19. tammikuuta 2010

WHO: Sikainfluenssahysteria yksi aikamme pahimmista skandaaleista

Tämä uutinen on jo muutaman päivän vanha, mutta voitte kysyä itseltänne, muistatteko, että suuri media olisi asiasta puhunut paljonkin? No ei tietenkään ole. Mitäpä sitä suotta "aikamme suurimmasta lääketieteellisestä skandaalista" puhumaan, kun media on itse luonut ja ylläpitänyt tuota skandaalia typeryyksissään ja kritiikittömyydessään.

 

"WHO päätti pandemialuokituksesta kuultuaan kansainväliseen rokoteteollisuuteen kytköksissä olevia asiantuntijoita. Tämän seurauksena lääketeollisuus sai solmittua miljardien arvoisia rokotesopimuksia eri maiden kanssa.

Useat maat ovat peruneet tai vähentäneet sikainfluenssarokotetilauksiaan, kun on osoittautunut, ettei H1N1-influenssa ollutkaan niin vaarallinen kuin pelättiin. Samalla ovat heränneet epäilyt siitä, että sikainfluenssan luokittelu pandemiaksi tapahtui rokotteita valmistavan lääketeollisuuden manipuloinnin seurauksena.

Euroopan neuvoston terveystoimikunnan puheenjohtajan, epidemiologi Wolfgang Wodargin mielestä tapaus on yksi aikamme suurimmista lääketieteellisistä skandaaleista. Se on vesittänyt pandemia-käsitteen ja horjuttanut vakavasti luottamusta WHO:ta kohtaan."


Onko tämä jotenkin kovin yllättävää kenellekään, joka on lukenut vaikkapa minun blogistani sikainfluenssaan liittyen? Ei pitäisi olla. Mutta hyvä toki, että WHO on itse herännyt siihen, että se on toiminut idioottimaisesti ja epäammatillisesti levittäesään tarpeetonta sikainfluenssahysteriaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti