3. tammikuuta 2022

Koronan vastainen taistelu on päättymässä rökäletappioon

Kirjoitin jo kesällä, että covid-19 variantit leviävät rajusti ja uhkaavat rokotussuojaa ja reilu kuukausi sitten, miten omicron variantti muuttaa jälleen covid-19 tilanteen. Sanoin tuolloin, että omicron tulee Suomeen vallaten tartuntatilastot ja lentojen jne. rajoittaminen sillä tavalla mitä silloin tehtiin, ei sitä estä. Ja kas kummaa, niin tapahtui. Täsmälleen niin tapahtui.

No, arvatkaapas mitä? Uusi koronavirusvariantti, B.1.640.2 leviää Ranskassa ja Iso-Britanniassa (toinen lähde), vieden ihmisiä, myös täysin rokotettuja, hyvin tehokkaasti sairaalaan. Ei hyvältä näytä. Ei todellakaan. En ole niinkään huolissani vain tuosta variantista, vaan siitä, että näitä variantteja syntyy nyt kuin sieniä sateella ja ne kaikki tuntuvat poikkeavan toisistaan merkittävästi ja kiertävän rokotussuojaa. Se on erittäin huono merkki.

Eri koronavirusvariantteja pääsee syntymään, koska koronavirusta ei ole vieläkään tukahdutettu pois. Kun entistä enemmän ihmisiä sairastuu, virukselle syntyy entistä enemmän tilaisuuksia mutatoitua. Nyt ollaan mutaatioiden kohdalla sellaisessa pisteessä, tai ainakin lähellä sitä, että mutaatioita syntyy niin nopealla tahdilla lisää, ettei niiden perässä voida enää pysyä. Tämäkään ei sinällään ole se pahin uhka, vaan se, että pian koronaviruspandemiaa ei ole enää mahdollista tukahduttaa ilman toimia, joihin ei olla valmiita ja mutaatioita alkaa pullahtaa esille hirveitä määriä, aina vaan enemmän ja enemmän ja ne poikkeavat aina vaan enemmän ja enemmän toisistaan, kiertäen rokottamalla ja sairastamallakin saatua immuniteettia (kuten omicron). Se olisi katastrofi.

Miksei tiettyihin tauteihin, kuten HIV:iin, ole olemassa toimivaa rokotetta? Koska viruksen mutatoitumisvauhti on niin hirveä, että mitkään tutkijat ja rokotevalmistajat eivät pysty pysymään sen perässä. Samalla potilaalla voi olla loputon määrä erilaisia "variantteja" HI-viruksesta ja lisää variantteja syntyy koko ajan. Rokotteita ei enää siinä vaiheessa voida tehdä ja taudin osalta on siltä osin luovutettava kokonaan. Onneksi HIV ei tartu kovin helpolla. Koronavirus tarttuu. Kun koronavirus tarttuu tehokkaasti ja omaa jatkuvasti paremmat mutatoitumismahdollisuudet ja entistä enemmän variantteja, koronaviruksen kohdalla käy kuten HIV kohdalla: Toimivaa rokotetta ei ole enää mahdollista valmistaa.

Edellä mainituista seikoista johtuen nyt alkaa olla viimeiset tilaisuudet tukahduttaa koronavirus ja lopettaa pandemia. Se on itse asiassa paitsi viimeinen tilaisuus, se on myöskin ainoa tapa päästä tästä epidemiasta eroon. Mikään muu ei tepsi: Rokotukset eivät toimi enää kauaa, sairastamalla saatu immuniteetti ei kestä ja tauti leviää niin tehokkaasti, ettei sen leviämistä voida enää normaalikeinoin pysäyttää.

Ainoa keino olisi nyt pistää pystyyn täysi lockdown kolmen viikon ajaksi, pakottaa kaikki ihmiset (edes pika)testeihin ja ryhtyä rajuihin toimiin sairastuneiden, altistuneiden ja heidän perheidensä pakkoeristämiseksi. Luultavasti kaikki matkustus ja ulkomaalaisten pääsy maahan tulee evätä pysyvästi (!!!) vähintäänkin kaikista niistä maista, joissa tautia ei ole tukahdutettu. Mikään muu ei auta. Muuten leviäminen jatkuu ja jatkuu ja mutaatioita tulee jatkuvalla syötöllä lisää ja lisää.

Koska edellä mainittuun totaaliseen lockdowniin ja esim. minun jo kaksi vuotta ajamaani tukahduttamiseen ei olla (vieläkään, eikä jatkossakaan ilmeisesti) valmiita, totean vain lyhyesti: Tämä oli tässä ja viimeinen sammuttaa sitten valot.

1 kommentti:

  1. Markuksen kirjoituksissa on epäilyttävän ryhdikkäitä pläjäyksiä. Osa voi olla kundin kissan kynästä? Todistusta ei voi antaa, jos ei tunne. Tsemppiä. Pidä ittes tiellä.

    VastaaPoista