31. tammikuuta 2008

Ydinvoimaa tulossa lisää

Ydinvoima on tulossa vauhdilla taas kuvioihin Suomessa. Vihreät valheet on kumottu kerta toisensa jälkeen ja ehkä sillä on jotain vaikutusta ydinvoiman nousuun ollut. Myöskin umpihullu päästökauppa ja kasvihuoneilmiö-kusetus ovat (viherhippien tahtomatta) aiheuttaneet paineita päästöttömälle energialle. Kun biopolttoainehullutus on niin ikään nostanut energian hintaa, paineet senkun kasvavat.

Toisin kuin ituhipit luulevat, sähkö ei tule töpselistä ja hyvillä aikomuksilla ja näpertelyllä ei maailmaa pelasteta. Energiankulutus kasvaa kasvamistaan ja hyvä niin - se tarkoittaa, että ihmisten elintaso nousee ja raskaan työn tekeminen ihmisillä vähenee kun koneet tekevät tehtävänsä. Tuhlaaminen on asia erikseen, eikä kukaan selkopäinen ihminen vapaaehtoisesti tuhlaa omia rahojaan, eikä siis myöskään energiaa, turhaan.

Energiaa tarvitaan lisää ja sitä on mahdollista tuottaa lisää. Ydinvoimalla se käy edullisesti, turvallisesti ja ekologisesti. Viimeisen juttu asiaan liittyen lienee nettiaddressi, jossa kaivataan ydinvoimalaa Kristiinankaupunkiin. Ydinvoimaloita ollaan puuhaamassa vauhdilla Iso-Britanniaan, Ruotsiin, USA:han ja moniin, moniin muihinkin maihin. Myös siis Suomeen.

Hienoa.

Antaa tulla vaan. Minusta olisi hienoa, jos suurempien kaupunkien lämmitys- ja sähköntuotanto hoidettaisiin pienemmillä ydinvoimaloilla. Teollisuuden tarpeeseen voisi rakentaa isompia voimaloita. Mutta tehkööt voimayhtiöt rahoillaan miten monta ja mimmoista voimalaa haluavat.

Ainiin, miksi tuollainen kuva kirjoitukseni otsikossa? Miten ydinräjähdys liittyy ydinvoimaan? Kaikki asioista perillä olevat tietysti tajuavat, että ei mitenkään. Kunhan halusin piikitellä säteilyhysteerisiä ituhippejä ja ehkä huijata heitä lukemaan tämän kirjoituksen. Hah.

2 kommenttia:

  1. Hehe, luotettavat lähteet D:

    VastaaPoista
  2. Ode tykittää

    Hilpeää, että Ode vaatii otsikossa juniin lisää töpseleitä vaikka tarve olisi pistorasioille.

    VastaaPoista