25. helmikuuta 2016

Taidanpa siirtyä pois Facebookista


En taida jaksaa enää Facebookin paskalaariin kirjoitella kuin ehdottomasti välttämättömän. Mieluummin kirjoittelen sellaiseen paikkaan, jossa kirjoitukseni ja julkaisuni myöskin pysyvät ja jonne voin kirjoitella ilman suvakkien minulle järjestämiä bännejä. Plus, siellä on vähemmän porukkaa, spämmiä ja mainoksiakin kuin Facebookissa. Juorut, jutut, heitot, jne. saa jatkossa lukea suvakkien sensuroinnin ulottumattomista osoitteesta https://vk.com/markusjansson.

Luonnollisesti blogini säilyy ainakin vielä toistaiseksi Bloggerissa ja myöskin Facebookin tilini on yhä olemassa kyllä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Facebook ei ole mikään valtio jolla olisi velvollisuus sietää (paska)juttujasi. Se on yksityinen yhtiö, jolla on oikeus päättää mitä siellä julkaistaan. Jos FB haluaa niin sillä on täysi oikeus poistaa vaikka kaikki kirjoituksesi ja viskata sinut vittuun sieltä niin usein kuin se haluaa. Ihan sama asia kuin tämän sinun (paska)blogisi kanssa. Itsekin sensuroit kommentteja aivan mielivaltaisesti ja itkien väität ettei se muka olisi sananvapauden loukkaamista kun tämä on sinun blogisi ja sinulla on oikeus päättää mitä julkaiset ja muuta yhyyy nyyh lässytystä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä juttu ja tervetullut uutinen, kukaan ei jää kaipaamaan.

Markus Jansson kirjoitti...

> Facebook ei ole mikään valtio jolla olisi velvollisuus sietää (paska)juttujasi.
> Se on yksityinen yhtiö, jolla on oikeus päättää mitä siellä julkaistaan.

Juu ja se, mitä siellä saa julkaista ja mitä ei, määritellään käyttöehdoissa...mistä päästäänkin seuraavaan asiaan, eli...

> Jos FB haluaa niin sillä on täysi oikeus poistaa vaikka kaikki kirjoituksesi
> ja viskata sinut vittuun sieltä niin usein kuin se haluaa.

...tämä ei pidä näet paikkaansa. Facebook on todellakin yksityinen yritys ja sitä sitoo käyttöehtosopimus, jonka se on tehnyt minun kanssani. Facebookilla ei ole oikeutta rikkoa tuota sopimusta, aivan kuten ei minullakaan. Ja kun Facebook sensuroi esimerkiksi älypuhelinten tietoturvaa käsittelevän juttuni pois ja antaa minulle bänniä, väittäen jutussa esiintyvän "seksuaalista sisältöä", niin Facebook de facto rikkoo omaa käyttöehtosopimustaan. Rautalankaa, koska olet selvästi hieman tyhmä: Facebookin käyttöehtojen mukaan se voi poistaa seksuaalista sisältöä sisältävät postaukset jne. mutta kun postaukseni ei sisältänyt mitään seksuaalisuutta, niin Facebook ei saa sitä poistaa.

> Ihan sama asia kuin tämän sinun (paska)blogisi kanssa. Itsekin sensuroit
> kommentteja aivan mielivaltaisesti

Mistä sinä tiedät, mitä minä sensuroin ja mitä en sensuroi täältä? Aaah, siksikö, että sinä olet itse blogini kommenttiosiota spämmäävä Pau**? Hahahahhaha... Kuules arvoisa herra P, minä en julkaise mitään minua herjaavia ja täysin asiattomia kommentteja täällä, eikä minulla ole mitään velvollisuutta siihen - vai oletko nähnyt täällä käyttöoikeussopimuksen, jossa määriteltäisiin, mitä saan sensuroida ja mitä en? Oletko? Et ole, kuin korkeintaan harhoissasi.

> ja itkien väität ettei se muka olisi
> sananvapauden loukkaamista kun tämä on sinun blogisi ja sinulla on oikeus
> päättää mitä julkaiset ja muuta yhyyy nyyh lässytystä.

Niin, tämä on minun blogini ja minä olen yksityishenkilö, en palveluita tarjoava yritys, jolla on se KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS, jossa sovitaan, mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä vastapainoksi siitä, että yritys tarjoaa X jne. Koeta nyt tajuta edes näin simppeli asia.

Anonyymi kirjoitti...

Missä ovat ISIS ja 100 000 kaatunutta suomalaista?

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin havainnut VK:n asiallisemmaksi kuin Facebookin. On kuitenkin outoa, että siellä väität olevasi libertaari ja sekulaari humanisti. Vallitseva maahanmuuttopolitiikka ei todellakaan ole liberaalia, koska se tuottaa niin suuria kustannuksia valtiolle, mutta liberaalia ei toisaalta ole vastaanottokeskusten polttaminenkaan, jota avoimesti kannatat. Et siis ole libertaari. Sinulla ei ole varaa arvostella muiden älykkyyttä, jos väität kannattavasi libertarismia ymmärtämättä edes, mitä se tarkoittaa.

Humaaniakaan vastaanottokeskusten polttaminen ei ole. Voisit ihan rehdisti myöntää olevasi sekulaari misantrooppi. Minäkään en ole humanisti, mutta toisaalta sen verran inhimillisyyttä minulla on, että en statuksissani hehkuta VOKien polttamista tai ehdota turvapaikanhakijoiden sijoituspaikaksi uunia.

Hyvää ja mielenterveydellisesti vahvaa kevättä Markukselle!