29. helmikuuta 2016

Viranomaisskitsofrenia jatkuu viranomaisvittuilulla


Muistanette "Case Mäntylahden" (1,2,3,4 ja 5) ja siihen liittyneen, "8 on 1" -harhoja kirjoittelevan, ylikonstaapeli Keijo Hyvärisen casen? Eli tiiviisti: Mäntylahti kirjoitteli minusta (alunperin) nettiin 8 eri viestiä 3 eri päivänä, jotka sisälsivät lukuisia törkeyksiä, joista sitten Helsingin poliisissa työskentelevä ylikonstaapeli Keijo Hyvärinen laskutaidollaan laski, että 1+1+1+1+1+1+1+1=1 viesti. Tein valituksen, että Hyvärinen on syyllistynyt väärennökseen, rekisterimerkintärikokseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen, kun on kirjannut tietoisesti valheellisen tiedon viranomaisrekistereihin ja saanut siitä aikaan esitutkinnan lopettamisen.

Tänään tuli valtakunnansyyttäjänvirastosta kihlakunnansyyttäjä Hanna Puhakan päätös asiaan liittyen, joka, uskokaa tai älkää, pystyy vielä alittamaan tähänastisen viranomaisvittuilun riman kevyesti.

VKSV:n päätöksen mukaan ylikonstaapeli Keijo Hyvärinen ei ole ylittänyt toimivaltaansa lopettaessaan esitutkinnan Ossi Mäntylahden herjoista, joten hän ei ole laskenut väärin, väärentänyt papereihin ja rekistereihin mitään, eikä voinut syyllistyä virkavelvollisuuden rikkomiseenkaan.

Kyllä, päätös on juuri noin mielipuolinen, tämä ei ole mikään vitsi, lukekaa itse (sivulta 2)!

VKSV:n mukaan siis sillä, väärentääkö poliisi papereihinsa ja viranomaisrekistereihin tietoja, jotka ratkaisevasti muuttavat koko rikoksen sisältöä ja rangaistavuutta, ei ole mitään merkitystä, kyseessä ei ole väärennös, rekisterimerkintärikos, eikä virkavelvollisuuden rikkominen, jos poliisi ei vain ylitä toimivaltaansa esitutkinnan kesken jättämisen suhteen näihin vääriin tietoihin perustuen.

Kyllä, kyllä, kyllä, luitte aivan oikein!

Toisin sanoen, analogia on, että jos joku vaikkapa viranomaistoiminnasta vittuuntunut ihminen lähtee ja iskee kirveellä hengiltä 8 eri poliisia 3 eri päivänä, niin poliisi ei tee mitään väärennöstä, rekisterimerkintärikosta, virkavelvollisuuden rikkomista tms. jos poliisi kirjaa asiasta papereihin, että kyseessä on vain yhteen poliisiin kohdistunut pieni tönäisy, josta poliisikin saa syyttää itseään (ks. alkuperäiset perustelut) ja tämän vuoksi koko esitutkinta asiasta lopetetaan ja homma jää silleensä. No problemos!

VKSV yrittää siis valkopestä koko kanteluni ja sivuuttaa KOKONAAN ITSE ASIAN, eli sen faktan, että ylikonstaapeli Keijo Hyvärinen Helsingin poliisista väärensi asiakirjoihin tietoja rikosjuttuun liittyen ja sitten nämä väärät tiedot johtivat siihen, että jutun tutkinta jätettiin silleensä. VKSV kuvittelee minua ja lukijoita niin saatanan tyhmiksi, että me emme muka tajuaisi näin ilmiselvää asiaa ja peittely-yritystä. VKSV hienosti viranomaisvittuilee, kun se jättää kokonaan käsittelemättä ITSE ASIAN ja yrittää selittää, että ITSE ASIA on muka se, ylittikö Hyvärinen toimivaltansa jättämällä jutun tutkimatta vaiko ei - joka ei tietenkään ole se ITSE ASIA!

Mitä seuraavaksi? Nämä viranomaisten toiminnat ja perustelut alkavat kuulostaa niin sekavilta, että uskoakseni tätä asiaa ei voida enää virkateitse ajaa, vaan asian käsittely tulisi siirtyä poliisien ja valtakunnansyyttäjänviraston työterveyshuoltoon. Poliisi, jonka mielestä 1+1+1+1+1+1+1+1=8, ei voi olla työkykyinen ja kihlakunnansyyttäjä, jonka mielestä asiakirjaväärennöksellä ja esitutkinnan lopettamisoikeudella on jotain tekemistä keskenään, ei voi olla työkykyinen. Toinen vaihtoehto toki on, nimittäin se, että tämä on suoraa viranomaisvittuilua, eli suoraan kasvoilleni kusemista: Näytetään röyhkeästi, että viranomaiset voivat taas kerran tehdä aivan mitä vaan haluavat ja aina viranomaisten laittomalle toiminnalle löytyy joku näennäinen selitys, eikä mihinkään viranomaisrikollisuuteen tai väärinkäytökseen tarvitse tälläkään kertaa puuttua millään muotoa.PS. Ei liene sattumaa, että OECD on "erittäin huolissaan" Suomen viranomaiskorruptiosta ja poliisin tärkein pääsyvaatimus on kirjoitustaito (ilmeisesti kirjoitustaidon lisäksi laskutaidon vaatiminen olisikin jo liikaa poliisien kyvyille).

4 kommenttia:

 1. Miks vitussa?
  Sensuuri kuuluu muihin maihin.
  Mut sä oot vittuillut viranomaisille.
  Niil on parempi käsi aina.

  VastaaPoista
 2. luuletko, että ensi kesästä tulee rauhallinen?

  VastaaPoista
 3. Vitun kusipää kun et tajua mistään mitään. Otappa huviksesi selvää, mitä "Non-Aggression Principle" tarkoittaa.

  VastaaPoista
 4. Aki Kaurismäki voisi tehdä tästä farssista elokuvan. Pääsis varmasti
  Cannesin filmifestareille :-)

  Pidähän juttu ajantasalla.

  -Jarkko-

  VastaaPoista