17. tammikuuta 2008

Avautumista

Välillä (?) tuntuu siltä, että rahvasta ei kiinnosta mikään muu kuin se, että telkusta tulee lätkää & Salattuja Elämiä, jääkaapista voi ottaa kaljaa & herkkuja, sekä se, että maailma voi pyöriä yhtä turvallisen tuntuisena kuin aina ennenkin. Millään muulla ei oikeastaan ole mitään väliä Matti ja Maija tavisjuntille.

Se, että lätkää pelaa joukko mälli huulessa (ja kokaiinia sieraimissa?) luistelevia korstoja, joiden ÄO todellakin on pienempi kuin kengännumero, ei haittaa menoa. Eikä sekään, että se "kotijoukkue" koostuu suurimmaksi osaksi vieraspaikkakuntalaisista ja jopa vierasmaalaisista pelaajista, sekä rahoittajista, ei haittaa menoa. Voisiko joku kertoa mulle, mitä helvetin merkitystä sillä on, montako kertaa joku junttikorsto onnistuu pienen mustan läiskän laittamaan jääradan toisessa päässä olevaan pömpeliin? Mitä maailmassa oikein muuttuu sen seurauksena? Häh? Kunhan maaleja tulee ja jokunen tappelukin silloin tällöin niin kyllä taas kelpaa rahvaan elää ja olla!

Se, että kaljan hinta on naurettavan korkea verotuksen vuoksi, eikä sitä edes saa ostaa kuin tiettynä aikana päivästä, ei tunnu menoa haittaavan. Paskaakos sen niin väliä. Kunhan kaljaa on ja sitä saa (joskus johonkin hintaan - jos ei rahat riitä niin eikun sossuun tai pikavippiin hakemaan lisää). Pieni pöhnä päälle juomalla pullokaupalla kaljaa (ja ehkä kossua?) ja taas kelpaa elää ja olla!

Se, että sanomalehden pääuutisaihe on jonkun pikkumuksun museoreissu, on juuri sopivan kevyttä ja leppoisaa luettavaa. Mitään kriittisiä näkemyksiä ei suvaita eikä haluta miettiä (siksi ei niitä mediasta paljon löydy - media myy mitä ihmiset haluavat). Ei, vaikka ne kuinka sotisivat omaa maailmankuvaa ja uskomuksia vastaan. Mitäs sillä niin väliä, vaikka ollaankin ihan pihalla kaikesta, eikä turhia huolia kanneta mistään, tieto lisää turhaan tuskaa vaan eikös juu?

Samaan aikaan sananvapautta poljetaan Suomessa rajusti, sensuuri iskee suomalaisten nettiliikenteeseen, itsenäisyytemme on mennyt EU:lle (joka edesauttaa eurooppalaista itsemurhaa), anonyymi käteinen raha pyritään hävittämään ja kansalaisten kaikkea teletoimintaa pyritään valvomaan rautaisella kädellä.

Mutta mitä semmoisista pikkuasioista suotta murehtimaan. Puhumattakaan, että ryhtyisi mitään tekemään asian suhteen, vaikka vain ajattelemaan. Mitä turhaan. Siinähän voisi muuttua käsitys siitä rauhallisesta, turvallisesta ja selkeästä maailmasta jota on niin kiva varjella mielessään...Helvetti, meinas mennä tuo Salatut Elämät ohitse, äkkiä kanavaa vaihtamaan kun tohon lätkään tuli jo erätauko!

Mikä vittu ihmisiä oikein vaivaa? Miksei ihmisillä ole mitään perspektiiviä asioihin? Miksi ihmiset eivät osaa vähääkään seurata mitä ympäristössä tapahtuu ja ajatella omilla aivoillaan? Mitä oikein pitäisi tapahtua jotta ihmiset edes hieman heräisivät ruususen unestaan ja näkisivät mitä oikein on tapahtunut ja tapahtumassa? Ja kuitenkin ihmiset ihmettelevät vuodesta toiseen kun "on niin paskat poliitikot" ja "on niin paska palkka" ja "on niin inhottavaa kun seurataan" ja "on niin kamalaa kun ei uskalla sanoa edes enää mitä on mieltä" jne. jne.

Sattuiko? Harmittaako ilkeä kielenkäyttöni? Joo, menkää nyt äkkiä vaan sinne Demin sivuille lukemaan horoskooppeja ja jakamaan kokemuksianne homeopatiasta perkele vieköön. Mutta älkää, helvetti soikoon, äänestäkö seuraavissa vaaleissa ketään, koska olette niin pihalla maailman asioista että ihan pahaa tekee!


(Ja ei, minä en väitä tietäväni itse kaikesta kaikkea. En väitä, että minulla olisi vastaus jokaiseen kysymykseen ja ongelmaan. Ei. Mutta, minä pyrin aktiivisesti ottamaan asioista selvää ja etsimään tietoa kaikista olennaisesti vaikuttavista asioista, sekä kuuntelemaan jos joku minulle sellaista väittää voivansa kertoa. Pyrin olemaan skeptinen saamaani tietoon ja tuomaan sitä esille jos tarvis on. Minä en pyri aktiivisesti välttämään tietoa piiloutumalla sohvan nurkkaan lätkää katsomaan. Siinä on se olennainen ero.)

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoiseen aiheeseen puutuit taas. Kirjoittaessasi jääkiekon järjettömyydestä ja paikallisjoukkueista, tuli mieleeni vastaava järjettömyys, josta ei juuri puhuta.

  Meidät kasvatetaan seuraamaan urheilua ja kannustamaan mahdollisimman paikallisia urheilijoita. Niissähän on hirvittävä looginen ristiriita.

  Urheilun seuraajista saadaan passiivisia ihmisiä, jotka näkevät parhaakseen maksimissaan vain kommentoida asioita. Sehän ei tietenkään ole hyvä yksilölle tai yhteisölle, mutta kenelle se on sitten hyväksi?

  Urheilun seuraajat kannustavat ja suosivat paikallisia joukkueita tai urheilijoita. Sekin on tyhmää, koska paras ei tilastollisestikaan ole juuri koskaan se itseään lähin urheilija, jota kannustetaan. Tämä asenne on levinnyt myös muun moassa lähiruoan suosimiseen ja vaikka kotimaisuuden suosimiseen. Molemmat ovat selkeitä haittoja niin yksilölle itselleen, kuin yhteisöllekin.

  Miksi sitten ihmiset toimivat niin järjettömästi? Onhan urheilun tarkoitus ollut alkujaan tehdä miehistä sotilaita opettamalla kuuliaisuutta, ryhmähenkeä ja tuntemattoman vihaamista.

  En tiedä onko salatuilla elämillä vastaavaa vaikutusta, mutta siinäkin voi olla tarkoituksena korvata yhteiset perhearvot kollektiivisilla arvoilla. Se tosin menee jo vainoharhan puolelle, sillä tuotanto ei ole tietääkseni kuin löyhästi poliittista. Siis MTV3 joutuu olemaan oikealla tavalla poliittinen, saadakseen pitää lähetyslupansa.

  VastaaPoista
 2. > Onhan urheilun tarkoitus ollut
  > alkujaan tehdä miehistä sotilaita
  > opettamalla kuuliaisuutta,
  > ryhmähenkeä ja tuntemattoman
  > vihaamista.

  Kai tiedät pesäpallon sotilaallisen taustan? Hehehehe...

  On tietysti mahdollista, että pyritään suosimaan sellaisia ohjelmia, jotka ovat mahdollisimman passivoivia ja tarjoavat valmiiksi purtuina ihmisille "totuuden". En kuitenkaan oikein usko tuohon, koska melkoinen vapaus on kuitenkin lähettää esimerkiksi erilaisia dokumenttiohjelmia.

  Ehkä taustalla on se, että nykyään kun tiedonvälitys on valtavasti tehokkaampaa kuin "kivikaudella", niin ihmiset tavallaan saavat "liikaa" informaatiota. Se aiheuttaa ahdistusta ja epätoivoa. Ihmiset tämän vuoksi pyrkivät sulkemaan informaation pois mielestään ja keskittymään "ei-informatiiviseen" sisältöön telkusta (kuten vaikkapa lätkään). Kyseessä on siis eräänlainen torjuntareaktio. Tätä sitten media tukee tarjoamalla ihmisille sitä mitä he haluavatkin - ei tietoa, ei kritiikkiä vaan "kaikki on hyvin" uutisia ja urheilua.

  Leipää ja sirkushuveja. Sillä tyhmä kansa pysyy tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 3. http://enitenvituttaakaikki.blogspot.com/2008/01/maat-ja-mannut-vittu-joo.html

  Maat ja mannut vittu joo

  En koita sanoa, että jokainen telkkarista urheilua seuraava ihminen olisi kusipäinen rasvanaamahintti.

  Nyt kun yllämainittu asia tehtiin selväksi, otetaan tarkasteluun näiden maailmansyöpien katselemien paskalajien suorittajat. Nuo peruskouludropoutit, jotka julkisesti retostelevat sillä, miten eivät ole elämänsä aikana lukeneet yhtään kirjaa.

  Vituttaa nimittäin aika näyttävästi, kun jossain paskalajissa (hiihto, uinti, jääkiekko, formula, tennis, sulkapallo, vedenalaishinttipallo, ynnä monet muut) joku näistä liimanhaistelijoista menee voittamaan jonkun mitalin ja iltapäivälehtiä myöten taivastellaan, että MITÄS TÄLLE RÄKÄPÄÄLLE VOISI KOTIKUNTA LAHJOITTAA PALKINNOKSI!!!

  Siis hetkinen ja mitä vittua?!? Että se kameroiden edessä ala-asteen kevätjuhlanäytelmän kaltaisen teatterielämyksen erehdyttävästi jäljittelemään kykenevä jorpe pitäisi VIELÄ PALKITA JOTENKIN!?! Mäpä annan teille vinkin: EI PIDÄ!!! Vetäkää sitä pelleä kyläpäällikön johdolla pataan kuus tuntia ja käskekää sen haistaa vittu!

  Se, että kyseinen hinttari EI jäänyt kiinni dopingin käyttämisestä, ei kyllä mitenkään oikeuta sitä saamaan tonttia, omakotia, omakotitonttia tai VITTU YHTÄÄN MITÄÄN MUUTAKAAN kotikunnastaan. Ai mitä? Sen Suomelle tuoma julkisuus? SEMMOSTA EI OO!!!

  Joka vitun välissä toitotetaan, että nyt taas juostaan Suomea maailmankartalle ja vittu sitä ja paska tätä. Mäpä nostan esille sanasen julkisuudesta (koitan imitoida visailujuontajan kirjoitustyyliä): Ahem... tietääköhän yleisöstä sattumoisin joku, ee, kuka voitti paskamaan haistavittukisoissa... soudun runkkumitalin vuonna 1993, ee?

  NO EIPÄ TAIDA TIETÄÄ! Joten haistakaapa vittu sen julkisuutenne kanssa! SITÄ NIMITTÄIN EI OO! On aivan yks vitun hailee, kuka sen persenaamakisan voitti, koska ne pellehermannit, sekä niiden syntymämaat ja -ajat unohdetaan nopeammin kun niitä tänä päivänä ehtivät sanomalehdet painaa! JA HYVÄ NIIN!!!

  Vielä tiedoksi niille ylpeille baarivisailijatakatukille, jotka tosiaan tiesivät sen soudun mitalistin nimen: TUKEHTUKAA KOFFIINNE! Ette te nyt varsinaisesti ole samoja tyyppejä kuin ne, joiden toivoisi Suomea tuntevan!!!

  Lähettänyt Atpo

  VastaaPoista