24. lokakuuta 2008

Reilut vaalit?

Nyt alkaa jo hieman keittää ylitse näiden vaalien asetelmat ja etenkin tiettyihin ehdokkaisiin kohdistuva jatkuva vaino. Ei tämänlainen juttu kuulu ihan oikeasti demokratiaan pätkän vertaa. Tulee enemmänkin mieleeni Venäjä. Siellä tämän tyyppiset jutut ovat arkipäivää. Tai siis juu, nyt ne tuntuvat olevan täällä meillä Suomessakin arkipäivää jo. Säälittävää.

Jiri Keronen kertoo tässä ja tässä ja tässä, mitä kaikkea vainoa hän on joutunut kokemaan vaalikampanjansa aikana. Vainoajina on ollut lähinnä median edustajia. Uusi Suomi sensuroi hänen bloginsa ja MTV3 ja Aamulehti ovat vääristelleet ja solvanneet häntä törkeästi julkisesti. Miksi pitää valehdella ja vääristellä ja sensuroida? Eivätkö median edustajat muuten pärjää keskustelussa monikulttuurisuuden ihanuudesta ja muusta tunteita herättävästä asiasta?

Seppo Lehto kertoo blogissaan (?), miten poliisi vei Sepon hakaristijulisteet ja Sepon putkaan kun tämä oli vaalikampanjaansa pitämässä torilla. Perusteena "kiihottaminen kansanryhmää kohtaan". Vaikka on selvää, että Sepon ajamissa asioissa ja touhuissa ei ole päätä eikä häntää, demokratiaan kuuluu kuitenkin se, että hölmöjäkin asioita saa ajaa. Äänestäjien kuuluu päättää mikä on hyvä ja mikä on huono asia. Ei poliisin. Ottaen huomioon sen, että Seppo on nimenomaan ehdokkaana vaaleissa, hänen sanomisensa ja oikeutensa olla esillä tulisi olla sitäkin suuremmassa suojeluksessa. Nyt kävikin päinvastoin. Ei näin.

Demokratiaan ei kuulu se, että media valehtelee ja vääristelee tietoisesti ja loukkaavasti ehdokkaasta, antamatta tälle edes mahdollisuutta korjata valheita. Demokratiaan ei kuulu se, että poliisi vie ehdokkaan putkaan tämän vaalipuheiden vuoksi ja takavarikoi tämän vaalijulisteet.

Jos olet eri mieltä kanssani tästä asiasta, niin voit haistaa pitkän paskan ja painua Venäjälle tai Kiinaan, sinä saatanan kusipää sananvapauden vihollinen!

8 kommenttia:

 1. Kiitoksia tosi miehen puheenvuorosta Markus Janssonille

  Tampereella ei luoteta äänestäjien ajatteluun, vaan halutaan varmistaa että "oikeat mielipiteet" nauttivat monopolia. Erikoista sinällään kun kyseessä on Punikki-Tampere

  Seppo Lehto - Suomalaisella sisulla

  Tuntemattoman sotilaan alikersantti Lehdon tapaan "Ampukaa alemmas saatana!"

  VastaaPoista
 2. Kiroilevaa siiliä lainatakseni - Jo on prkl!

  VastaaPoista
 3. Ilkka Ahmavaara sanoo:

  Sananvapaudesta tuntuu jo tulleen jonkinlainen Huvitutti suomalaisessa mediassa.

  Mielenkiinnolla seuraan, jahka sananvapaudesta olisi kommunikointivälineeksi muistakin aiheista kuin siitä itsestään.

  Jostain täytyy aloittaa tai jatkaa...

  VastaaPoista
 4. En ole eri mieltä.
  Päinvastoin.

  Ja haluan omalta osaltani
  haistattaa pitkän paskan
  Presidentti Tarja Haloselle,
  pääministeri Matti Vanhaselle,
  sekä kaikille muille iso veli
  valvoo systeemin suihin ottajille.

  Onnea ja menestystä vaaleihin.
  En voi sinua äänestää täältä
  mutta toivon että kuntasi
  äänestäjät tajuavat että nyt heillä
  on kullan arvoinen tilaisuus
  saada ryhtiliikettä valtuustoon
  äänestämällä Markusta.

  VastaaPoista
 5. Eikö media saakaan käyttää ns. "seppo-taktiikkaa" ja kylvää paskaa ihmisistä? Taannoinhan puolustelit kovastikin Lehdon ilmaisuvapautta, kun kritisoit sen linnareissua. Tottakai toimittajillakin pitää olla samat oikeudet kuin sepilläkin, eli voi kirjoittaa vaikka mitä sontaa jos huvittaa.

  VastaaPoista
 6. Ilkka Ahmavaara:

  Näin vaalien jo tapahtuessa tuli mieleen, että olisi hyväksi jos kunnalliseen hallintoon saataisiin valittua sellaisia henkilöitä, jotka eivät pelkää sananvapauden käyttämistä.
  Jokaisessa kunnassahan on niitä pitkiä projekteja, joista ei saa puhua "kun ne on kesken" ja ne on kesken kymmeniä vuosia, mutta koko ajan vaikuttavat päätöksentekoon. Jos joku kuntatyöntekijä näistä asioista ryhtyy julkisuudessa kertoilemaan, hänet eristetään...

  VastaaPoista
 7. "Jos olet eri mieltä kanssani tästä asiasta, niin voit haistaa pitkän paskan ja painua Venäjälle tai Kiinaan, sinä saatanan kusipää sananvapauden vihollinen!"

  RUNKKARI!

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon vai kaikista 17 äänestä :D Ajatuksillasi on selkeästi uusikaupunkilaisten tuki :D

  VastaaPoista