6. tammikuuta 2008

EU kieltää Suomea päättämästä edes viinapullojen etiketeistä!

Tämä alkaa olla melko surkuhupaisaa. Ja suomalaiset ovat yhä pihalla kuin lumiukko.
On käsittämätöntä etteivät Suomen hallitus ja eduskunta vieläkään tajua mitä EU:n liittyminen tarkoittaa. Täällä luullaan edelleen, että voimme itse noin vain omin päin laatia lakeja ja asetuksia. Eduskunta hyväksyi viime vuoden marraskuussa etiketin: "Varoitus: Alkoholi vaarantaa sikiön kehityksen ja terveytesi". Sen oli tarkoitus ilmestyä pullojen kylkiin ensi vuoden alussa. Nyt on käynyt ilmi, ettei EU-komissio hyväksy yleisvaroitusta alkoholin vaaroista viinapullojen kylkiin koska sen mielestä yleisvaroitus ei ole tarpeellinen. Emme saa siis enää itse päättää edes jonkin mitättömän tarran tekstistä !

Yrjö Saraste
Sotaveteraani

Minä, libertaarina, tietysti vastustan henkeen ja vereen sitä, että valtio tai EU ylipäätään voisi päättää mitään minkään viinapullon etiketistä. Asia ei kuulu valtiolle. On jokaisen ihmisyksilön oma asia, mitä omilla rahoillaan ja omalla terveydellään tekee. Muiden rahoihin ja terveyteen ei tietenkään kenelläkään (ei edes valtiolla) ole mitään asiaa koskea.

Mutta tämä tapaus kuvastaa hyvin sitä, mitä EU voi tehdä ja miten vähän valtaa Suomella ja suomalaisilla on enää meidän omiin asioihimme. Tästä kaikesta huolimatta suomalaiset luulevat, että EU on vain jokin paperitiikeri, jokin mitätön pikku sivuseikka, joku pieni sopimus vaan jossakin. Suomalaiset luulevat, että suomalaiset päättävät itse omista ja Suomen valtion asioista. Suomalaiset luulevat, että kaikki on hyvin ja nykysysteemi ja asioiden kehittyminen tällä tapaa on välttämätöntä ja hyväksi. Suomalaiset ovat niin väärässä kuin vain olla ja voivat.

EU on Eurostoliitto, valtioliitto, jota johtavat sosialistit byrokraatit. Valtioliitto, joka laajenee ja laajenee, kuluttaen parasiitin lailla yhä enemmän kansalaisten rahoja joutavaan byrokratiaansa ja typerään suunnitelmatalouteensa. Valtioliitto, joka ei ole kiinnostunut kansalaistensa asioista, vaan lähinnä rahan ja vallan hamstraamisesta itselleen, sekä oman valtansa ulottamisesta jokaiseen pikkuasiaankin. Tietysti vallan ytimessä on paljon pikkuvirkamiehiä ja poliitikkoja, jotka aidosti uskovat valheeseensa, tai luulevat, että EU, kaikesta huolimatta, on hyvä juttu. Aivan kuten Neuvostoliitossakin oli.

EU:sta eroaminen onnistuu onneksi niin kauan, kuin meillä on oma armeija ja naapurissa Venäjä, jonka vuoksi emme aivan eristyksiin pääse jäämään. Ihmisten pitää vain tajuta mitä on tapahtunut, mitä tapahtuu parhaillaan ja mitä tuleman pitää, sekä pystyä tekemään niistä tarvittavat johtopäätökset ja sitten vielä toimimaan niiden mukaan. EU ei ole mikään välttämättömyys. EU:sta voi erota. EU:sta pitää erota.

2 kommenttia:

  1. Kyllä varoitusteksti alkoholipulloissa on ihan paikallaan. Ei myrkyllisiä juomia saa ihmisille myydä ihan miten vain. Tai periaatteessa saa, mutta sitten ihmisillä on myös oikeus hakea korvauksia, jos tuote vahingoittaa selkeästi heidän terveyttään normaali määrinä nautittuna

    VastaaPoista
  2. Joo. Ihmisellä pitää olla oikeustietää mitä syö ja juo. Etenkin pitää tietää, jos se on jotenkin haitallista. Ihmistä ei saa kuitenkaan laittaa ottamaan asiasta itse selvää, vaan asia pitää selvittää julkisilla varoilla. Pitäähän byrokraateilla olla oikeus työhön ja sinun pitää maksaa verosi.

    Olenkin jo odotellut maksalaatikoiden kylkeen valistustekstiä sen korkean a-vitamiinitason takia. Sehän voi olla haitaksi raskaana oleville. EU ei saa kieltää sellaista, sillä meillä on siihen velvollisuus.

    Emme saa jätää kansalaisia oman järkensä varaan. Siitähän seuraisi eriarvoistumista, joka meidän pitää saada kitkettyä tästä erinomaisesta ja vapaasta yhteiskunnasta.

    VastaaPoista