30. syyskuuta 2015

Kotietsintägaten lopputulos: Tasapeli(kö?)

Sananvapaustaisteluni on taas naksahtanut yhden askeleen eteenpäin. Tein käräjäoikeuteen kantelun siitä, että luokseni tehtiin kotietsintä ja omaisuuttani takavarikoitiin ja noita käräjiä istuttiin tuossa viikko sitten (kiitokset James Hirvisaarelle paikalle tulosta ja tuen osoituksesta!). Nyt tänään, eli 30.9.2015 tuli sitten niistä ko. tuomioistuimen päätös. Päätös, johon ei valitettavasti saatu vaikuttamaan kamerassani ollutta kuvamateriaalia eikä muita todisteita poliisin toimista. Mutta päätös nyt kuitenkin.

Päätös oli yllättävä. Eräänlainen tasapeli.

Oikeus uskoi minua ja moitti poliiseja Tuomas Montonen, Jarno Virtanen ja pääpirua Kimmo Hiltula siitä, että nämä laittomasti estivät minua kuvaamasta kotietsintääni. Perusteita moiselle estolle ei ollut. Oikeus ei uskonut näiden satusetäpoliisien kertomuksia mm. siitä, että he eivät todellisuudessa estäneet minua kuvaamasta jne. paskaa. Oikeus katsoi, että kyseessä oli minun oikeuksieni loukkaaminen, mutta ei määrännyt siitä mitään korvauksia minulle, koska katsoi asiaa niin vähäiseksi jutuksi, että evvk siitä. En joutunut myöskään maksamaan oikeudenkäynnin kustannuksia, enkä todistajanpalkkioita, enkä muita kuluja, koska viranomaisten katsottiin ns. hävinneen jutun!

Tämä on todella yllättävää, kerrankin, edes jossain, oikeus toimii edes jollakin tapaa joltain osin. Pidin itsestään selvänä, että tulen häviämään tämän jutun ja joudun maksamaan satoja euroja korvauksia todistelusta ja muusta.

Sen sijaan takavarikko tietokoneen osalta pidettiin yhä voimassa, eikä oikeus katsonut, että kotietsintä olisi sinällään ollut ylimitoitettu toimenpide. Tätä perusteltiin mm. sillä, että, no, tietokoneelta ja muistivälineiltä nyt vaan voidaan jotenkin kumman maagisesti olettaa löytyvän jotain todisteita rikoksista, joista minua epäillään. Sillä, että perustelin rautalangasta vääntäen, miksi tietokoneelta ei voida löytää mitään rikoksiin viittaavaa todistetta, ei merkinnyt mitään. Sillä, että koko takavarikko oli tarpeeton sitä kautta, ei merkinnyt mitään.

Tuomioistuin ja tuomari ei selvästikään tajua, miten internet toimii.

Se, että kirjoitan nettisivulle X jotain, tarkoittaa, että se on nettisivulla X. Ei omalla koneellani. Omalta koneeltani ei siihen liittyen löydy oletuksena yhtään mitään ja vaikka löytyisi, se voisi todistaa vain minun ladanneen ne sivulta X tai vierailleeni sivulla X. Selaimen välimuistista, jos semmoista edes olisi (eli en käyttäisi incognito-tilaa), ei löydy yleensä mitään olennaista, korkeintaan em. asiat, jotka eivät todista mitään kuten jo todettiin. Plus tietenkin fakta on, että selaimen välimuisti ylikirjoittuu ja/tai voidaan poistaa muuten...ja etenkin SSD-levyjen osalta, kaikki poistettu tieto pyyhkiytyy itsestään pois, eikä sitä voida edes palauttaa. Mutta tämä ei mene näiden ääliöiden jakeluun niin ei mene.

(Samaan tapaan Suomen viranomaiset luulevat, että nettipalvelusta lähetetty sähköposti on jotain, josta löytyy tietoja sen lähettäneen tietokoneelta (ns. Julus Lokka -gate). Suomen viranomaiset ovat umpityhmiä, teknologiasta mitään ymmärtämättömiä fossiileita, mikä taas tulee osoitetuksi.)

Huomatkaa myös, että en ole koskaan kiistänyt kirjoittaneeni ko. juttuja ja ne ovat minun blogissani ja minun Facebook-profiilissani, joten mitä helvettiä lisätodisteista siitä, että minä ne olen kirjoittanut, pitää oikein edes teoriassa hakea tietokoneeltani?!? Blogia olen pitänyt 9 vuotta ja Facebookissa olen ollut jo vuosikausia, aivan samoissa osoitteissa ja nimillä jne. joten niiden "omistuksesta" ei voi olla mitään epäselvyyttä! Ei mitään. Aivan järjetöntä touhua tämä viranomaisten jahti. Kiusaamista. Sitä tämä on.

Mitä nyt sitten seuraavaksi?

Tulen ilmoittamaan tyytymättömyyttäni ko. päätökseen ja pyytämään hovioikeudesta valituslupaa. Tai tarvittaessa tekemään vastavalituksen viranomaisten osalta, jos ne mulkut sen röyhkeävät tehdä. Aion hakea muutosta ja vaatia, että koko takavarikko esitetään perusteettomaksi, koska muistitikuilta ja koneeltani ei edes teoriassa voi löytyä mitään, mikä toisi mitään uutta tietoa tai todistaisi yhtään mitään ko. rikoksessa, kuten asian laita tietenkin onkin. Viranomaisten vastavalitukseen sitten vielä todisteeksi videopätkä kotietsinnästä, jossa näkyy, miten kamera otetaan pois ja minua estetään kuvaamasta. Thats it.

Mutta, en minä tätä siihen jätä, ehei...

Katsokaas, kun nythän on todettu, että poliisit toimivat väärin. Odotan toki vielä oikeuskanslerin lausuntoa sinne tekemästäni valituksesta muusta poliisien toiminnasta ko. päivänä, mutta kun sen vastaus tulee, niin sitten...sitten menen ja teen ko. poliiseista rikosilmoituksen virkavelvollisuuden rikkomisesta ja sitä kautta vaadin korvauksia heiltä. Ähäkutti.

Sitä saa, mitä tilaa, sanotaan.

Jos te gestapon mulkut jahtaatte minua ja keksitte päästänne kaikkia mahdollisia syitä kiusata minua ja viette niitä eteenpäin maailmanloppuun asti, niin minä teen täsmälleen saman teille. Haaskataan sitten minun ja teidän aikaa, sekä massiiviset määrät veronmaksajien varoja täysin mielipuoliseen oikeustaisteluun täysin järjettömistä asioista. Itseppä tätä haluatte, selvästikin. Teillä kun ei tunnu olevan muuta puuhaa, esimerkiksi ottaa kiinni niitä kymmeniä ISIS-taistelijoita, joita joka päivä virtaa maahamme ja jotka ovat vakava uhka meille kaikille. Jos te mulkut rikotte minun perusoikeuksiani, niin minä en todellakaan jätä asiaa siihen, vaan vien sitä eteenpäin aina, loputtomiin asti. Sen lisäksi tulen kertomaan kaikille siitä, mitä te teette ja mitä minä teen, jotta se mulkut saatte ainakin julkista häpeää niskaanne teoistanne, vaikka oikeuslaitos pesisikin kätenne teidän rankaisemisestanne.

Voitte lukea ko. päätöksen paperit täältä (en ala 12 sivua tänne laittamaan).

3 kommenttia:

 1. ok, olipas tuossa kotietsintä itsellänikin ja kiellettiin kuvaamasta ja esim äänittämästä, en saanut edes tarkkailla tilannetta ja minut istutettiin yhteen penkkiin. No nytpä saatiin jonkinlainen ennakkotapaus

  VastaaPoista
 2. Raapustin tossa aiemmin vähän mietteitä vastatoimista kuvaamisen estämiselle.

  http://pastebin.com/Jx7yCP0F

  Varsinainen asiasisältö on hieman laimeaa, mutta tapauksesi osoittaa että kuvaamisen estämiseen ollaan turvautumassa, joten vastatoimet ovat tarpeen.

  VastaaPoista

 3. Markus,

  Kiitos urhoollisesta vastarinnasta. Arvostan sitä. Näkisin kuitenkin asian niin, että mokuttajien vastaisessa sodassa voisit antaa suuremman panoksen Suomen hyväksi olemalla nahistelematta älykääpiösarjan virkamiesten kanssa. Lahjoillasi saat aikaan paljon suuremman vaikuttavuuden. Voit mahdollistaa nettivastarintaa.

  Nyt on syntymässä tarve toimia netissä anonyymisti. Kaikissa mamutuksen kohteena olevissa maissa syntyy kysyntää turvallisuusosaamiselle. Sitä sinulla on. Joku F-securen Freedome ei pidä käyttäjäänsä anonyyminä. Tiedot selaimesta, tietokoneesta, järjestelmästä, kellonajasta ja jopa kieliasetuksista näkyvät.

  Jos silloin tällöin itsellesi vähällä vaivalla voisit antaa vinkkejä, kuinka suojautua paljastumiselta, niin auttaisit toisinajattelijoita.

  Kirjoitathan hieman vaikeampaa suomea, niin kieltä huonosti osaamattomat eivät jaksa tekstiä lukea.

  Jätän nyt tästä nimimerkkini pois.

  VastaaPoista