja ottamaan kiinni oikeita rikollisia. Sen sijaan, että poliisi kyttää nettikirjoituksia, poliisi ryhtyy perehtymään jihadistien uhkaan, salakuuntelee, soluttautuu, tutkii, kuulustelee ja selvittää todellisten rikollisten todellisia suunnitelmia, penkoo ja jäljittää aselähetyksiä jne. yms. tms.

Mutta turhaan minä täällä pauhaan. Ei kukaan usko. Ehkä sitten uskoo, kun satatuhatta suomalaista on teurastettu ISISin toimesta. Sitten se on vaan vähän liian myöhäistä.Lisäystä 8.10.2015:
* Ilmeisesti ISIS-taistelijalta on löydetty todisteita suunnitelmista tässä kuvatunlaiseen iskuun Berliinissä. Huppista keikkaa.
* Ilmeisesti Suomesta on löytynyt vastaanottokeskuksen läheltä rynnäkkökiväärin patruunoita ja lippaita. Huppista keikkaa.

Lisäystä 11.10.2015:
* Tanskassa on jäänyt kiinni autolastillinen aseita ja käsikranaatteja, jotka olivat matkalla muslimisiirtolaisille. Huppista keikkaa.

93 kommenttia:

 1. Voiko tavallinen Suomen kansalainen hankkia muita itsepuolustusvälineitä, kuin pesäpallomailan tai kiven alla asumisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI. Vaihe 1: oli se ase-lakien tiukennus + aseiden takavarikointi, 2: on mikä nyt ja 3: ne alkaa riehua kun "tarpeeksi iso prikaati".

   Poista
 2. Ettei nyt aivan menisi vainoharhan piikkiin asia, niin miten Suomi olisi Isisin kaltaiselle järjestölle potentiaalinen kohde? Ei mitenkään. Suomea parempi kohde olisi vaikka Etelämanner. Pingviineitä tappamallakin saisi enemmän julkisuutta ja yleistä paheksuntaa aikaiseksi, kuin riehumalla Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kuin RUOTSI, SAKSA, NORJA... Tuskin TIEDÄT että poliisi ampunut jihadisteja jokaisessa noissa + unkarin rajalla etc. pitkin viikkoa. No nauran viimeisenä mutta olenpahan varoittanut ;)
   ON SHARIA-LAKI TUTTU! "Jos et tee niin ma sulta jalan + käden vien tam di daa!"

   Poista
  2. Vaikka ihan siksi, koska se olisi näin helppoa kuten tässä mainitaan.

   Poista
  3. Heidän tarkoitushan on saada maapallo haltuun islamille. Eikö näistä pienistä ja suojelukyvyttömistä maista olisi juuri helpointa aloittaa? Suomi on aika huonossa asemassa ja jamassa tällä hetkellä eli todella helppo kohde kelle tahansa.

   Poista
  4. Siksi tämämaa koska venäjä

   Poista
 3. Eikös se norjalaisten aateveljiesi konsti vastustaa ISISiä ollut demarien lasten tappaminen dumdumluoteja ampumalla?

  VastaaPoista
 4. Ei perhana. Ihan sairas tarina, mutta juuri siksi, että on uskottava. Juuri noin helposti voisi kaikki oikeasti käydä.

  Lopusta tosin en ole samaa mieltä, mutta tästä olen: kukaan ei usko, ennen kuin on liian myöhäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Orpo on lukenut tämän skenaarion joka on kuin Vareksen romaanista eli todella uskottava ja mahdollinen. Suvakit näkevät jokaisen islmilaisen uhrina ja jeesuksena.

   Poista
  2. 2019 Sosdemit, vassarit, vihreät, media mokuttaa olan takaa hallitusvastuussa lisää matuja haalivat, tässä esitetty monin osin toteutunut.

   Poista
 5. Huh huh... aika rankka ajatus!

  Mutta olean samaa mieltä, parempi olisi varautua kuin katua myöhemmin, että ollaan oltu liian sinisilmäisiä ja hyväuskoisia.

  VastaaPoista
 6. Hyvä esimerkki ja tämmöistä olen itsekkin ajatellut menneinä päivinä. Voisin kuvitella, että tätä skenaariota ollaan juurikin kehitelty Suomen tuhoamiseksi, kun muistelee menneitä tapahtumia: Varuskuntia lakkautettiin, Puolustusvoimien määrärahoja ollaan supistettu, Poliiseilta leikataan yms. ja tehdään NATO:n kanssa "kauttakulkusopimus". Eikös tämä ole juurikin skenaario jolla saataisiin NATO suomeen pysyvästi? Hyvä syy kutsua NATO auttamaan, koska emme siihen itse kykene. Saadaan Suomi kaaokseen ja siitä hyvä jatkaa Venäjälle tjms...

  VastaaPoista
 7. Pelottavaa. Ikävä kyllä liian mahdollista.
  Jos muuten Markus olisi ryhtynyt elokuvakäsikirjoittajaksi, se olisi nyt miljonääri!

  VastaaPoista
 8. Virveverkon korvaa kriisitilanteissa Radioamatöörit laitteillaan, eli tarvittaessa viestintä kyllä toimii, sitä on harjoiteltu jo yli kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
 9. "Ettei nyt aivan menisi vainoharhan piikkiin asia, niin miten Suomi olisi Isisin kaltaiselle järjestölle potentiaalinen kohde?"

  Ei kyse ole niinkään maasta, kuin siitä että jokainen vääräuskoinen kuollut on lahja allahille. Ja Suomi, joka on helppo kohde väkimääränsä ja pitkien yhtyeksien vuoksi, toimii lähtölaukauksena. Muualla palaa vasta sen jälkeen.

  Ensimmäisen kommentin kysymykseen voisi vastata että "voi". Eli, liityt radioamatööri seuraan ja hankit itsellesi luvat. Ostat itsellesi luotiliivit ja vaikka kirveen/vesirin ja muita taktisia välineitä.

  Suihkeista ja muista ei ole haittaa. Se että niiden hallussapidosta tai käytöstä saa pienen sakon, on pienempi paha kuin se että jotain tapahtuu. Muista hakkia suihkeita pääosin se 400ml pullo.

  Myös kertakäyttöisiä tikakusvälineitä, siteitä, laastareita, särkylääkkeitä, kynttilöitä, lamppuöljyä, pattereita jne voi hankkia. Suunnistustaovosta ei ole haittaa kuten ei morsetuksestakaan kommunikaationa.

  Kannattaa varustautuamyös niin että vuoteen ei saa ostettua talvivaatteita eikä muuta tavaraa. Hammastahnaa, tulitikkuja, tarngia, kaasupullo jne ... vessapaperiin ovat aina hyviä investointeja. Ja jos haluat olla valmis, niin pidä iso reppu aina pakattuna tietyillä varusteilla. Se että joudut lähtemään pikamarssille on enemmän todellisuutta kuin mikään muu. Meistä jokainen joutuu lähtemään kotoaan äkkiä seuraavan 10 vuoden aikana. Selviytyminen riippuu siitä mitä sitä ennen on tehnyt.

  iPodit ja IPhohet ovat niin kaikkein huonoimpia ostoksia. Samoin napapidat. Kaupungeissa tapahtuvat kaikkei suurimmat tuhot.

  JA MUISTAKAA!!! Kun KOLMAS perättäinen ateria jää saamatta, siitä alkaa ANARKIA !!

  ...sen jälkeen me tappelemme jo keskenämme.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä oli hyvin perusteltu tuo isisin mahdollinen toiminta. Minunkin näkemyksen mukaan todellakin tuo kaikkion mahdollista tapahtua Suomessa eikä se ole kaukaa haetuakaan.Uskonkin että kun pakolais ruuka tosta rauhoittuu, ja kaikki asettuu aloilleen asumaan, sen jälkeen varmaan alkaa tapahtumaan. Ei isis varmaankaan kauan odottele. Kun se alkaa kokoamaan ketjujaan.Oliskin syytä ruveta tarkkailemaan niitä jotka alkaa hankkimaan autoja itselleen Isisin porukoillahan on rahaa millä on ostaa atot ellei heillä ole, niin isis toimittaa varat ssihen. Etenkin sotakuntoiset nuoret miehet on mahdollisia kohteita joita olis syytä seurata.

  VastaaPoista
 11. Se on selvää, että ISIS miettii jatkuvasti keinoja tehdä uutta ja tehokasta. Kyllä siellä muutakin on mielessä kuin jonkun parin pommin räjäyttäminen. Ja koska tekijät eivät pelkää kuolemista, tämmöinen skenaario on täysin toteuttamiskelpoinen.

  Yllätysmomentti on suurin etu. Kukaan ei voisi kuvitella tämmöistä iskua ja juuri siinä on yksi syy, miksi sellainen ehkä tapahtuukin.

  VastaaPoista
 12. Eikä sitten pidä paikkaansa pätkän vertaa. Minä olen sitä mieltä että alkuasetelmana on huomattavasti isompi joukko tässä. Eli tuhot voidaan kertoa isolla kertoimella. Toisekseen alkuasetelman aseistus on huomattavan paljon lukumääräisesti tukevampana. Esimerkiksi Tanskaan on tänä vuonna yritety salakuljettaa enemmän aseita kuin koskaan. Siis kiinnijääneiden tapausten mukaan. Mikä lienee kiinnijäämisprosentti joka varmaan korreloi jollain muotoa onnistuneita yrityksiä joita lienee myöskin jonkin verran etenkin kun rajat ovat levällään kuin ne kuuluisat Sokoksen ovet. Toisekseen itäraja on myöskin otollista aluetta tuottaa arsenaalia Suomen puolelle. Itärajan takana tuskin kukaan on suuressa mittakaavassa huolissaan vaikka joku aiheuttaisikin lievää " sekaannusta Suomessa ". Tuhot olisi joka tapauksessa infernaaliset ja tilanne tuskin palautuisi normaaliksi muutamaan hetkeen, mitä yksikköä nuo hetket sitten olisi riippuisi paljon ulkopuolisesta asiaan puuttujasta. Joka tapauksessa siitä seuraisi pitkäkestoinen sisällissodan kaltainen viha ja moneen suuntaan juurisyiden kaivaminen ja kostokierre. Osansa saisi päättäjät jotka tämän salli,näkyvät ja esille tulleet suvaitsijat ja maahanmuuttokoneen pyörittäjät. Tietenkin myös osansa saisi lopulta jokainen jollain lailla väljästikin mamuksi leimattava. Siinä sivussa tietysti talous ja infra romahtanut kehitysmaa-asteelle. Ihmettelen kovasti että tälläistä mahdollista tulevaisuutta vähätellään. v

  VastaaPoista
 13. Olen ajatellut täsmälleen samaa mahdollisuutta ja tullut siihen pelottavaan lopputulokseen että tämä on täysinmahdollista.
  Vielä tehokkaampaa siitä tulee jos temppu tehdään aamuyöstä kello 4. Vaikkapa sunnuntai-aamuna.
  Suomi on valloitettu alta aika - yksikön.
  Ja kuten tiedämme, islamistien maailmanvalloitus on jo alkanut.

  Kannattaa lukea kirja nimeltä Khilafa, suonalaisen kirjoittama.

  VastaaPoista
 14. Ihan hieno käsikirjoitus Renny Harlinille.

  VastaaPoista
 15. Saamani tiedon mukaan juuri tällä hetkellä junassa matkustaa Irakin armeijan entinen hävittäjälentäjä, joka kommunikoi sujuvalla englannilla ja kertoi haluavansa Suomessa poliisiksi...

  VastaaPoista
 16. Markus, sullahan oli paljon hyviä osatekijöitä suunnitelmassasi ISISikselle. Ehkä kuitenkin ajattelevat, että olet vääräuskoinen, eivätkä ota ohjeitasi onkeen.

  Sikseen toisekseen nyt kun tämä on julkistettu, niin joku voi tarkistella, mitä vastatoimia olisi tehtävissä.

  Sehän on selvää, että ennaltaehkäisy on aina edukkain vaihtoehto. Naapurimaamme Venäjä vartioi omia rajojaan aika hyvin. Et sitten olisi ulkoistamassa rajavalvontaamme heille?

  VastaaPoista
 17. ISIS on tietysti tumpeloita täynnä ja kuvatun kaltainen olisi niille aivan liian vaikea toteutettavaksi. Suunnitelma vuotaisi julki ennen toteutusta. Mutta on taho, joka tämän voisi taktisen osaamisen puolesta toteuttaa ja se on Venäjä. Ja he voisivat tehdä aivan eri tason vahinkoa PV:n toimintakyvylle, myös keskipitkällä aikavälillä.

  ISIS tietysti pystyisi varustamaan jengiä ja tekemään noita kauppakeskusiskuja, useitakin samaan aikaan. Mutta iskut varuskuntiin olisi turhia koska ei se kuitenkaan olisi PV mikä ne lopulta nitistäisi eikä ISIS saisi käyttöönsä raskasta aseistusta sieltä kuitenkaan (eivät osaa käyttää varusteita eikä niiden varastaminen ole niin helppoa kuin pyöräkellarin tyhjentäminen).

  Ja kun kyseessä olisi ISIS jengi, niin ei kukaan uskoisi niitä poliiseiksi tai PV:n väeksi ulkoisen habituksensa ja huonon kielitaitonsa takia. Eli monet tarinan kohdat eivät sen takia voisi toteutua.

  Lähtökohtaisestihan tarinan kuvaamat tapahtumat ovat tieysti mahdollisia. Nyt kuvailtuna shokkireaktio on taattu enkä osaa sanoa, olisiko tarina efektiltään parempi jos siitä tekisi realistisemman.

  VastaaPoista
 18. Tää oli hyvä. Parempaa kuin Ilkka Remes, eikä tälle voi naureskella. Käsittämätöntä, että maahan uskalletaan päästää ihmisiä joista ei ole mitään tietoa. Olen aina luullut, että se on itsestäänselvyys, että rajalla edes vähän katsottaisiin. Mutta ei.

  VastaaPoista
 19. ISIS iski MUTSIS, sen seurauksena putkahdit kuin pommi maailmaan.

  VastaaPoista
 20. Erinomainen artikkeli.
  Maanpetturi-vallanpitäjämme ovat avanneet kaikki portit auki maahantunkeutuja-invaasiolle - kansaa huijatakseen he ovat tehneet joitakin näennäistoimenpiteitä mukamas hillitäkseen invaasiota mutta EI mitään KOURIINTUNTUVAA jolla olisi todellista vaikutusta.

  Sitäkö varten runsaat 70 vuotta sitten lähes satatuhatta suomalaista uhrasi maamme puolesta henkensä ja moninkertainen määrä sai elinikäisen vamman Neuvostoliittoa vastaan taistellessaan jotta jotkut narsistis-psykopaattiset, täysin selkärangattomat maanpetturit pääsisivät Super-Neuvostoliitto-politrukkeina nauttimaan Brysselin lihapatojen antimista?

  VastaaPoista
 21. Hei, luin juuri tämän kirjoittamasi artikkelin. En ole sen enempää tutustunut sivuihisi joten en tiedä miten tuttu islam sinulle on. Kirjoittamasi skenaario on kauhea, mutta ei kuitenkaan se kamalin mitä voi tapahtua. Kehotan kaikkia tutustumaan islamiin tarkemmin, erityisesti islamin eskatologiaan. Muslimithan odottavat miestä nimeltä Iman Mahdi, joka on eräänlainen messias-hahmo joka maailmankartalle ilmestyessään julistaa maailmanlaajuisen sodan meitä vääräuskoisia vastaan. Kun tämä tapahtuu niin on jokaisen muslimin velvollisuus teurastaa kaikki jotka eivät alistu islamiin. Tässä ei nyt ole kyse siitä tapahtuuko näin oikeasti, tai uskommeko me tämän olevan totta. Pointti on se, että muslimit uskovat näin. Jos nyt joku sitten julistautuu Mahdiksi ja suuri osa maailman (tai Suomen) muslimeita uskoo tämän henkilön olevan Mahdi, niin game over maailma.

  VastaaPoista
 22. Kirjoituksessa esitettyä skenaariota tukee muutama seikka. Suuri osa tulijoista tuntuu tietävän hyvin tarkkaan mihin kaupunkiin haluavat mennä. Rahaa on käytössä mm. taksimatkoihin Torniosta etelä-suomeen. Jos olisi omia rahoja, olisiko käyttö yhtä huoletonta?

  VastaaPoista
 23. On kyllä hyvin mietitty. Jotenkin näin tulee kaikki kumminkin tapahtumaan jos suomen kansa ei tee mitään. Koska hallitus pahentaa asiaa.

  VastaaPoista
 24. janssonilla on pissalla täytetty super soaker valmiina

  VastaaPoista
 25. Hyvä teoria. Luulen kuitenkin, ettei heidän ÄO:nsa riitä moiseen...

  VastaaPoista
 26. Suomi olisi hyvä kohde. Maa joka elää legendasta. maa jossa asuvat "THE SOTILAAT", euroopan kovimpana pidetty armeija, joka löi venäläiset ja sakalaiset.
  ISIS olisi juhlittu sankari tuon iskun jälkeen,se on totta.
  Moni tuossa mainittu oli juurikin se mitä on maailmalla jo eri paikoissa tapahtunut ja ihmisten vastaukset ovat samanlaisia kun maailmalla ja suomessa enen sitä: "ei suomessa" ,"ei tääällä", "lääkkeet", mutta näin ovat ihmiset muissakin maissa sanoneet.

  Se mitä tiedän on, ettei fanaatikkoa sido järkisyyt, ei ole mitään sellaista syytä miksi tänne ei voisi iskeä, eikä matematiikan valossa ole myöskänä riittävän epätodennäköistä, etteikö tänne iskettäisiin. Terrorismi sanan mekirtys unohdetaan,sillä pelko riittää..Iskeä ei tarvitse, se piisaa kun siellä päässä lepää "jospa sittenkin". Isis on varakas ja se on määrätietoinen älköön kukaan pitäkö heitä somaaleina sillä he sen kalifaattinsa saavat lopuksi,sijaitseeko se Suomessa niin sitä en tiedä.

  VastaaPoista
 27. Pahin ajatusvirhe on se,että luullaan ISIKSEn olevan jotain idiootteja, jotka eivät kykene järjästätymään. Suomi on täysin vaille suojaa, eikä täällä ole päättäjillä mitään käryä siitä mihin nuo ihmiset kykenevät, mutta he ovat yhtä taitavia suorittamaan iskuja kun sinäkin, sitä ei ole syytä unohtaa.
  Fanatismi ei tee kenestäkään idioottia vaan ainoastaan hullun.
  Ajatus tyyli "ei niistä ole, ei ne pysty" on typerä,naivi ja vaarallinen.

  VastaaPoista
 28. Et ole harkinnut uraa dystopiafantasioista fiktioita kirjoittavana kirjailijana? Tarinastasi puuttuu tosin yksi tärkeä seikka, nimittäin motiivi.

  VastaaPoista
 29. maahanmuuton rajusti lisäännyttyä, maahanmuuttajataustaiset henkilöt saavat kansalaisuuden, jonka jälkeen on helppo lähteä politiikkaan esimerkiksi Islamistisen Kansan puolueen nimissä, ja saada suuri enemmistö joidenkin paikkakuntien valtuustoihin

  VastaaPoista
 30. Todella hyvin suunniteltu skenaario, ja täysin toteuttamiskelpoinen kun riittävä joukko on kasattuna.

  VastaaPoista
 31. Markus tuota tästä elokuva!! �� Ja jotakin tonne päin voi hyvinkin käydä

  VastaaPoista
 32. Hyvä kirjoitus. Se osui melko lähelle omaa skenaariotani. Muutama kommentti.

  Sähköverkon kriittinen tärkeys.

  400 kV:n tai pienempiä muuntajia ei vartioida ollenkaan. Koko sähköverkko ei kestä kuin yhden ison muuntajan hajoamisen. Uuden rakentaminen kestää muistaakseni 1-2 vuotta.

  Oletetaanpa, että iskupäivänä/yönä ja sitä seuraavana viikkona (joulun aikaan) on 15+ astetta pakkasta ja lunta sataa reippaasti. Jos/kun sähköverkko hajoaa...

  i] Internet sammuu.

  ii] Puhelin/kännykkäverkko sammuu. Hälytysnumerot eivät toimi.

  iii] Junaverkko sammuu.

  iv] Kommunikaatiokaaos. Harva tietää mitä tapahtuu. Analoginen viestintä (esim. radio) toimii. Jos se toimii. Silloin kun se toimii.

  v] Pankit menevät kiinni. Omalle tilille ei pääse. Pankkikortit, luottokortit, nettipankit ja bitcoinit eivät toimi. Vain käteinen käy.

  vi] Sähkölämmitys sammuu.

  vii] Kaukolämpö sammuu.

  viii] Vesilaitokset sammuvat; ei enää vettä kraanasta.

  ix] Jätevesihuolto sammuu; ei enää esim. WC:n käyttöä.

  x] Myös omakoti/rivitalot joissa on maalämpö ja/tai 'putsi' (tai vastaava) jäävät ilman lämmitystä/vesihuoltoa/jätevesihuoltoa.

  xi] Ilman lämmitystä kaikki rakennukset joissa on vesiputkia ja niissä vettä: jäätyvät ja hajoavat.

  xii] Kaikki rakennukset joissa on ollut sähkölämmitys/kaukolämpö/maalämpö jäävät ilman lämmitystä, joten sisällekin tulee pakkasta.

  xiii] Ei enää sähköistä ruoanlämmitystä (sähköliesi ja mikro).

  xiv] Lähes kaikki kaikki kaupat menevät kiinni. Huoltoasemien pumput eivät toimi. Polttoaineesta tulee harvojen herkkua.

  xv] On pimeä vuodenaika, joten valoa saa lähinnä kynttilöistä, taskulampuista, takkatulesta ja avotulesta.

  xvi] Ruoasta ja lämpimästä tulee pula.

  xvii] Lunta sataa, joten tiet tukkeutuvat lumesta. Aurauskalustolle on vaikea saada tarpeeksi polttoainetta. Logistiikka jumittaa pahasti. Kaikesta tulee pula.

  EU:n tilanteesta.

  Jos jokin päivä on sovittu, on se varmaankin sovittu koko EU:n alueelle. Ja mikä olisikaan sopivampi aika kuin vääräuskoisten epäpyhä juhla eli joulu. Se tarkoittaa, että Ruotsi on silloin vielä pahemmassa tilanteessa, ja Ruotsi pyytää apua Norjalta ja Tanskalta. Viron pieniä voimia tarvitaan todennäköisesti muissa Baltian maissa. Mitä jää jäljelle? Venäjä. Suomessa muodikas nyky-Venäjän parjaus on hauskaa siihen asti kunnes/jos apua tarvitaan.

  -----

  ISIS Trojan Horse in Migrant Scandal (2015/09)

  Se tuhannen dollarin kysymys on: Kuinka monta prosenttia heistä on ISIS-taistelijoita? 1%? 10%? 20%?

  Rahasta puheen ollen, siitä ei näytä olevan pula:

  MTV - Turvapaikanhakijat taksilla eri puolille Suomea – "1400 euron matka [Torniosta] Turkuun ei tunnu missään" (2015/09)

  Suomesta vielä.

  Suomen nykyinen tilanne ei tietenkään olisi mahdollista ilman hyödyllisiä idiootteja (Wiki: Useful Idiot): Suomen hallitus ja suomalainen media. Erityisen pontevasti ovat kunnostautuneet sisäministeri Orpo, pääministeri Sipilä sekä Yle.

  VastaaPoista
 33. Villi arvaus että sotilaspoliisien toiminta ja koulutus on vain arvailun varassa?

  VastaaPoista
 34. "Ajastetuilla räjähteillä he saavat yhtä monta muutajaa ja/tai Virve-verkon tukiasemaa pois pelistä kuin mitä soluja on..."

  "...Samalla he voivat kuunnella poliisien Virve-puhelimista ja Virve-verkosta, miten poliisit ja viranomaiset reagoivat"

  Eikö tämä ole nyt pikkasen epäloogista?

  VastaaPoista
 35. > "Ajastetuilla räjähteillä he saavat yhtä monta muutajaa
  > ja/tai Virve-verkon tukiasemaa pois pelistä kuin mitä soluja on..."
  > "...Samalla he voivat kuunnella poliisien Virve-puhelimista
  > ja Virve-verkosta, miten poliisit ja viranomaiset reagoivat"
  >
  > Eikö tämä ole nyt pikkasen epäloogista?

  Puhuin kahdesta eri porukasta koko ajan. Siellä, missä Virve kuuluu, he tietenkin voivat kuunnella sitä ja siellä missä ei kuulu, no, siellä heillä on suurempi toimintavapaus. Virvessä on myös suorakanavatoiminto, joka tarkoittaa, että Virve kuuluu ilman tukiasemiakin jos lähellä on muita joilla se on päällä. Virven käyttö vaikeutuu, mutta ei esty ja on tärkeä tietolähde terroristeille.

  VastaaPoista
 36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 37. Paljon tuhoa toi saisivat noin toimiessaan aikaan, mutta vartiostoista aseiden vienti ei ihan yksinkertaista kuitenkaan ole ja iso osa kalustosta on kuitenkin valmiusvarastoissa ihan muualla kun varusmiesten läheisyydessä. Samoin poliisi tuskin lähtisi ryntäilemään yksittäisinä partioina teuraalle, vaan keräisivät väkeä ja lähtisivät virka-avun kera systemaattisesti paikka kerrallaan siistimään paikkoja. Ei-aktiiveista vartiojoukkueet tietty olisivat ensimmäisenä tulilinjalla, MAAK tuon jälkeen ja sitten todennäköisesti kutsuttaisiin RDF ja muut valmiussankarit kehiin. Toki tässä kestäisi vuorokausi tai pari, sitä ennen olisi kaikilla kiire.

  Tieto kuitenkin kulkee hyvinkin nopeasti pv:llä, joten en usko, että ensimmäisten 1-3 hyökkäyksen jälkeen kellään olisi epäselvää tilanteen laadusta ja joka ikisessä varuskunnassa turvallisuustaso pompautettaisiin maksimiin. Sairaaloissa on myös olemassa toimintaohjeita ja jonkin verran resurssejakin viranomaisten puolelta poikkeusoloihin, joskin osumiahan alkuun tulisi- se on selvä.

  Vahva veikkaus on, että ensimmäisen vuorokauden jälkeen alkaisi hyökkääjien systemaattinen teurastus. Siihen asti käytäisiin rumaa ottelua valmiusyksiköiden ja hyökkääjien välillä- valmarit kuitenkin uskoakseni pärjäisivät lukumäärältään ylivoimaisempia hyökkääjiä vastaan ihan hyvin kun kalusto saadaan käyttöön.

  VastaaPoista
 38. Kuinka paljon on päässä vikaa et tosissaan lähtee kirjottaan tommosta

  VastaaPoista
 39. Anonyymi kommentoi 24. syyskuuta 2015 klo 10.32 Markusta:
  "Tarinastasi puuttuu tosin yksi tärkeä seikka, nimittäin motiivi."

  Motiivi on selkeä. Koko maailma pitää alistaa islamille ja vastustajat tappaa. Jos pyhässä sodassa Muhammadin soturi säilyttää henkensä, niin hyvä on. Menettelee. Mutta, jos saa surmansa, niin vielä parempi, koska pääsee paratiisiin. Tässä pelissä muslimisoturi katso olevansa win-win tilanteessa. Kävi kuinka tahansa, tulos on hänelle hyvä.

  acc

  VastaaPoista
 40. 1930-luvulla ole USan radiossa niin autenttinen kuunnelma, että suuri osa kansasta maaseudulla ryntäsi pelloille heinäseipäiden ja haulikoiden kanssa. Lähetä juttusi TV-tuottajille jenkkilään, kyllä se jonnekin kelpaa..

  VastaaPoista
 41. Ai kauhia. Ei muuta kuin aseet jokaiseen kotitalouteen ja luotiliivit. Olemme suuressa vaarassa sillä ISIS:in mielestä Suomi on maailman napa. Joka Suomalaiseen kotitalouteen aseet niin johan rupee tulemaan ruumiita viikonloppuisin, ei tosin ISIS:in toimesta.

  VastaaPoista
 42. Ei ihan kyllä mitään virtuoosimaista kirjoitusta, mutta ihan viihdyttävää. Tuskin kukaan kuitenkaan ottaa tosissaan.

  VastaaPoista
 43. Jotain tuontapausta tulee kyllä tapahtumaan,ihan selvä juttu se on. Se mitä Putin sitten tämän hyväksyy on eri asia,koska Suomi ja pohjoismaat ovat hänen killingia.ehkä tekevät samaa mitä nyt Syriassa.Mailman sota on käytävä,ja suomi jää yksin..Surkea 'Nato'VOISI VÄHÄN AUTTAA.MUUTA TOIVOA EI OLE,vain USA on koko Euroopan pelastaja,he vaan ei mielellään tapattaa lisää omia poikia Euroopan takia..

  VastaaPoista
 44. Mielenkiintoinen skenaario joka on valitettavasti täysin mahdollinen.

  Em. skenaarion jälkeen.

  -Kansa repii kaikki mamut kaduille lynkattaviksi
  -Poliisi ei kykene estämään tätä, eikä halua estää
  -Poliisi todennäköisesti osallistuu itsekin näihin bileisiin
  -Sama juttu puolustusvoimien kanssa
  -Seuraavaksi lynkkauslistalla ovat mamutusta edesauttaneet poliitikot perheineen
  -Lynkkauksiin osallistuneita on mahdotonta saada tuomioille, kaaoksen seurauksena liikaa epäselvyyksiä
  -Vaikka oikeutta käytäisiinkin niin tuhansien/kymmenien tuhansien sulkeminen vankeuteen on aika mahdotonta

  VastaaPoista
 45. Mä kuule kiitän sua oikein lämpimästi, että herättelit oikein kunnolla. Ilolla olen seurannut, että meitä rohkeita suomalaisuuden puollustajia vielä löytyy. Talvisodan henkeä voidaan vielä tarvita.

  VastaaPoista
 46. https://riippumatonmediadotcom.wordpress.com/2015/11/04/onko-terrori-isku-jo-lahella-asekatko-loydetty-ruotsalaisessa-pakolaismajoituspaikassa/

  Näin meillä niitä aseita jo naapurissa.

  Aseisiin kansalaiset! Aux armes, citoyens!

  VastaaPoista
 47. Täysin mahdollista noin toimien tuhota koko valtio. Iskun takana ei tarvitse olla edes mainittu terroristi järjestö eikä iskun kohde tarvitsisi olla koko valtio vaan vain pääkaupunki tai se sekä Turku ja Tampere; maa olisi sekaisin koska haavoittuvuus on olemassa.

  Täysin mahdollinen käytännössä siis.

  Kun ajatellaan minkä verran sekaannusta on aiheuttanut yksittäinen Myyrmannin pommi, kouluampuminen tai muu yhden henkilön toiminta, minkä sitten aiheuttaisi kolme saman aikaista pommi-iskua etupuolella Helsinkiä, jo sekin johtaisi kaaokseen, olipa sitten iskun takana marssilaiset, terroristit tai toinen valtio.

  Toivottavasti sellaista ei tapahdu, mutta mikään ei sano etteikö sellaista saata jokin päivä tapahtua. Todennäköisemmin ulkomainen isku kuin vallankumous.

  VastaaPoista
 48. Joskus nuorempana olin enemmänkin mukana vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa ja suoriteltiin valmiusalan kursseja kuten radiopuhelimien käyttöä, väestönsuojan varustamista jne. Silloin oli väestönsuojat surkeassa kunnossa, toimivat varastoina eikä niissä ollut tarvittavaa varustetasoa juuri minkäänlaiseen poikkeustilaan. On käsittämätöntä että joku vitsailee tällaiselle kauhuskenaariolle ja miettii että mitä motiiveja tässä uhkakuvassa tarvittaisiin sen toteuttajille. Siinä sen näkee että perus suomalainen (ei Persu)elää edelleen pehmusteiden sisällä. Joku sen jo sanoikin että islamin hörhöt eivät tarvitse motiivia, heillä on selkeä päämäärä ja sitä päämäärää kohden he ovat menossa. Meidän joukostamme löytyy heille jopa avustajia jolloin homma on helppoa kuin heinänteko, varsinkin Suomessa. Kyllähän ihmiset jotka työskentelevät näiden nykyisten "pakolaisten" kanssa, juttelevat joskus ohitse vaikka heillä onkin huulet sinetöity. Kuunnelkaa heitä enemmän ja yrittäkää varastaa hieman tietoa..sitä paitsi ei ole enää salaisuus että valmiutta on nostettu, ja sitä on nostettu paljon. Eikä todellakaan suomalaisen perusjuntin takia.

  VastaaPoista
 49. Hyvä Markus. Mä olen ajatellut jo monta vuotta, että miten helppoa olisi "ottaa Suomi juntturaan", mutta mä ajattelin sen tekevän ryssien erikoisjoukkojen. Joulukuun kuudes päivä olisi oiva ilta iskeä, eikä niin isolla porukallakaan pressanlinnan juhliin. Sellainen 30:n joukko ottaisi kaikki Suomen nk. silmäätekevät ja suorassa lähetyksessä vielä panttivangeiksi. Koko maa pysähtyisi kun samaan aikaan "tehtäis vielä jotain muuta kivaa". Eihän se vaatisi oikeesti mitään. Kaikki olisivat paskat housuissa.
  - Mutta nyt on nää musut ja kuviot vähän muuttuneet. Siis, vähän. Kaikkee hyvää sulle sinne Raumalle ja koetahan pärjäillä sen SDP:n klikin kanssa. Vaikeaahan se on, sillä kokemusta on. Rosvoja ja välistävetäjiä riittää. Rauma on vähän niin ku Italia. Yksi media ja Eero on sama kuin Silvio.

  VastaaPoista
 50. Mahdollisuus ei ole edes hypoteettinen. Jopa Venäjällä on suurempi täydessä valmiudessa oleva puolustusvoimien yksiköt rajan takana ja ne tulevat kun heilauttaen sieltä Suomen yli tai toinen mahdollisuus on NATO.

  Uskomatonta fiktiota joka ei olisi toiminut kuin Odysseuksen aikana Troijan hevosella.

  Jokaisessa puolustusvoimien yksikössä on ammusvarastot ja kantava, oma viestintäverkosto ja varavoimalaitokset. Lisäksi Suomessa on lukemattomia asevarikkoja, joiden miehistövahvuus Sotapoliisein on enemmän kuin ISIS taistelijoiden määrä. Suomen reservi on nopea kuitenkin aseistaa tuollaisia vastaan

  Todellisuus kuitenkin on, että he pystyvät tekemään halutessa huimaa tuhoa siviiliväestöä kohtaan.

  Pelkästään viranomaisverkostot paloviranomaiset poliisi ym. on nopea aseistaa ja esim. Helsingissä ne saadaan jopa minuuteissa suojaan sokkeloiseen Helsingin alla olevaan verkostoon.

  No jokaisella meillä on omat fiktionsa ja salaliittoteoriansa.

  VastaaPoista
 51. Todella hyvä teksti siitä mitä pahimmillaan voi tapahtua, tälläisen mahdollisuuden ovat jo kaikki muut paitsi hallitus ja hyysärit tajunneetkin...

  VastaaPoista
 52. Joku kyseli tuolla aiemmin motiivin perään...islam ei kysele tai tarvitse motiiveja...täysin aivopesty porukka on valmis ihan mihin vain!!! Eikö kukaan enää muista 9/11 ??? Siis aivan uskomaton, jos joku olisi sitä aiemmin kuvitelllut!!! Näin vain tapahtui ja miehet tappoivat myös itsensä!!!

  VastaaPoista
 53. No kaikkia skenaarioita ei pitäisi julkisesti tuoda esille, koska se heikentää jo olemassa olevaa turvallisuutta..Eli tätäkin suunnitelmaa voisi pitää sellaisena

  VastaaPoista
 54. On tää aika radikaali olettamus. En väitä etteikö olisi mahdollista, mutta oikeasti - Suomella on se etu, että ei täällä oikeasti ole mitään mitä joku muu haluaisi. Tänne hyökättäisiin vain ja ainoastaan sen takia, että voidaan. Eikä kukaan täysjärkinen niin tee. Se on tietysti sitte asia omakseen, ovatko ISIS "täysjärkisiä".

  Mutta strategiapelejä pelanneenakin jo voin väittää, että ei Suomeen olisi järkeä hyökätä: se maksaisi ISISikselle tajuttoman määrän resursseja, mutta ei mitään hyötyä: 1) sijainti. ISIS ei hyödy sijainnistamme mitään: olemme kaukana kotimaastaan, tänne ei saada lisäjoukkoja. Suomalaisista ei ole sotajoukouksi heidän puolelleen. 2) naapurimaat. Ruotsi varmasti ei katselisi vain nauraen vierestä, kun naapuri maa vallataan, ja Venäjän kanssa ISIS ei kauhean hyvissä väleissä ole. 3) täällä ei ole mitään, mitä ISIS tarvitsee. Meillä on vain vettä ja puuta, mitkä eivät varmaan ole ISISksen ensimmäiset tarpeet. Meillä ei ole aseita, meillä ei ole teknologiaa ryöstettäväksi, meillä ei ole mitään luonnonvaroja, josta voisi käydä kauppaa.

  ELI, vaikka ISIS saisi vallattua Suomen, olisi se heillä vain hetken aikaa hallussa, kunnes joku muu maa valtaisi juuri sodasta selvinneiden ISIS-joukkojen kynsistä, esim. Venäjä. Putin on jo pitkään havitellut Suomea, mutta ei ole nähnyt siinä järkeä koska - =

  Jos yhtään tiedät sodankäynnistä mitään, niin sen pointtina on se, että vallatusta maasta saadaan jotain, mitä tarvitaan, ja näin ollen luonnonvarat saatuaan ne maksaisivat sodan hinnan takaisin. Koska, let's face it, sota on vitun kallista valtiolle (tai järjestölle).

  VastaaPoista
 55. Mahdatko olla mieleltäsi sairas kun kirjoittelet tällaista julkisesti nettiin ja lietsot ihmisissä pelkoa entisestään?

  VastaaPoista
 56. Unohdit viihteellisestä tarinastasi pari seikkaa. Luotiliivein varustettua kohdetta ei ammuta liivien peittämään keskivartaloon. Jokaiseen metsästys seuraan kuuluu poliisi/poliiseja. Hätätilalaki sallii silloin metsästäjänkin ampuvan terroristeja ilman seuraamuksia.

  VastaaPoista
 57. Kiitos Markus,
  tämä on luettava jokaiselle kansalaisille.
  Vasta puhuttiin vaimoni kanssa että nykyiset partalapset voisivat pienillä voimilla järjestää hemmetin flashmob koko maassa ja heidän isku / kosto voisi olla tosi tuhoisa. Ja sitten löysin sinun skenaariosi netistä eilisen Pariisin iskun jälkeen. Vielä vaikkapa vuosi sitten en olisi uskonut koskaan että se voisi tulla Suomeen.

  VastaaPoista
 58. Jos haluaa kirjoittaa jotakin uskottavaa, tai jotakin jonka haluaa näyttävän uskottavalta, kannattaa tarkistaa kirjoitusvirheet ja kielioppi.

  VastaaPoista
 59. Joo taitaa pyöriä sulla aikalailla muut asiat mielessä jos kielioppiin ehdit huomiota kiinnittämään.
  Eiköhän tämä ole ihan pääsääntöisesti luettavaa tekstiä.

  Tähän voisi niin helposti sanoa että "perehdytä se tero sitten pilkkuihin ja pisteisiin jos ehdit", mutta sehän voisi olla lapsellista. Hui.


  Ja aiheesta: mielenkiintoisen todenmukainen skenaario. Varsinkin armeijan ja poliisin yms leikkausten jälkeen. Pistää miettimään vaikka en kaikkea heti nielisi.

  VastaaPoista
 60. Joku unohti ottaa lääkityksensä....

  VastaaPoista
 61. the killing, seasonit 1-4 taitaa olla. alunperin tanskalainen sarja, varsinkin season 2 kuvailee hieman samaan suuntaan vinossa olevaa maailmaa.

  VastaaPoista
 62. Ihan potentiaalinen skenaario ja ajateltu monelta kantilta asiaa.

  Se mitä tässä lähinnä ajattelin oli se kun katsoo maailmalla tapahtuvia isiksen hyökkäyksiä ja näin, kuinka usein ne on kohdistettu teurastuksena esimerkiksi armeijan tukikohtiin? EI, nyt en tarkoita hyökkäyksiä rauhanturvaajien keskuksia kohti vaan että esimerkiksi isis terroristejä olisi marssinut jonkun maan armeijan tukikohtaan, vallottanut sen ja jatkanut hyökkäyksiä armeijan kalustolla? En sano etteikö terroristien joukosta löydy viisaita ihmisiä, mutta kyllä tämä ajatus kuulostaa hieman kaukaa haetulta. Operatiivisesti yllämainittu olisi pikemminkin suomen sotilaallinen valtaus kuin terroristi isku. Kyllä 99% noista iskuista on kohdistettu jollain tapaa väärä uskoisia ja viattomeja muslimeita vastaan.

  VastaaPoista
 63. Yks juttu täs kusee suurin osa mamuista on naisia ja miehet sotii siel paikal ja ne on just jotai siviilipalveluksen käyny (jos siel ees on) kaikki miehet

  VastaaPoista
 64. Tästähän voisi joku nostaa syytteen terroristi-iskusarjan suunnittelemisesta ja kansanryhmää vastaan lietsomisesta. Taitaa olla uusi kotietsintä tulossa.

  VastaaPoista
 65. > Yks juttu täs kusee suurin osa mamuista on naisia ja miehet sotii
  > siel paikal ja ne on just jotai siviilipalveluksen käyny (jos siel
  > ees on) kaikki miehet

  Täh? Eikun just päinvastoin. Oletko sekaisin?

  VastaaPoista
 66. Todella hyvä kirjoitus! Tätä juuri pelkään tapahtuvaksi !

  VastaaPoista
 67. Noniin venäjätrollit, lopetetaas niitten harhaisten tarinoiden kirjoitus :) Jokainen mitään edes kaukaisesti viranomaistyöstä tietävä tietää tämän skenaarion älyttömyyden. Muistakaa ihmiset ajatella omia aistejanne hyödyntäen, rajatkaa internetin huuhaa blogit ulos niistä <3

  VastaaPoista
 68. Vittu sä olet sekaisin. Ja te pellet oikeesti pelkäätte jotain "terroristeja" vaikka täällä yksi saatanan hullu on suunnitellut 100 000 ihmisen tappamisen yhden päivän aikana.

  Ps. Sun terroristit ei sitten osaa suomea. Ja ihan söpöä, että luulet puolustusvoimien kaikkien valmiusjoukkojen tiedot löytyvän Wikipediasta. Saatanan urpo apina!

  VastaaPoista
 69. vielä syyskuussa ei kukaan uskonut, että mitään voisi tapahtua missään euroopan alueella. Oli oikeen kaivettu muutama "asiantuntija" haudastaan todistamaan, ettei isis käytä tilannetta hyväkseen. Nyttemmin on tainnu "asiantuntijat" mennä takaisin hautaansa pohtimaan miten tässä näin kävi vaika Jeesusta seurattiin. Ihan mahdollinen skenaario se tämäkin. Ehkä Cia on suunnitellut sodan alkavan juuri suomesta. Cia nimittäin suunnittelee sotaa Kiinaa ja Venäjää vastaan. Toiset kutsuvat sitä kolmanneksi maailmansodaksi ja kyllä, suomi on loistava alusta hyökätä Venäjälle. Vai miksi jo 2014 Suomi teki eduskunnaltakin salaa isäntämaasopimuksen joka antaa natojenkille täydet valtuudet käyttää Suomen maaperää ja ilmatilaa sotaan Venäjää vastaan. Koko muu itämeren alue jo onkin natojenkin hallussa.

  VastaaPoista
 70. Ei vittu mitä paskaa

  VastaaPoista
 71. Sitä vaan että jos tua kaikki kävisi noin helposti niin eiköhän tuan kaiken olisi jonkin lainen järjestö tehnyt? Ja eikös tua nyt onnistuisi ihan mihin maahan vaan mihin tulvii pakolaisia? Mutta jos on noin hyvä mielikuvitus niin suosittelisin kirjailijan uraa!!!!(onhan se hyvä miettiä tollasia asioita ja uhkia mutta liioittelun voisi jättää pienemmälle)

  VastaaPoista
 72. Tietenkin tuo uhka on aina olemassa koska EU panee isikselle vastaan, joka on vain hyvä asia. MUTTA tavataan todellisuuden kanssa. Jos isis päättäisi hyökätä johonkin maahan niin se ei olisi ensimmäisenä suomi. Suomella olisi paljon aikaa varautua kun huomattaisiin että monessa muussa maassa tapahtuu ensin. Misi ne hyökkäisivät suomeen jossa ei ole mitään mistä olisi heille hyötyä, tälläinen turha kylmä maa joka ei toimi jos isis alkaa riehumaan eli se ainoa hyöty (eli hyvät sosiaaliturvat yms) menevät heti pois jos isis hyökkäisi joten miksi ihmeessä ne tänne hyökkäisivät? Ja aika huono luottamus on suomen armeijoihin jos uskoo että ne noin vain sinne marssivat ja vievät kaikki (hyvin vähäiset) aseet. Tietenkin aina olisi hyvä jos joku hieman enemmän katsoisi että keitä tänne päästetään ja jätetään varsinkin niitä miehiä vähemmälle. Suomessa ei muutenkaan meinata edes ottaa sitä määrää pakolaisia kuin meidän ilmeisesti pitäisi eikä minua henkilökohtaisesti haittaisi jos souomeen otettaisiin ainoastaan todella pieniä lapsia pakolaisina.

  VastaaPoista
 73. "Miksi ne hyökkäisivät suomeen jossa ei ole mitään mistä olisi heille hyötyä" ja muita tämän kaltaisia kommentteja täällä ollut. Vastaus on yksinkertainen; Hyökkäys mahdollisimman moneen euroopan maahan. Sama kun kysyisi "Miksi hyökätä Norjaan tai Ruotsiin". Uhka on ollut todellinen sielläkin jo!

  VastaaPoista
 74. NO ! Homma EI kuitenkaan ihan noin helposti onnistu. SEN tietää myös terroristit ja uskallan väittää, että jos johonkin isketään......... SE ei ole SUOMI, eli lähes pelkkää metsää oleva maa tuhansine järvineen, jotka vaikeuttavat ihan yhtälailla terroristien kulkemista, kuin omien joukkojenkin.

  TOKI sillä erotuksella, että omat joukot tuntevat maan ja tietävät minne mennä, JOS jotain tälläistä alkaisi tapahtumaan. Terroristi ei tunne maata, eikä edes osaa tulkita osittain koodattuja karttoja oikein tietäen mihin mennä.

  JA toinen huomion arvoinen asia ! Suomessa toimii koko ajan myös tiedustelu ja on jonkin asteinen valmiustila ihan eliittijoukoilla, jotka ovat tilanteesta selvillä VIIMEISTÄÄN siinä vaiheessa, kun JOHONKIN Suomalaiseen varuskuntaan EDES YRITTÄÄ tunkeutua joku.

  Lisäksi skandinavian maat tekevät yhteistyötä tiedustelussa ja jopa Venäjän kanssa tehdään yhteistyötä, puhumattakaan NATO maista, joille on annettu mandaatti isäntämaasopimuksen myötä. KAIKISSA naapurimaissa on tällä hetkelläkin valmiustila päällä. Ruotsissa jopa "sattuneesta syystä" hyvinkin korkea. JA Venäjällä AINA ! :D

  Ei sitä "Hesarissa" kerrota miten ja missä, mutta 1 - 2 tunnissa on ihan satelliitti puhelimilla kutsuttu ympäri maata useita kymmeniä raskaasti aseistettuja puolustusjoukkoja taisteluvalmiuteen. JA niillä joukoilla on VAIN "kovia" HYVIN järeissä piipuissa". Osa palveluksessa olevia sotilaita ja osa hmmm. Joitain muita motivoituneita ja taistelukelpoisia reserviläis SOTILAITA.

  SIIS Suomen tai minkä tahansa skandinavian maan lamauttaminen vaatii kyllä muutakin, kuin kourallisen Isis sotilaita. Yhteyden pito koodattuna satelliittipuhelimilla toimii saumattomasti sillä sekunnilla, kun ensimmäinen todesta otettava uhka ilmenee. Suurien kaupunkien poliisivoimat ovat MYÖS hyvin pienellä viiveellä erittäin valmiita ja aseistettuna ns. "Karhu ryhmineen".

  VAIKKA Poliitikot ovat hölmöjä tai väittäisin, että ovat olevinaan "hölmöjä", kyllä materiaalia on saatu terroristien teoista ja tiedetään HYVIN nopeasti, koska jotain on "aikuisten oikeasti" tapahtumassa. SEN jälkeen terroristit ovat jo pelin menettäneet, vaikka jonkun teurastuksen aikaan saisivatkin.

  Suomea pitäisin enemmänkin ns. "solujen säilytyspaikkana", en niinkään iskupaikkana. Suomen typerä rajojen vuotaminen on otollista juurikin siirtää Suomeen terroristeja, jotka nopeasti pääsevät esim. lentämällä keskieuroopan maiden ilmatiloihin. Josta iskut tapahtuisivat varmaankin 9.11 tyyliin, TAI aivan maasta käsin tapahtuvina.

  9.11 jälkeen KAIKKI euroopankin valtiot ovat ainakin jonkin asteisessa valmiudessa olleet ja varsinkin NYT se on korotettuna kunkin maan tilanteen mukaan kulloinkin. Suomen tilanne ei sotilaallisesti ole lainkaan huono, pikemminkin mm. maastollisesti HYVÄ, kuten Ruotsissa ja Norjassakin.

  Eli ihan rauhallista JOULUA kaikille joko Sikaa syöden tai Kalkkunaa, itse syön ihan molempia. Kertomasi skenaario vaatii ihan oikeita SOTILAITA, ei pelkkiä päitä katkovia "pyöveleitä" JA MAKSAA rutkasti, eli jos tapahtuu....... Tapahtuu siellä, missä jälki on tuhoisinta, kuten esim. JOKU miljoona kaupunki, EI Suomen "perämetsä", missä vahingot noin suuresta operaatiosta olisivat hyvin marginaaliset. ;)

  Näiden NS. "matujen" suurin energia menee keskinäisiin nahisteluihin ja muihin rikoksiin, joista pitäisi alkaa antamaan oikeita tuomioita, ja/tai saman tien karkoituksia takaisin sinne mistä ovat tulleetkin.

  Suomessa pitäisi myös olla Ruotsin tapaan ( ellei jopa olekkin ) Hemvärnet tyylinen LÄHES sotilaallinen valmiusjoukko, joille olisi aseistus saatavilla ja mahdollisimman nopeasti / lähellä ns. kokoontumispaikkoja. Julkisesti EI tiedetä olevan, sehän olisi "kamalaa" ?! :D

  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta !
  God jul och gott nytt år !
  Merry Christmas and happy new year !

  YT: Rami "Rambo" ! :)

  VastaaPoista
 75. Mitenkä iskusta tulee ennakkotietoa ja vielä reilusti etukäteen? Sen uskon, että häly lähtee kun varuskuntaan ryhdytään tunkeutumaan, mutta sitten on jo liian myöhäistä. Edelleenkin, varusmiehistä 90% on lomalla ja lopuillakaan ei ole hälytyspatruunoita saatavilla. Se yksi vartiojoukkue ei paljoa vastaan pistä. Ennen oli toisin, kun oli aina hälytyspatruunat saatavilla.

  Ongelma on myös se, että tilanne on sekava, eikä tiedä, minne terot ovat iskeneet. Juttu on aivan eri jos terot hyökkäävät vain muutamaan paikkaan, mutta kun kohteita onkin kymmeniä ja sitten vielä ehkä toiset kymmenet kun yhdet iskut on tehty - niin homma menee helvetin sekavaksi. Joka puolella tapahtuu ja joka puolelta tulee ilmoituksia. Minne pitäisi ekaksi mennä? Miksi? Entä jos siellä ei olekaan mitään, terot ovatkin tunnin ajomatkan päässä toisaalla? jne. Kyllä paljon ehtii tapahtua. Puhumattakaan, jos viestiverkot romahtavat. Satelliittipuhelimia ei ole kuin harvoilla ja nekin pitäisi pitää AUKI KOKO AJAN, jotta voisi saada puhelun niihin jos jotain alkaa tapahtumaan!

  VastaaPoista
 76. KAIKKI toimivat varuskunnat Suomessa ja muuallakin skandinaviassa on tavallaan kaksoismiehitettyjä. Ei edes joulunpyhinä päästetä lomille liikaa hemmoja. Tavallaan helpottaa, kun varuskuntia on nyt vähemmän. MYÖS aseisiin ei terroristit pääse käsiksi.
  Homma on organisoitu hyvin tehokkaasti, eli Suomessa osataan kyllä jos halutaan.

  TOKI jos Suomessa isketään moneen kohteeseen yht aikaa ?? Voi tulla kiirus, mutta muistaa pitää, että ei noilla tyypeillä ole varastettuja haulikkoja, käsiaseita ta hirvikiväärejä järeämpiä leluja Suomessa. Suomi EI liene kohde. Ruotsista pysyn poissa toistaiseksi, vaikka piti vuoden alusta lähteäkkin. JOSSAIN paukkuu se on varmaa. Kuinka laajasti ja monessako paikassa yht. aikaa JA missä, on vielä arvoitus. Tiedustelu pelaa koko euroopassa kuitenkin.

  Koko vaellus tähtää "johonkin". Valtiot saadaan valmiiksi sekaisin. Siinä mielessä pahalta näyttää. MUTTA jo tieto siitä, että jotain SAATTAA olla tulosa tulossa, on tilanne täysin toinen, kuin 9.11. Sielläkin saatiin pelastettua ilmeisesti valkoiseen taloon menossa ollut jetti urheiden ihmisten ansiosta, jotka uhrasivat henkensä, kun tajusivat tilanteen.

  VastaaPoista
 77. Pointtihan on siinä, että ainakin skandinaviassa ei ne terot pääse iskemään, kun tieto saadaan ajoissa ja estetään ennen iskua. Ja voin vakuuttaa että nykytilanteessa satelliittipuhelimia on ihan riittävästi. KAIKKI joita edes epäillään Isis yhteyksistä, on jatkuvassa seurannassa.

  JA Toki Isisillä rahaa on, mutta kuten nähtiin 9.11 päivänä........ pääkohde jäi tuhoamatta. JA ei ollut mitään tietoa iskusta. JOS tiedetään, että isku tai iskuja on tulossa. Kyllä ne selvitetään, eikä niitä nyt kertakaikkiaan mitään kymmeniä VOI olla. Se vaatisi jo näkyvää koordinointia ja nui herrat joutuu tekeen kaiken tavallaan maan alta. NO toivotaan että Joulu sujuu rauhassa eikä mitään iskuja edes tulr.

  Suurimmassa vaarassa lienee kuitenkin euroopan miljoona kaupungit London, Paris, Berlin jne..

  VastaaPoista
 78. Sodankylässä ei päästetä enää lomille niin paljon sakkia, kun siellä on 10 kiinni ja 4 vapaalla -systeemi. De facto silloin viikonloppuisin on aina puolet porukasta paikalla. Muualla vain 1/4 (kun lomille pääsee miltei joka viikko). Toivottavasti tuohon 10 kiinni ja 4 vapaalla systeemiin siirrytään muuallakin.

  Aseisiin terot pääsevät käsiksi, kun valtaavat ne varuskuntien gineskomppaniat ja päävartion. Siis niiden aseiden lisäksi, mitä ovat jo itse toimittaneet maahan. Ruotsissa käsikranaatit ovat jo vakiokamaa "lähikepposteluissa" ja rynnäkkökiväärilasteja takavarikoidaan koko ajan pitkin Eurooppaa, jotka ovat menossa matuille. Kyllä niillä aseita on ja lisää saavat helpostikin.

  Koordinointi on helppo tehdä. Jokaisessa VOK:ssa ei tarvitse olla kuin 1-2 tyyppiä, jotka tietää yhteydet, käyttää TOR:ia jne. ja saavat ohjeet, että päivänä X iskette lähellänne olevaan tärkeään kohteeseen. Sitten matu katsoo googlen karttaa ja muuta, missä semmoinen olisi ja suuntaavat sitten sinne ja ottavat kaverinsa mukaan ja aseet kätköistä. Ei se ihmeitä vaadi.

  Ja kuules, todellakaan mitään "ISIS-epäiltyjä" ei ole 24/7 seurannassa! Ei Suomen viranomaiset edes tiedä, missä melkoinen osa matuja edes on tälläkin hetkellä, eikä Suomen viranomaiset tiedä, ketkä niistä edes ovat ISISiä ja ketkä eivät. Vapaasti saavat kävellä kaikkialla Suomessa, eikä kukaan tiedä mitään.

  Kerroppa, miten hyvin pelasi tiedustelu Pariisin isku nro1:n osalta ja miten Pariisin isku nro2:n osalta? Miten hyvin ne iskut estettiin? Ei mitenkään. Ja Ranskan turvallisuuspalvelut ovat maailman huippua, Suomen SUPO täysi pelle omankin tutkintansa (tosin sen piti teettää se tutkimus ulkopuolisella) mukaan.

  VastaaPoista
 79. Kaikkia te kerrotte ettekö pöljät tajua pitäkää nokka ummessa. Armeijat täysvalmiuteen, missä se Sauli Niinistö on ja mitä se tekee .

  VastaaPoista
 80. Hei!
  Odottakaa kun ilmat lämpeävät,tulee Vappu ja koulujen päättäjäisjuhlat.
  Niin Helsinki muttuu samanlaiseksi kuin Berliini sodan viimeisinä päivinä Venäläisten sotilaiden toimesta.Suomen viranomaisilla ei ole tilanne mitenkään hallinnasa ja Media etunenässä YLE vaikenee ja valehtelee suoraan missä mennään.Kehotan kaikkia liittymään katupartioihin ja hankkimaan itselle vartiakortit.

  VastaaPoista

 81. https://www.youtube.com/watch?v=2kjGKgM6JIU MOT Suomi polvilleen 15 minuutissa

  Stadin velliperseet tulee olemaan kusessa.

  VastaaPoista
 82. Tämä on sitä vihapuhepropagandaa, joka on lailla kielletty.
  Juuri tällaiset puheet tekee, että Isis saa värvättyä satoja nuoria joukkoihinsa.

  JOS tämä kuitenkin olisi totta, niin miten erotat hädänalaisen ja Isisin terroristin? Et mitenkään. Eli täytyy vain odottaa ja olla valmis puolustamaan sekä suomalaisia, että pakolaiaisa, jotka eivät ole terroristeja.

  VastaaPoista
 83. Lisäkommentti. Ei ne täällä pärjää. Jäätyvät pystyyn. Kyllä me jäätyneet lumiukot nitistetään lumipalloilla!

  VastaaPoista
 84. Ja kukan ei ajattele että tällä spekuloinnilla ja kirjoitteluilla terroristit saavat aika älyttömän paljon lisätietoa liittyen resursseihimme. Niiden vuosikymmeniä sitten tänne tulleet sukulaiset osaavat aukottomasti kieltämme ja tulkkaavat näitä nyt nuoremmille tulijoille. Pitäisi ensikädessä tehdä hämäys-viestejä heidän varalleen tyyliin: "Kaikki parhaat maanpuolustuksen aseet ovat Saana-tunturin sisällä. Toivottavasti eivät mistään saa ko tietoa käsiinsä ja lähde niitä sieltä hakemaan" Sit sielä tulisi olla "vastaanottokomitea" valmiina passissa kun saapuvat keikkaamaan aseita. Jäisivät sille tielleen! Tunturiin voisi kaivaa luolan jihadistien viimeiseksi leposijaksi. Jäisikö joku suvakkk heitä vielä kaipaamaan??

  VastaaPoista
 85. Koskas näitä hyökkäyksiä sietää nyt sitten odottaa?

  VastaaPoista