10. elokuuta 2020

I can't breath with mask!

Lampaat ulisevat, etteivät muka pysty käyttämään maskeja, kun "ei saa happea" tai "tukehtuu". No kokeillaan, onko väitteissä perää, vai onko kyse vain paniikkihäiriöstä ja hysteriasta? Vedetään päälle useampi eri sorttinen hengityksensuojain ja maski ja katsotaan, miten koehenkilöllemme oikein käy! (Youtube ja Bitchute)


PS. Tietenkin, jos käytätte yhtä maskia tuntikausia, se kostuu ja hengittäminen sitä kautta vaikeutuu. Maskeja ei ole tarkoitus käyttää tuntikausia putkeen, itse olen huomannut, että noin tunnin ajan voi hyvin käyttää FFP2/FFP3/KN95/N95 hengityksensuojainta ennen kuin se alkaa kostua selvästi. Kirurgiseen suu-nenäsuojukseen ja kangasmaskiin en osaa ottaa kantaa, koska en moisia käytä. Kun suojain kostuu, on syytä ottaa se pois, laittaa oikein päin muovipussiin (ja jättää pussi auki jotta se voi kuivua) ja vaihtaa toiseen suojaimeen. Kun suojain nro1 on kuivutut, sitä voi tietenkin taas käyttää. Kun samaa suojainta on sitten käyttänyt tuntikausia, se kannattaa desinfioida ja kuivattaa - tai vain laittaa syrjään pariksi viikoksi jotta virukset kuolevat - ja imuroida se ulkopinnalta. Näin pölyt saadaan pois sen huokosia tukkimasta ja maskilla on taas yhtä helppo hengittää kuin aluksikin. Näin voi tehdä lukuisia kertoja samalla hengityksensuojaimella ja käyttöikä on siis todella pitkä.

3 kommenttia:

  1. Kiitoksia näistä videoista. On suorastaan harmillista että tietoa joutuu etsimään tällaisista satunnaisen Internet-tekijän videoista, kun virallista, yksikäsitteistä ja oikeaa tietoa sisältävää ohjeistusta ei yksinkertaisesti ole. Ei tuon tarttisi olla edes kovin monimutkainen - Pari Venn-diagrammia että mitä erilaiset maskit ja hengityssuojaimet ovat ja mitä ne tekevät. Ja esimerkiksi FFP2-suojainten uudelleenkäytettävyydestä löytyy kyllä ihan virallistakin tietoa vaikka ECDC:n sivuilta jo maaliskuulta päivätystä dokumentista - https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/Cloth-face-masks-in-case-shortage-surgical-masks-respirators2020-03-26.pdf - mutta eipä tietoa tunnu mediaan päätyvän.

    ECDC:n dokumentti muuten antaa yhden hyvän sterilointikeinon johon voinee käyttää vaikkapa höyrysilitysrautaa.

    Joka tapauksessa, videossasi jää yksi mainio etu mainitsematta mikä hengityssuojaimesta tulee. Tuossa on kesän ajan koska riski ei ole ollut kovinkaan iso lähinnä rajoittanut asiointiaan hiljaisiin hetkiin ja pujotellut turvavälejä pitäen. Nyt pari viimeistä viikkoa on sitten ollut FFP2-suojain käytössä (K-Rauta, kuppimalli, sopii omaan naamaan paremmin kuin Kärkkäisen KN95), ja on suorastaan rentouttavaa käydä kaupoilla kun ei tarvitse
    - odottaa joka välissä vuoroaan jos sen hyllyn edessä onkin muita ihmisiä - kyllä sieltä välistä voi sen tuotteen napata
    - Pujotella neuroottisen tarkasti säilyttäen välimatkaa ihmisiin
    - Kirota sitä että automaattikassalla on taas lähes kaikki paikat käytössä ja virittää ostoskärrystä puomi etteivät muut tunge liian lähelle
    - Ylipäänsä ostoskärryblokkaamisen harrastaminen

    => Kun kaikki ylläoleva jää pois niin kaupoilla on huomattavan rentoa käydä kun ei tarvitse olla jatkuvasti varpaisillaan (eikä silti voi olla edes kohtuullsisen varma että pöpöiltä on vältytty). Bonuksena myös se että jostain syystä ainakin vielä myös muut ihmiset tuntuvat välttelevän suojaimen käyttäjää - olettavat kai tartunnan saaneeksi.

    Videoistasi jäi kyllä se vinkki pois että meidän perheessä on käytetty automaattikassaa ja vain automaattikassaa ruokakaupassa keväästä asti. Ei ole kassahenkilöä tai liukuhihnaa hipelöimässä ostoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miten kosket automaattikassaan? Sormenpäillä? Rystysillä? Mikä muu kuin sormi niissä toimii?

      Poista
    2. Ei se automaattikassa mikään ongelma ole, eikä pelastus. Aseptinen järjestys pitää vaan muistaa ja sopivassa välissä vaihtaa kk-käsineitä tai desinfioida kädet.

      Poista