25. huhtikuuta 2011

Lainaus:"Suomen eurovelan pois maksaminen ja kuinka se tulee tehdä"

Suora, häikäilemätön lainaus Atuubin ja/tai Kauppalehden keskustelupalstalta, joka ratkaisee helposti Suomen velkaongelman. Kyllä, ihan oikeasti ja helposti.

§ 1. Suomen valtio perustaa pankin (yksi konttori riittää aluksi hyvin). Nimi voi olla vaikkapa [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankki. Ja koska pankki toimii euroalueella, senkin varantovaatimus on 2%. (Ymmärtääksesi mitä varantovaatimus tarkoittaa, ole hyvä ja lue Federal Reserven julkaisema Modern Money Mechanics -linkki tuonnempana.)

§ 2. Suomen valtio tekee 2 miljardin tilisiirron [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankkiin. (2 miljardia on esimerkiksi 8 kuukauden polttoaineverotuotto.) Tuo summa on monistettavissa laillisesti 100 miljardiksi.

§ 3. Euroalueen käytettävissä olevaa rahoitusinstrumenttia (deposit multiplication) hyväksi käyttäen, valtion pankki luo valtion ulkomaanvelkaa vastaavan summan 'luottona' ulkomaanvelan maksusta vastaavalle osastolle valtiokonttorissa ja siirtää rahan kyseisen osaston nimiin avatulle tilille uudessa [aseta mieleisesi nimi tähän] Pankissa.

§ 4. Kyseinen osasto tekee tilisiirron Suomen valtiota rahoittaneiden, pääasiassa ulkomaalaisten liikepankkien tileille.

Suomen valtionvelka on tällä toimenpiteellä täysin laillisessa järjestyksessä maksettu!Miksi yksikään poliitikko ei tätä esitä? Kenen etuja hän suojelee, kun ei salli Suomen velkoja maksettavan pois tällä yksinkertaisella toimenpiteellä, vaan haluaa orjuuttaa tulevatkin sukupolvet yhä pahenevalla velka- ja korko-orjuudella?

Miettikääpäs taas näitä asioita.

8 kommenttia:

 1. Niin kukahan se sanoikaan Velka = Ostovoima = Työpaikka. Tuolla logiikalla tehdään taas samaa kuplaa kuin nuo meidät ahdinkoon laittaneet pankitkin. Eli luodaan rahaa tyhjästä, ilman lupausta maksaa velkaa takaisin työllä. Raha on työn ja tavaroiden mitta ja sellaisena sen pitäisi aina pysyäkin. Ei keinotteluarahan, mistä tässäkin on puhe. Sinänsä en tuota estele, jos ja kun joudumme maksamaan toisten puolesta tyhjäksi luodun rahan maksamista takaisin, mutta on se epämoraalista. No eihän rahasta ja moraalista voi ikinä puhua samassa yhteydessä.

  VastaaPoista
 2. Ihmisten on vaikea uskoa asian kaikkia ulottuvuuksia ja sitä kuinka pahasti meitä vedätetään rahan luomisessa. Asia on niin typerryttävän yksinkertainen, että suurin osa yksinkertaisesti kieltäytyy uskomasta sitä. Eihän se VOI olla noin vaan lainaraha on aina muiden talletuksia yms plaa plaa...

  VastaaPoista
 3. Valitettavasti(tai onneksi) pankki ei voi tehdä noin vaan pankki on velkaa sen luottoekspansion luomat rahat velkaa tallettajille. Eli jos valtio tallettaa sen 2 miljaria pankki pitää siitä 2 % "holvissa" ja lainaa 98 % eteenpäin. Kun tämä 98% sitten päätyy pankkiin lainansaajan tilille talletukseksi pankki voi taas lainata siitä valtion 98%:sta 98 % eteenpäin jne. jne...

  VastaaPoista
 4. > Valitettavasti(tai onneksi)
  > pankki ei voi tehdä noin vaan
  > pankki on velkaa sen
  > luottoekspansion luomat
  > rahat velkaa tallettajille. Eli
  > jos valtio tallettaa sen 2
  > miljaria pankki pitää siitä 2 %
  > "holvissa" ja lainaa 98 %
  > eteenpäin.

  Noinhan meille useasti annetaan ymmärtää. Todellisuudessa pankki merkitsee sen KOKO 2 miljardia "holvissa olevaksi" ja sitten voi lainata rahaa sen 100 miljardia, koska pankillahan on se 2 miljardia (eli 2%) holvissaan!

  VastaaPoista
 5. Totta, valtion velasta päästäisiin eroon. Hintana tosin olisi hyperinflaatio, uusi kupla ja sitä seuraava kriisi.

  http://www.garynorth.com/public/7028.cfm

  Talousdemokraattien kritiikki nykyjärjestelmälle on ihan jees, mutta kyllä kultabugina on mukavampaa.

  VastaaPoista
 6. >Noinhan meille useasti annetaan >ymmärtää. Todellisuudessa pankki >merkitsee sen KOKO 2 miljardia >"holvissa olevaksi" ja sitten voi >lainata rahaa sen 100 miljardia, >koska pankillahan on se 2 miljardia >(eli 2%) holvissaan!

  Tuosta väittelimme jo aiemmin etkä onnistunut osoittamaan kunnollsita lähdettä, joka tukisi tuota näkemystäsi.

  VastaaPoista
 7. > Tuosta väittelimme jo aiemmin etkä > onnistunut osoittamaan kunnollsita
  > lähdettä, joka tukisi tuota
  > näkemystäsi.

  Väärin, minä esitin, sinä et. Plussana mainittakoot, että sen enempää Suomen Pankki kuin Finanssivalvontakaan ei uskaltanut asiaa lähteä kiistämään, kun sitä heiltä kysyin.

  VastaaPoista
 8. Väärin, minä esitin, sinä et. Plussana mainittakoot, että sen enempää Suomen Pankki kuin Finanssivalvontakaan ei uskaltanut asiaa lähteä kiistämään, kun sitä heiltä kysyin.

  Jaa kerrotko mitä lähteitä asiasi tueksi esitit? Esittämäsi lähteet joko tukivat minun tulkintaani tai puhuivat pankkien oman rahan luomisesta. Minun ei edes tarvinnut lähteitä esittää kun sinä teit sen puolestani esim.
  http://www.soininvaara.fi/2008/10/14/mihin-tarvitaan-tehokasta-luottoekspansiota/

  VastaaPoista