1. lokakuuta 2008

Uusi Suomi poistaa kunnallisvaaliehdokkaiden blogeja ja loukkaa sananvapautta!

Uusi Suomi loukkaa törkeästi sananvapautta, hyvää journalistista tapaa ja sensuroi mielivaltaisesti poliitikkoja ja ehdokkaita, vain siksi, etteivät HE itse pidä näiden esittämistä mielipiteistä.

Uusi Suomi mainostaa blogintekomahdollisuutta ja blogejaan raivokkaasti kunnallisvaaliehdokkaiden käytettäväksi. Uusi Suomi on tehnyt paljon työtä sen eteen, että sen blogit muodostuvat merkittäväksi kommunikaatioväyläksi ehdokkaiden ja äänestäjien välillä. Blogeja on kaikkialta Suomesta, luultavasti tuhansia, mukaanlukien "kärkipoliitikkojen" pitämät blogit.

Kyse ei siis ole "mistä tahansa sivusta" vaan nimenomaan merkittävästä vaikuttajasta syksyn kunnallisvaaleissa.

Kaikki lähti liikkelle tästä Jiri Kerosen kirjoituksesta, jossa hän kertoo, miten Uusi Suomi poisti hänen siellä sijaitsevan bloginsa. Uusi Suomi ei edes suostunut vastaamaan, miksi kyseinen kirjoitus ja blogi poistettiin kokonaisuudessaan. Ilmeisesti syynä on se, että Jiri on kirjoittanut kyseisessä blogissa "maahanmuuttokriittisiä" kirjoituksia. Kyse ei ole mistään "rasistisivuista" tai "vihan lietsonnasta" vaan yksinkertaisesti kirjoituksista, joissa suhtaudutaan kriittisesti eräisiin nykyisiin maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin liittyviin teeseihin. Samaan aikaan Uusi Suomi selittää julkisesti tämänlaista soopaa sivujensa käytöstä.

No, minä suutuin heidän toiminnastaan ja kirjoitin siksi alkuperäisen blogisivuni tuolla uusiksi, johon laitoin selvää tekstiä heidän sensuuripolitiikastaan, katsokaapa kuva alta:

Mutta, kun tunti myöhemmin menin kyseiselle sivulleni, niin sieltä tulikin vastaan vain tällaiset sivut:

Sivusto on tätä ennen toiminut aina ilman mitään ongelmia. Kaikkein mielenkiintoisinta on, että jos kirjaudun sisälle palveluun omilla tunnuksillani, niin näen yhä sivuni kuten normaalistikin. Jos en ole kirjautunut sisälle palveluun, sivuja ei näy.

Tämä on mielestäni törkeyden huippu, koska se kiistämättömästi todistaa, että Uusi Suomi yrittää sensuroida blogini pois netistä minulta salaa, luoden samalla minulle vaikutelman että blogini on yhä siellä ja kaikki on ok. Uusi Suomi on nyt astunut sellaisille varpaille, että heidän sietää varoa. Minulle voi vittuilla, mutta tämä menee jo yli sietokykyni, kun ottaa huomioon teon salailevan luonteen, ajankohdan ja vaikutuksen kunnallisvaaleihin.

Uusi Suomi vastasi minulle sähköpostitse, ettei kyse ole heidän sensuuristaan vaan että kaikki artikkelini on poistettu. Tämä on kaikki paskaa, koska, kuten jo sanoin, kirjoitukseni näkyvät aivan mainiosti siellä kun olen kirjautunut omilla tunnuksillani sisälle ko. palveluun. Alla ko. sähköpostiviesti

Näin hienossa jamassa on sananvapaus ja media Suomessa tänään! Antakaa palautetta ko. puljulle tästä asiasta!Päivitystä 1.10.2008 kello 21:
Uusi Suomi kiistää tehneensä mitään tuolle blogilleni. Esittivät, että olen laittanut ko. kirjoituksen kohdalle "suojattu" tilan, jolloin se ei ole muiden nähtävissä. No, en varmasti ole, kun en ole ollut edes kirjautuneena sisälle kun tuo artikkelini hävisi yleisöltä. Olen nyt poistanut koko kirjoitukseni ja tehnyt uuden. Siinä menivät sitten samalla kommentit kaikki roskiin. Katsotaan, kauanko tuo uusi kirjoitus saa siellä olla ennen kuin jotain ”mystistä” taas ilmenee ja se katoaa.

4 kommenttia:

 1. Tämä kertoo mielestäni jotain Uuden Suomen amatöörimäisyydestä hyvien journalististen tapojen sekä sensuurin osalta. Tai sitten Uusi Suomi on valinnut perinteisten suomalaisten medioiden suosiman Pravdan tien. Kuten mm. Jirin blogiin asiaa kommentoin: olin melko toiveikas Uuden Suomen suhteen, mutta tällaiset tempaukset eivät enteile ollenkaan hyvää.

  Toivotan osaltani jokaiselle sensuurin kohteeksi joutuneelle ehdokkaalle hyvää vaalimenestystä!

  VastaaPoista
 2. Huolestuttavaa, mutta mitä jos oletkin vahingossa klikannut juttusi luonnoksiksi tms.

  VastaaPoista
 3. Tuo blogi on sen verran "simppeli" ettei siellä pääse edes näpertelemään mitään asetuksia vahingossa, joten enpä usko. Eikä se selitä, miksi näen koko sivun ihan normaalina kun olen kirjautunut sisälle! Kuvanikin jne. näkyy kaikki ok, vaikkei se kuva liity ko. artikkeliin mitenkään vaan on kokonaan eri juttu!

  Ei, en ole mitään säädellyt siellä ihmeempiä enkä todellakaan laittanut ko. artikkelia "luonnoksiin" tms. mitään.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista