5. tammikuuta 2008

Uutta vuotta ja kädet täynnä touhuamista... :)

Näin on uusi vuosi taas pyörähtänyt käyntiin.

Palkankorotukset katoavat inflaatioon mm. energian, ruoan ja kunnallisverojen kallistumisen myötä. Alkoholin tukkualeet ovat historiaa. Baltiaan pääsee ilman passia sentään hakemaan täydennyksiä halvalla. USA:ssa tulee vaihtumaan presidentti (vihdoin). Venäjällä presidentti tulee vaihtumaan - mutta valta ei. Suomessa kunnallisvaalit lokakuussa ja kaikkien puolueiden demarit pysyvät 99,99% varmuudella vallassa (valitettavasti). Ja kansa ihmettelee, miksi asiat menevät niin kuin menevät - ymmärtämättä edelleenkään, että demokratiassa kansa saa tasan tarkkaan niin hyvän hallinnon mitä se haluaa eli äänestää...

Tietoturvarintamalla Apple joutuu varmaankin ahdinkoon haittaohjelmien ja haavoittuvuuksien myötä, kenties näemme jo ensimmäisen kunnon madon myllertävän Applen koneita, leviten pitkin nettiä... Microsofting Vista on tietoturvahaavoittuvuuksien kannalta vahvoilla, vaikka muuten onkin täysin susi käyttöjärjestelmä. Onneksi Windows XP:lle sentään tulee service pack 3...

Eli en nyt kauhean positiivisena näkisi tulevaa vuotta.

Omat fiilikset ja kuulumiset? No, oikean käden kämmenessä rakkoja tavaroiden kuskaamisista ja siirtelyistä uuteen kämppääni. Joko touhua on piisannut liikaa tai en vain ole tottunut ruumiilliseen työhön... Flunssakin päällä, korviin iskenyt siinä määrin että tasapaino ei oikein toimi ja tunne on kuin olisi pienessä kännissä kaiken aikaa. Ja niin, tietysti muutama päivä vapaata sairastamista varten - ei ehtinyt tauti iskeä kuin yhden sairaslomapäivän ajaksi!

Olen koettanut väsätä pöytäkonetta toimimaan, mutta pahuksen Windows ei tajua muka näppäimistöstä jostain syystä mitään (ei näppistä - ei pääse kirjautumaan sisään sotkematta EFS-salausta - ei pääse selvittämään ongelmaa...kivakiva). No, kait kyseiselle härvelille pitää näyttää missä kaapin paikka on ja haxottaa siis oma kone jotta sen saa toimimaan haluamallaan tavalla! ;)

Langaton näppis tulossa pöytäkoneen jatkeeksi, jahka saan selville, tukeeko kyseinen Bluetooth-laite:
A) Salauksen ja autentikoinnin pakottamista
B) Itsensä piilottamista ja nimensä vaihtamista
C) Oletus PIN-koodinsa vaihtamista 16-merkkiseen.
Vain sillä tapaa voisin olla varma edes kohtuullisesta tietoturvasta bluetoothin kanssa. Myyjä ei tietenkään tiedä mitään näinkään perustavaa laatua olevista tietoturva-asioista, maahantuoja ei sitäkään vähää ja valmistajalle on lähetetty viesti asiaan liittyen. Älkää edes kysykö, eikö ohjekirjassa muka neuvota asiasta... Ei kait tietoturva nyt jaksa ketään kiinnostaa. Olkoot langattomat näppäimistöt vaan salakuunneltavissa kaikkine kirjoituksineen, salasanoineen jne...

Langattomuudesta puheen ollen, kyllä, kotiverkko (WLAN) on laitettu jo pystyyn ja tietysti WPA2-salauksella höystettynä. Tervetuloa arvuuttelemaan 60-merkkistä satunnaista salasanaa jota WPA2-PSK:ssa käytän. Heheheee. Omaa verkkoaan ja nettiliittymäänsä ja siihen liittyviä laitteita säätävälle suosittelen lukemaan nämä ohjeet - jottei puoli pitäjää käytä hyväkseen suojatonta verkkoasi ja vaaranna tietoturvaasi.

Hyvää alkanutta vuotta kaikeasta huolimatta! :)

2 kommenttia:

 1. Tietoturvasta puheen ollen, tiedostathan, että niin kauan kun käytät suljetun lähdekoodin ohjelmia, et voi voi olla edes teoriassa varma tietoturvastasi.

  Eiköhän noissa suosittelemissasi suljetun koodin ohjelmissa ainakin joissakin ole takaportit olemassa kaiken varalta. Esim. USA:n armeijaa varten kriisitilanteissa.

  Tämä asia, että suosit suljettuja ohjelmia vieläkin, on erittäin merkittävä turva-aukko muuten oikealla tavalla kriittisessä suhtautumisessasi tietoturva-asioihin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä avoimen softankin lähdekoodiin on voitu piiloittaa takaportteja ja "ohjelmistovirheitä". Totuus on kyllä, että vaikeampaa se on ja vähemmän niitä varmaankin on siellä kuin suljetun lähdekoodin ohjelmistoissa.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että rautapuolella niitä takaportteja luultavasti vielä enemmänkin on. Silloin on yks hailee mikä softa koneessa pyörii, kun rauta on takaportitettu.

  VastaaPoista