2. lokakuuta 2008

Kokoomuksen kunnallisvaaliohjelma

Tulipa tässä oikein ajatuksella luettua Kokoomuksen kunnallisvaaliohjelma läpi. Kaipa se on ihan asiallista tehdä, kun kerran olen ko. puolueen ehdokas ja jäsen. :)

Vaaliohjelma on mielestäni hyvä. Siis ihan oikeasti hyvä. Tietysti joo, ehkä pikkuisen viilaisin eri asioita vapaampaan suuntaan vielä, mutta periaatetasolla ei voi paljoa valittaa. Palvelusetelit ja kunnan toimintojen kilpailuttaminen nostetaan tärkeiksi asioiksi. Suomalaisista muuten miltei 4/5 haluaa palvelusetelit sosiaali- ja terveyspalveluihin! Ähäkutti sosialistit!

Kokoomuksen ohjelmassa painotetaan myös joustavuutta palvelujen toteuttamiseen demarimaisen byrokraattisuuden sijasta. Terveydenhuollossa vahvistettaisiin perusterveydenhuoltoa, jotta ehkäistäisiin kallimmaan erikoissairaanhoidon kuluja tulevaisuudessa. Kotihoitoa sun muuta niin lasten kuin vanhustenkin osalta painotettaisiin laitoshoidon sijasta. jne. Järkevää puhetta.

Ohjelmassa on myös rutkasti esimerkkejä siitä, miten asiat on hoidettu juurikin tällä tapaa tietyissä kunnissa. Tämä on hyvää rautalankaa sosialisteille ja muille idiooteille, jotka heti alkavat inttämään "eihän noin voi tehdä, ei se toimi". Kyllä toimii, kuten esimerkit kunnista se ja se osoittavat. Hah. Karjaa esimerkiksi toteuttaa koko terveyspalvelunsa ostamalla ne yksityisiltä toimijoilta.

Tietysti ohjelma lupaa tuhatta hyvää ja sataa kaunista. Joihinkin aloihin täytyisi pistää ehkä enemmän rahaa kiinni kuin nykyään, vaikka palveluita kilpailutettaisiinkin rajusti jne. Mistä rahat? Kokonaisuutena voi ainakin ynnätä, että jos ja kun toimintoja tehostetaan mm. palvelusetelein ja kilpailuttamalla rajusti, niin rahaa kyllä tulee ja sitä riittää. Kun kokonaissäästöä syntyy 10-25% niin rahaa on käyttää enemmän sinne minne sitä halutaan. Silti verotusta voidaan vielä laskea.

Itse tietysti kannatan esimerkiksi kunnan omaisuuden myymistä nopeaan tahtiin ja kunnan velkojen maksamista. Tästä säästyy paitsi merkittävästi rahaa, niin se tavallaan myös vauhdittaa sosialismin purkamista kunnallisella tasolla, kun kunta ei kohta enää omista mitään. Heh.

Ei kommentteja: