10. syyskuuta 2022

Energiakaaos - sitä saa, mitä tilaa!

Lyhyesti sanottuna, nykyinen sähkön korkea hinta johtuu siitä, että hinta määräytyy yleiseurooppalaisilla energiamarkkinoilla (kysynnän ollessa tarjontaa suurempi, eli käytännössä miltei aina) KORKEAMPIHINTAISIMMAN sähköntuotannon mukaan. Koska Saksa ei saa kaasua ja kaasulla tuotetaan sähköä, on kaasusähkön hinta luonnollisestikin helvetillisen korkea ja näin ollen se määrää hinnan KAIKELLE SÄHKÖLLE. Saksa ei pysty tuottamaan ilman Putlerin kaasua tarpeeksi sähköä ja tämän vuoksi sähköstä on pulaa, eikä ylitarjontaa. Kun sitten sähköä viedään hippanenkin mm. Suomesta Saksaan, koko sähkö Suomessa(kin) hinnoitellaan sen mukaan (eikä vain se osa sähköä, mitä viedään täältä Saksaan asti!).

Ongelma johtuu tietenkin vain ja ainoastaan kolmesta seikasta:

  1. (Etenkin) Saksan punavihreästä energiapolitiikasta ydinvoiman vastaisuuksineen, tuulivoimahulluuksineen (vaatii kaasua säätövoimaksi), ilmastotavoitteineen yms. 
  2. Kaasun saannin tyrehtymisestä Putlerista johtuen.
  3. Yhteisestä sähköverkosta, joka imee parasiitin lailla sähköä mm. Suomesta yhteiseen markkinaan. 

Ongelma tietenkin pahenee entisestään, kun otetaaan huomioon, että Saksa on sulkenut punavihreän siirtymänsä vuoksi 16 ydinreaktoriaan ja ei tahdo millään käynnistää edes käynnistettävissä olevia 6 reaktoriaan. Lisäksi Belgiassa on vastaavaa hulluutta tekeillä, ydinreaktorit ollaan vetämässä alas kaiken tämän keskellä, koska, no punavihreä siirtymä hulluuksineen. EU toki vastustaa tätä, mutta jostain syystä Saksa, Belgia, yms. voivat silti tehdä omia päätöksiään asiasta (mutta Suomi ei tietenkään voi, vaan Suomen on pakko tehdä kuten EU sanoo). Luojan kiitos Ranska koettaa pelastaa tilannetta käynnistämällä kaikki ydinreaktorinsa ennen talvea, koska Ranska ei ole punavihreän energiapolitiikan pauloissa, vaan tuottaa suurimman osan sähköstään puhtaasti ja turvallisesti ja huoltovarmasti ydinvoimalla.

Surkuhupaisinta on, että Saksassa sähkölaskut eivät kasva tolkuttomasti, koska muu EU kuskaa sähköä Saksaan paikkaamaan Saksan omia typeriä poliittisia punavihreitä valintojaan ja sen lisäksi suomalaiset maksavat vielä Uniperin sotkun kautta lisää siitä, ettei sähkön hinta vain Saksassa nouse "liikaa", eivätkä typerät saksalaiset sähköyhtiöt eivät mene konkurssiin, kun eivät voi korottaa hintojaan niin paljon, että kompensoisivat kasvaneet kulunsa. Suomessa sähkölasku kyllä kasvaa tolkuttomasti ja veronmaksajien taakka kasvaa entisestään, kun tuetaan sähköyhtiöitä ja Saksaa näiden typeristä valinnoista johtuen. Seuraus tästä on, että Saksassa ei tarvitse jäätyä, koska me maksamme. Saksankaan ei tarvitse muuttaa punavihreän energiapolitiikkaansa suuntaa (päinvastoin), kuten ei Suomikaan ole muuttamassa vaan mm. sulkee Helsingissä pari hiilivoimalaa (ja luopumalla hiilestä kokonaan vuoteen 2029 mennessä!) ja ajamalla turpeen polton alas nytkin, vaikka sähköpula uhkaa.

Energiakaaos on johtamassa jopa siihen, että Suomeenkin tulee ensi talvena sähkökatkoja. Ei niinkään siksi, etteikö sähköä olisi tarpeeksi, vaan siksi, että sähköä viedään Saksaan ja halutaan tietoisesti aiheuttaa ongelmia Suomessa (mm. pitämällä hätäsähköntuotantoreserviä poissa käytöstä!) jotta voidaan peloitella kansalaisia tilanteen vakavuudella ja esittää, että "mitään ei voi oikein tehdä". Kyseessä on tässäkin tapauksessa täysin tietoinen valinta, jolla voidaan ylläpitää punavihreää kuplaa ja esittää, että muuta vaihtoehtoa ei ole, kuin toimia juuri näin kun nyt toimitaan. Toki ilkeät salaliittoteoreetikot sanovat jopa, että kyseessä on sikälikin tietoinen valinta, että näin edesautetaan "Great Reset" ja saadaan ihmiset tottumaan "Uuteen Normaaliin", eli massiiviseen sosialistiseen energiatalouteen jossa puutetta ylläpidetään Orwellimaisesti, jotta kansa saadaan pidettyä kurissa ja aivopestyä se punavihreään utopiaan, jossa sähkö on luksustuote, eikä välttämättömyyshyödyke!

Tämä on mielipuolista. Mutta niinhän punavihreä uskonto aina on kaikessa.

Tämä ei toimi, eikä voi toimia. Mutta niinhän mikään punavihreä hulluus ei koskaan toimi.

Tämä johtaa täyteen katastrofiin väistämättä. Mutta niinhän kaikki punavihreä hulluus aina johtaa.

Kaikesta tästä minä ja muut selkopäiset ovat varoittaneet vuosikymmeniä, mutta ketään ei ole kiinnostanut paskan vertaa kuunnella.

Tätä kansa on vuosikymmenet äänestänyt ja halunnut. Tätä kansa nyt saa niin Saksassa, kuin Suomessakin. Kun äänestät vuosikymmeniä punavihreää hullutusta, saat punavihreää hullutusta. Mieti sitä, kun tuskastelet sähkölaskusi kanssa. Asiaan olisi helppoja lyhyen ja pitkän aikavälin ratkaisuja, mutta niitä ei tehdä, koska punavihreää hulluutta halutaan jatkaa, eikä kansa tajua, eikä välitä mitään, vaan haluaa jatkossakin lisääkin punavihreää hulluutta. 

Lyhyen aikavälin ratkaisuja olisivat esim.

  • Suomen irroittaminen eurooppalaisesta sähköverkosta, jotta meidän sähköt riittävät meille (tai koko pohjoismaille).
  • Maakaasusähkön hinnan irroittaminen sähkön kokonaishintamarkkinoista, kuten Itävalta on ehdottanut.
  • Sähkön hintakatto, jolloin energiayhtiöt eivät voi tehdä kymmenien miljardien voittoja nykyisessä systeemissä, jossa sähkön tuotanto maksaa 95% tuotannosta aivan yhtä vähän kuin ennenkin, mutta sitä voidaan myydä kymmeniä kertoja suuremmalla voitolla eteenpäin.

Pitkän aikavälin ratkaisuja olisivat esim.

  • Ydinvoiman merkittävä lisärakentaminen, esim pienoisydinreaktorit (joihin tutkimus- ja hyväksyntämenettelyn kehittämiseen ei "sattumalta" riitä Suomessa 800000€ rahaa) ja toki isommatkin reaktorit, joita saadaan äkkiä tehtyä (ei 1600MW kokoisia huippu-uusia EPR-hirviöreaktoreita)...parasta olisi luopua koko poliittisesta menettelystä ja vapauttaa ydinvoiman rakentaminen tyystin poliittisesta päätöksenteosta.
  • Punavihreän energiapolitiikan hautaaminen ilmastotavoitteineen, päästökauppoineen, turpeenpolttokieltoineen, tuulivoiman kanssa pelleilyineen (konkreatiaa mitä Suomessa on saavutettu investoimalla kolmen ydinvoimalan verran tuulivoimakapasiteettiin), yms. mielipuolisuuksineen.
  • Saksan jättäminen täysin yksin ja kuolemaan kylmäänsä ja tuhoamaan oma teollisuuteensa...reaaliteettiterapia Vihreästä Valheesta jos mikä saisi ehkä aikaan hulluuden loppumisen ja kylmän herätyksen punavihreille hulluille. Jos ei saisi, niin no, saisivatpahan kokea, mitä ovat tilanneetkin. Niin kauan, kun MUUT PELASTAVAT hulluja valintoja tehneitä tahoja, ei näillä hulluja valintoja tehneillä tahoilla ole mitään syytä muuttaa toimintaansa ja tehdä vähemmän hulluja päätöksiä jatkossakaan! Saksan pitää antaa jäätyä, saksalaisten paleltua ja Saksan teollisuuden tuhoutua ja kaikki tämä on TÄYSIN OIKEIN saksalaisille ja toimikoot jatkossa varoituksena kaikille punavihreää hulluutta kannattaville kaikkialla maailmassa.

En usko, että mitään yllä mainituista tullaan tekemään. Sähkölaskut kasvat pilviin, eikä punavihreästä politiikasta tarvitse vieläkään luopua, eikä tyhmä kansa edes tajua, mistä kaikki johtuu. Pahimmassa tapauksessa vaaditaan Ukrainan antautumista jotta Putinin kaasu saa virrata ja "kaikki palata ennalleen punavihreään utopiaansa". Näin tämä on tähänkin asti mennyt ja tulee luultavasti menemään jatkossakin, että punavihreästä utopiasta ja äänestäjien omista typeristä päätöksistä ei haluta kantaa vastuuta. Edessä on tietenkin sitä kamalampi lopputulos. Mutta sitä typerä kansa on Suomessa(kin) halunnut, niin sitä saakoot.

Minä en suostu kuuntelemaan kenenkään ruikutusta sähkölaskusta, mikäli kyseinen henkilö ei voi vakuuttaa minua, ettei ole vuosikymmeniin äänestänyt mitään punavihreää puoluetta (Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta, SDP Suomessa). Sitä saa, mitä tilaa. Nauttikaa vitun debiilit idiootit valinnoistanne. Sitä saa, mitä tilaa. Minä en sääli. En yhtään.

Älkääkä myöskään kukaan valittako, ettei teitä varoitettu. Kyllä varoitettiin. Vuosikymmeniä ja nyt taas, mutta ette kuuntele niin ette kuuntele. Sitä saa, mitä tilaa.



PÄIVITETTY 5.1.2023:
Lukekaapa Eija-Riitta Korholan erinomainen kirjoitus siitä, miten Vihreä Siirtymä on aiheuttanut suurimman osan tästä ongelmasta ja miten Vihreän Siirtymän lisääminen ei tietenkään auta ongelmaan, jonka tämä Vihreä Siirtymä on aiheuttanut. Lisäksi kannattaa lukea hänen "Mitä nyt pitää tehdä osa1 ja Mitä nyt pitää tehdä osa 2" kirjoitukset. Näitä kirjoituksia pitäisi tuupata joka tuutista jokaiselle punavihreälle ja tavallisille kansalaisille naamaan seuraavat 10 vuotta, jotta faktat menisivät perille ja järki voisi ehkä voittaa. Mutkun ei niin ei, ei juuri kukaan lue tuotakaan, eikä ymmärrä, eikä välitä, mitä siinä sanotaan ja jatkaa eri puolueiden punavihreiden äänestämistä ja tukemista kuten tähänkin asti. No, sitä saa, mitä tilaa! Nauttikaa!

1 kommentti:

  1. Parasta on se, että ydinvoiman merkittävällä lisärakentamisella saataisiin se vihreä siirtymä tehtyä ilman sitä punaista osuutta. Suomessa pitäisi saman tien jatkaa Hankikiven voimalan rakentamista toisen laitostoimittajan avulla.

    VastaaPoista