13. marraskuuta 2015

Varautumisvinkkejä tulevan varalle


Suomen ja koko Euroopan tilanne on menossa vauhdilla huonompaan suuntaan. Massiivinen islamisaatio ja hallitsematon matuvyörytys vain kiihtyy. Suomi on jo helisemässä 30000 matun kanssa, vaikka se on vasta alkua. Joidenkin arvioiden mukaan Suomeen on tulossa (siis jo sovittu ja varauduttu) 150000-300000 matua ja perheidenyhdistämisten kanssa tämä tarkoittaa jopa miljoonaa ihmistä muutaman vuoden sisään!

Samaan aikaan talouden romahdus on vain ajan kysymys EU:n, euron, jatkuvaan velkaantumiseen pohjautuvan valuutan ja talouselämän romahtaessa. Ihmisten perustusturvallisuus on kärsinyt vakavia iskuja sosiaaliturvan hitaan alasajon, terveyspalvelujen tehottomuuden ja katujen turvattomuuden myötä. Poliitikot, joiden kansa uskoi tuovan muutosta tähän kaikkeen, ovat jälleen kerran pettäneet kansan, eivätkä kykene tietenkään ratkaisemaan ongelmia, joita vuosikausien sosialismi ja kulttuurimarxistinen mädätys on Suomeen luonut.

On selvää, mikä lopputulos tulee olemaan.

Silmien sulkeminen todellisuudelta ei sen enempää ratkaise ongelmaa, kuin suojaa sinulta siltä: Meitä uhkaa huomattava sisäinen levottomuus, mahdollisesti terrori-iskut, kenties jopa täysimittainen sisällissota. Ulospääsytietä ei ole, koska sellaista ei meille olla haluttu antaa. Tilanne etenee vääjäämättömästi siihen pisteeseen, että jokin osapuoli saa tarpeekseen tilanteesta ja ryhtyy toimintaan muita kohtaan. Silloin alkaa tapahtumaan asioita, joita ei haluaisi edes ajatella, eikä voisi kuvitella tapahtuvan meillä täällä, mutta jotka kuitenkin tulevat tapahtumaan. Rauha rikkoontuu. Idylli hajoaa lopullisesti. Kupla puhkeaa. Ja veri vuotaa.

Mutta eihän meillä voisi niin tapahtua, eihän? Niinhän moni ajatteli Jugoslaviassakin vielä 1980-luvun lopulla. Niin ajateltiin Syyriassa 2000-luvun lopulla. Varmasti niin ajateltiin Ukrainassakin vielä pari vuotta sitten. Niin moni on ajatellut Ruotsissakin, ennen kuin on laittanut nokkansa johonkin niistä yli 55 kaupungiosasta, jonne poliisilla ei ole enää mitään asiaa. Varmasti moni suomalainen ajatteli tasan sata vuotta sittenkin, että "eihän meillä nyt semmosta". Ja mitenkäs sitten kävikään?

Jokainen selkopäinen ihminen ryhtyy viimeistään nyt edes vähimmäisiin varautumistoimenpiteisiin, jotta ei ole kaikkein pahimmassa pulassa kun ns. paska lentää tuulettimeen.

Kirjoitin jo viitisen vuotta sitten "Varautumisesta häiriötilanteisiin". Kyseinen kirjoitus koski lähinnä erilaisia sähkönjakelun ongelmia jne. mutta on sovellettavissa tulevaankin joiltain osin, joten suosittelen lukemaan sen viimeistään nyt läpi huolellisesti. Olen myös kirjoittanut  blogissani "Suojautuminen viranomaisiltakin", joka olisi syytä lukea huolella läpi, vaikka se onkin pitkä ja monelle tietoturvaan tuntemattomalle kuulostaa vaikealta. Nämä kaksi kirjoitustani antavat pienen lähtölaukauksen itse asiaan.

Nettilukemisen lisäksi kehoitan myös ostamaan ja lukemaan esimerkiksi "Suomalainen selviytymisopas" ja/tai "Kriisiturvallisuuden käsikirja" -nimiset teokset, jos vain aikaa ja rahaa on hiemankin ylimääräistä. "Life After Doomsday" on sekin varsin hyvää luettavaa, jos englanninkieli sujuu. Mutta ennen kaikkea suosittelen ostamaan ja lukemaan, jos englanninkieli sujuu sinulta edes tyydyttävästi, "SAS Security Handbook" -nimisen teoksen, joka on aivan rautaista kamaa! Paras kaikista mahdollisista, suosittelen aivan ehdottomasti ja varauksettomasti ostamaan, lukemaan ja ennen kaikkea oppimaan siitä!

Nämä ovat kuitenkin kaikki defensiivisiä ohjeita antavia opuksia. Ne auttavat varmasti sinua ja perhettäsi tulossa olevan kriisin aikana selviytymään. Mutta jos haluat muuta kuin selviytyä, jos haluat aktiivisesti tehdä jotain kriisin ratkaisemiseksi, tarvitset enemmän. Sanon aivan suoraan, että kannattaa ostaa ja lukea sekä "The Turner Diaries", että myös "Räjähtävä tyhjyys". Molemmissa kirjoissa on paljon, todella paljon asiaa ja käytännönläheisiä vinkkejä opittavaksi. Ei pidä myöskään väheksyä "Sota 2016" kirjaa, joka on paitsi pirun hyvä romaani, niin myöskin todella kouriintuntuva ja käytännönläheinen kuvaus Suomesta ja suomalaisesta yhteiskunnasta poikkeusoloissa.
Lyhyesti muutamia olennaisia asioita sinun ja läheistesi suojaksi


 • Varaudu henkisesti tulevaan
Lintukodossa eläneelle, sinisilmäiselle, yhteiskuntaan tottuneelle city-hölmölle tämä on kaikkein vaikein asia ymmärrettäväksi: Yhteiskuntamme pysyy pääasiassa koossa vain uskon ja luottamuksen voimalla. Ei ole mitään magiaa, ei mitään korkeampaa voimaa, joka pitää yhteiskunnan pyörimässä. Kun usko ja luottamus katoaa, seuraa anarkia hyvin nopeasti. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että "viranomaisiin voi luottaa", "oikeuslaitos toimii", "sairaalasta saa hoitoa", "ulkona on turvallista liikkua" ja "kaupasta saa ruokaa ja hanasta vettä". Jokainen selkopäinen ihminen on jo pikkuhiljaa ympäristöään seuraamalla alkanut tajuamaan, miten heikoilla kantimilla suurinosa näistä asioista on. Ainoa, mihin esimerkiksi minä näistä väitteistä luotan edes ripauksen verran on, että kaupasta saa vielä ruokaa ja hanasta tulee ainakin toistaiseksi vielä vettä.

Tärkeintä on siis koettaa ymmärtää, että ympärillämme näkyvät asiat eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä. Sanonta on, että yhteiskunta on koko ajan yhdeksän aterian päässä anarkiasta, ts. kun yli kaksi vuorokautta putkeen asiat eivät toimi, anarkia on väistämätön ja peruuttamaton. Voitte itse kukin miettiä, miten vähän se loppujen lopuksi tarkoittaa. Kaupungissa olevan vastaanottokeskuksen hymyilevät asukkaat, tai vaikka omat naapurisikin, voivat kolmen vuorokauden kuluttua olla valmiita leikkaamaan kurkkusi auki ja polttamaan kotisi aivan mitättömästäkin asiasta tai hyödykkeestä. Eikä apua tule, vaikka soitat - jos siis puhelimet edes toimisivat enää.

Mielikuvaharjoittelu ja erilaisten käytännön harjoitusten tekeminen valmentaa tulevaan. Karun todellisuuden kohtaaminen, ennen kuin se kohtaa sinut, on kuitenkin parasta "reaaliteettiterapiaa". Katso ympärillesi. Herää tähän päivään. Ole valpas ja valmis. Se ei silti takaa, että osaat tai pystyt toimimaan oikein, kun se hetki tulee. Mikään ei takaa sitä. Mutta vähäinenkin panostus tälle sektorille asettaa sinut huikeasti parempaan asemaan kuin suurinosa kansasta on, koska he eivät ole lainkaan varautuneet siihen, mitä tulossa on.

Kun tajuat nämä tosiasiat, et ehkä mene paniikkiin, kun alkaa tapahtumaan.

 • Huolehdi perusasioista
Kuulostaa hieman hölmöltä edes sanoa näitä, koska niiden pitäisi olla selviöitä kaikille: Ruoka, juoma, lääkkeet, lastenhoitovälineet, turvallinen koti, hyvät lukot ovissa, kättä pitempää itsesi ja läheistesi puolustamiseen, jne. on syytä olla kunnossa. Huoltovarmuuskeskuksella on asiaan liittyvä nettisivu/ohjelma, jota kannattaa käydä läpi. Veitsiä, pesäpallomailoja jne. saa kaupasta ja Virosta voi ilman lupia ostaa kaasusumuttimen, jonka hallussapito kotona tai autossa ei ole enää rikos. Ladattavia paristoja, laturi ja mieluusti pieni aurinkokenno sitä varten on kannattava hankinta. Sanomattakin on selvää, että paristoilla toimiva tai mieluiten kampiradio on välttämättämyys. Kuten tietenkin hyvät "retkeilyvälineet" kuten teltat, makuupussit, retkikeittimet, jne. Koira, etenkin iso sellainen, on helvetin hyvä monessakin asiassa. Omasta fyysisestä kunnosta kannattaa pitää huolta: Hoidata sairautesi, pidä lääkkeitä aina varastossa valmiiksi, ylläpidä kohtuullista peruskuntoa. Huolla autosi ja pidä tankki aina vähintään puolillaan polttoainetta. Aina. Ilman poikkeusta. Pidä kesämökkisi tai vastaava siinä kunnossa, että voit tarpeen tullen mennä sinne vaikka keskellä talveakin. Pidä aina käteistä rahaa jemmassa "niin paljon kuin mahdollista", mutta älä unohda hopeaa, kultaa ja Bitcoinejakaan. Myös tupakka ja alkoholi voivat käydä vaihdon välineistä kriisitilanteessa.

On surkuhupaisaa, miten ihmisillä ei nykyään ole edes kotivaraa itsellään. Aikoinaan ohje oli, että kotivaraa pitäisi olla 14 vrk tarpeisiin. Sittemmin tuota ohjetta on pudotettu (koska kansalaiset eivät ole viitsineet sitä noudattaa) 7 vrk ja nyttemmin puhutaan enää 2-3 vrk kotivarasta! Naurettavaa, ei tuollainen määrä riitä mihinkään! Kotivaran osalta on syytä myös muistaa vesihuolto, vaikka kuulostaakin hurjalta ajatella, että sen kanssa voisi tulla ongelmia, on se ongelmana niin massiivinen, että jos siihen ei varaudu, ei ole varautunut todellisuudessa mihinkään. Ihminen selviää ilman ruokaa viikkokausia, mutta ilman vettä vain pari vuorokautta. Mietippä sitä aikasi kuluksi.

Harjoittelu auttaa tässäkin asiassa. Vaikka kannattaa harkita bug-out-bag:in tekoa, niin ainakin kannattaa harjoitella etukäteen, miten pakataan ja mitä pakataan mukaan, jos tulee kiire lähteä. Kun olet pariin kertaan käynyt läpi tämän asian, tiedät, mitä sinulla on ja mitä sinulta puuttuu, miten voit pakata kamat ja miten kauan siihen menee aikaa. Ihmiset, jotka ovat tottuneet matkustelemaan paljon, osaavat yleensä huomata, mihin kannattaa varautua ja mitä ottaa mukaan milloinkin. Kokemattomat ihmiset tuppaavat ottamaan mukaansa liikaa tavaraa ja turhia tavaroita. Vaikka et suunnittelisikaan lähteväsi mihinkään, tämmöinen harjoittelu on silti hyvästä juurikin sen selvittämiseksi, mitä tarvitset ja mitä sinulta puuttuu - ja joka tapauksessa se kannattaa tehdä, koska pahimmassa vaihtoehdossa joudut lähtemään johonkin kotoasi, vaikka vain väestönsuojaan.

Mitä paremmin perusasiat ovat kunnossa, sitä enemmän pelivaraa sinulla on, on tilanne sitten mikä tahansa.

 • Verkostoidu, liity muiden kanssa yhteen
Kehen tahansa ei voi luottaa, joten valitse ystäväsi huolellisesti ja ota selvää, keitä naapuristossasi asuu. Pidä vähintäänkin yhteyksiä sukulaisiin ja hyviin ystäviisi, sekä puhu heille varautumisesta, sillä heihin voit yleensä luottaa pahoissakin tilanteissa. Joukossa on erilaisia ihmisiä, erilaisin kyvyin ja tiedoin ja taidoin, sekä joukko tuo määrällisesti ihan fyysistäkin turvaa, mutta vain silloin, kun se on koossa. Jos ja kun tilanne kiristyy, eikä ympäristösi ole turvallinen, muuta pois sellaisten ihmisten ympäristöön, joihin voit luottaa - ja toisinpäin, jos sinun asiasi ovat hyvin, valmistaudu majoittamaan luoksesi niitä läheisiäsi, joiden ympäristö ei ole enää turvallinen.

Internet mahdollistaa helpon tiedonsaannin ja erilaisten ryhmien kanssa toiminnan. Facebookkiin en luottaisi yhtään sen sensuuritoimien vuoksi, mutta esimerkiksi VK, Diaspora, Minunsome ja Faceuni ovat hyviä paikkoja verkostoitua. Suomalainen Survivalismi.com on myös erinomainen sivusto paitsi verkostoitumiseen, myös vinkkien hakemiseen. Tor-verkossa on esimerkiksi Sipulikanava ja Facebookiakin voi käyttää Tor-verkon kautta täällä. Vaikka et verkosta saisikaan aikaan tiivistä ryhmää, voit kuitenkin löytää kontakteja. Tilanteen kiristyessä tututkin ovat parempia kuin ei mitään ja monesti tiukka paikka lähentää ihmisiä yhteen tavoilla, joita ei olisi etukäteen voinut aavistaa. Verkostojen luominen on pitkä prosessi.

Netti ei ole kuitenkaan koko maailma. Puhu ja koeta järjestää "neighbourhood watch"-tyyppistä toimintaa alueellesi, edes omaan taloyhtiöösi tms. Ideaalitilanteessa perusta tai liity paikalliseen Suojeluskuntaan, Maakuntajoukkoihin tms. jotta saatte todella joukkovoimaa taaksenne. Jos liityt johonkin joukkoon, ole kuitenkin varma, että se toimii sinun eduksesi - eikä vastustajasi! Perusvarusteet, kuten kunnon taskulamput ja PMR-radiopuhelimet ovat erinomaisia apuvälineitä, joskin kännyköihinkin voinee ainakin tovin aikaa vielä luottaa viestinnässä. Älypuhelimiin ja joissain tapauksissa tietokoneeseenkin on mahdollista asentaa esimerkiksi Signal tai Telegram -tyyppiset vahvasti salattuun viestintään kykenevät työkalut yhteydenpitoa varten. Yksinkertainen keino turvattuun viestintään sähköpostien osalta on Privnote, joskin esim. GPG4win ohjelmistoa kannattaisi toki mieluummin käyttää.

Jokainen on kovin haavoittuva yksin, joukossa on turvaa.

Lyhyesti muutamia olennaisia asioita aktiiviseen toimintaan


 • Aseistaudu, mieluiten tuliaseella
Luvallisen aseen hankkiminen on Suomessa vaikeaa, mutta esimerkiksi SRA-harrastuksen tai metsästysharrastuksen kautta sekin onnistuu. Varaudu kuitenkin siihen, että laillinen aseesi voidaan yrittää takavarikoida jossain vaiheessa jollain verukkeella viranomaisten toimesta, parasta olisikin sitä silmälläpitäen yksinkertaisesti haudata ko. ase turvalliseen paikkaan. Laittoman aseen hankinta on kuitenkin kohtuullisen helppoa, esimerkiksi Tor-verkosta löytyy Silkkitie, Armory, Black Market, Deepweb Gunstore, Euro GunsGerman-Plaza, HANSA Market, KardeN's gun shop,  ja UK Guns and Ammo, sekä hakukoneella tietenkin vaikka mitä lisää. Jos tuliase on jostain syystä valikoimiesi ulkopuolella, pyri aseistautumaan edes vähintään jousella tai voimakkaalla ilma-aseella.

Sinun ei kuitenkaan välttämättä tarvitse itse omistaa mitään asetta. Riittää, että tunnet ja luotat johonkuhun, jolla on ase tai mieluiten useita aseita. Kakan lentäessä tuulettimeen laitatte hynttyyt yhteen, tai vähintäänkin ko. henkilö "kadottaa" sitten yhden aseistaan sinulle. Tätä ennakoiden sinun on syytä harjoitella ampumista ko. aseella etukäteen ja tietenkin muutenkin sopia ko. järjestely valmiiksi. Kun hätä tulee, ei ole enää aikaa alkaa järjestelemään tämmöisiä asioita. On syytä muistaa, että kaverin ase ei auta sinua, jos kaveri ei pääse ikinä antamaan sitä sinulle tai olemaan sinun kanssasi.

Erilaiset polttopullot ja improvisoidut räjähteet kannattaa myös pistää hankintalistalle, näistä löytyy netistä ohjeita yllinkyllin. Myös kemikaalit, kuten kaasut ja syövyttävät aineet, käyvät hätätapauksessa aseista. Vastapuolen aseistusta vastaan kannattaa tietenkin varautua, esimerkiksi halvat sirpaleliivit voivat todellakin pelastaa henkesi, puhumattakaan tietysti sammutusvälineistä ja ensiapuvarusteista. Jos et aseistaudu etkä varaudu siihen, että vastapuolella on aseita, et voi kuvitella pärjääväsi ainakaan missään aktiivisessa toiminnassa vastapuolta vastaan.

Voit olla varma, että ainakin partasuisilla jihadistivauvoilla on aseet.

 • Iskekää röyhkeästi sinne, missä se tuntuu
Iskujen kohteet ja iskujen ajankohdat on valittava huolella sen mukaan, mitä pyritään saavuttamaan. Lyhyellä aikavälillä hyödylliset iskut voivat pitkässä juoksussa kääntyä meitä vastaan, tarpeettomat iskut aiheuttavat meille vaaraa ja niin edelleen. Säilytä malttisi ja toimintavapautesi kaikissa tilanteissa. Suunnittele, harjoittele ja tee aina vähintään yksi varasuunnitelma. Älä ikinä ryhdy hetken mielijohteesta mihinkään toimintaan ja muista, että klingonien sananlaskun mukaisesti "Kosto on ateria, joka maistuu parhaalta, kun se tarjoillaan kylmänä".

Huolellinen etukäteistiedustelu on tietenkin tärkeää, mutta on muistettava, että myös vastapuoli voi tehdä sitä teitä kohtaan. Saalistajasta voi tulla helposti itse saalis, jos hän ei ole varuillaan. Pyörittelemällä erilaisia skenaarioita oppii paitsi toteuttamaan niitä, mutta myös puolustautumaan niitä vastaan, josta puolestaan voi oppia entistä enemmän toteuttamisen kannalta tärkeää lisätietoa. Puhtaasti puolustuskannalle ei silti kannata jättäytyä, sillä pitkässä juoksussa passiivinen puolustus pettää aina lopulta.

Kun yhteiskunnan perustoiminnot ovat häiriintyneet, viranomaisilla on muuta puuhaa kuin selvittää, kuka minkäkin polttopullon on heittänyt, minnekin murtautunut, kenet ampunut tms. Yhtälailla vaikeaa on selvittää, kuka on kostanut mitäkin tekoa kenellekin ja millä tapaa. Tämä on massiivinen kontrasti siihen, mikä tilanne nykyään on, kun poliisin voimavarat ovat täysin käytettävissä yksittäisten törkeiden "rikosten" selvittämiseen. Huolimaton ei silti pidä olla ja mahdolliset todisteet (aseet, sormenjäljet, dna, digitaaliset todisteet, jne.) on syytä aina huolellisesti hävittää tai mieluiten estää niiden synty alunperinkin.

Hyökkäys on paras puolustus ja ainoa keino saada aktiivisesti jotain aikaan.

 • Informaation saanti ja välitys
Olen kirjoittanut aikoinaan blogissani "Mitä tehdä, jos valtio kytkee netin pois?", suosittelen  ihan alkajaisiksi perehtymään siihen. Ideaalitilanteessa voit luoda vaikkapa softapohjaisen oman radioverkon, tai käyttää RasperryPi-kaltaisia pienoistietokoneita yhdessä perinteisten radioiden (HAM, PMR, Metsästysradiot, jne.) kanssa kryptattuun pursketiedonsiirtoon, koko homman pyöriessä aurinkokennoilla jne. Kaikki tämä voi vaikuttaa liian tekniseltä sinulle, mutta on syytä muistaa, mikä tahansa viestiväline tai radio on parempi kuin ei mitään. Mitä pidemmälle viety systeemi, sitä varmemmin vastapuoli ei sitä pysty kuuntelemaan, suuntimaan tai muuten selvittämään sen sisältöä. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään radioviestintäkalustoa ja vastapuolellakin sen käyttökyky voi olla hyvinkin rajallinen.

Ulkomailta voi ostaa halvalla erilaisia edullisia ja kohtuullisen toimivia radioita, esimerkiksi Chinabuyesta. Kotimaastakin löytyy RXTX-tuote.fi niminen pulju, josta saa yhtä sun toista radiolaitteisiin liittyvää. Tosin Lidlinkin PMR-radiot ovat oman kokemukseni mukaan hyvälaatuisia ja etenkin erittäin korkean hinta-laatu-suhteen omaavia. Olennaista radioiden kanssa on tietenkin huolehtia virransaannista, yleisesti ottaen pattereita tarvitaan ja paljon. Mieluiten tietenkin ladattavia paristoja latureineen, mutta isohko määrä tavallisiakin paristoja riittänee (ja niitä kun ei tarvitse ladata, et ole riippuvainen sähkön saannista).

Valtamediaan ei voi tietenkään luottaa lainkaan, joten esimerkiksi sanomalehdet kelpaavat pääasiassa vain sytykkeiksi, eikä kotimaista radiota kannata pahemmin edes kuunnella (paitsi hätätiedoitteiden osalta). Ulkomaisia radioasemia puolestaan on mahdollista kuunnella sopivalla lyhytaaltoradiolla. Perinteinen kirjeposti ei välttämättä enää toimi, mutta toimiessaan mahdollistaa esimerkiksi kryptattujen muistikorttien lähettämisen vastaanottajalle, joka on erinomainen keino etenkin suurten tietomäärien siirtoon. Yksi vaihtoehto luotettavaan tiedonsiirtoon on perustaa oma pieni kuriiripalvelu, joka esimerkiksi moottoripyörillä tms. liikkuen kuljettaa viestejä sinne minne tarvitaan...kuriireja ei voi salakuunnella, mutta heidän viestinsä voidaan toki kaapata jos heidät pidätetään tms.

Ilman informaatiota olette miltei täysin sokeita siitä, mitä ja missä tapahtuu.

9 kommenttia:


 1. Hyvä kirjoitus. Kiitokset ja hatunnosto Markukselle tästä. Luen tämän tarkoin.

  VastaaPoista
 2. Toi nyt oli jo pohjanoteeraus. Toivottavasti sekä sä että Marko Hamilo tajuatte tehdä itsemurhat hirttäytymällä mäntyyn.

  VastaaPoista
 3. Moro, jos innostut niin kirjoita satelliittipuhelimista arviota/ohjeistusta.

  VastaaPoista

 4. Anonyymi kirjoitti 14. marraskuuta 2015 klo 1.20 "Toi nyt oli jo pohjanoteeraus."


  Jos tiedät jonkin asian paremmin, niin jaa tietosi muiden kanssa. Mielestäni Markuksen kirjoitus on hyvä ja erittäin ajankohtainen.

  acc

  VastaaPoista
 5. > Toi nyt oli jo pohjanoteeraus. Toivottavasti sekä sä että
  > Marko Hamilo tajuatte tehdä itsemurhat hirttäytymällä mäntyyn.

  Terve Pauli. Miten menee?

  VastaaPoista

 6. Maanviljelijöille ei kannata vittuilla se saattaa kriisi aikana kostautua kaikille jotka eivät ole hamstranneet tarpeeksi ruokaa varastoihin ja kriisin pitkittyessä maatilojen toiminta on joka tapauksessa turvattava jos polttoaineet tai sähkö loppuu,Agregaatilla tilalla voidaan sähköä tuottaa aikansa mutta polttoaineen loputtua työntekijöitä tarvitaankin sitten kymmenittäin,Maatilat on luonnollisesti potentiaalisia iskun kohteita jos kriisi pitkittyy ja paikallinen "hirviseura" ei myöskään joka paikkaan välttämättä ehdi,Kriisin ensivaiheissa ja "mottien" purkamisessa varmaan reserviläiset ja metsämiehet on ensiarvoisessa asemassa,Toisaalta jos muslimit suorittaisivat tuollaiset iskut jossakin vaiheessa niin se olisi avoin sodan julistus ja viimeinen niitti jonka jälkeen kukkahatut eivät enää kykene terrorisoimaan kunnon kansalaisia.

  VastaaPoista
 7. "Maanviljelijöille ei kannata vittuilla se saattaa kriisi aikana kostautua kaikille jotka eivät ole hamstranneet tarpeeksi ruokaa varastoihin"

  Onneksi erilaiset ulkomaalaisetkin säilykeruoat säilyvät useita vuosia, joten ei olla riippuvaisia suomalaisista maanviljelijöistä

  VastaaPoista

 8. Onnea sun ulkolaisille purkkiruuillesi ne kun loppuu niin saat tehdä mun farmilla kaikki paskahommat tai painua kuuseen.

  VastaaPoista
 9. Yhä ajankohtainen ja hyvin kirjoitettu tietopaketti.

  Kertaus on opintojen äiti, joten luinpa läpi ja jaoin parille kaverille.

  VastaaPoista