25. tammikuuta 2010

Takaportin kautta Gmailin ja muiden kimppuun

Muistatte varmaan tämän hiljattain sattuneen tapauksen, jossa Gmailin sähköposteihin murtauduttiin kiinalaisten hakkereiden toimesta, ilmeisesti vastaiskuna Googlen päätökseen lopettaa hakutulostensa sensurointi Kiinassa. No, asiassa on ilmennyt uutta tietoa, josta tietenkään kotimaiset mediat eivät viitsi mitään mainita.

Kiinalaiset hakkerit ovat ilmeisesti tunkeutuneet Gmailiin käyttäen USA:n hallituksen sinne laittamaa takaovea. Hupsista. Artikkelissa kerrotaan, miten vastaavanlaiset takaovet ovat mahdollistaneet mm. Kreikan taannoisen matkapuhelinsalakuuntelun ja toki paljon muutakin. Hupsista keikkaa.

Pakostakin tulee taas mieleen Crypto AG:n tapaus. Siinä NSA oli tehnyt sopimukset Sveitsiläisen Crypto AG:n kanssa, jotta tämä jättää salauslaitteisiinsa takaportin NSA:ta varten. Niin ja myöskin tämä ja tämä ja tämä tapaus. Asia lienee niin, että kaikissa merkittävissä palveluissa, laitteissa ja osissa on takaportteja vähintäänkin USA:n viranomaisia varten. Ei hyvää päivää.

Mutta niin, pitäkää minua vain salaliittoteoreetikkona, vainoharhaisena jne. Unohtakaa tämä kaikki ja jatkakaa elämäänne kuten aina ennenkin. Kaikki on hyvin. Sota on rauhaa. Vapaus on orjuutta. Tietämättömyys on voimaa.

2 kommenttia:

  1. Jos on pakko käyttää amerikkalaisia ilmaissähköposteja ja nettilevyjä (GMail, Hotmail, Skydrive jne.) niin käyttäjän tulisi ymmärtää, että kaikki sisältö mitä hän ei salaa, on tiedustelupalvelujen ja tod. näk. myös viranomaistahojen käytettävissä. Onko tämä sitten ongelma vai ei, on jokaisen itse päätettävä.

    VastaaPoista
  2. Google on usein kertonut että he ei mm. NSA:n pyyntöjä tottele eikä heiltä löydy mitään takaportteja NSA toimesta, tms.

    Nyt kuitenkin Google itse on ottanut yhteyttä NSA:han selvittääkseen tuota kiina hyökkäystä. Samassa yhteydessä on sovittu NSA:n kanssa yhteistyöstä. Tiedä sitten mitä se yleisesti käytännössä tarkoittaa, mutta itse uskon, että Google on jo toiminut aikaisemminkin NSA:n kanssa yhteistyössä ja nyt yhteityö vaan kasvaa.

    VastaaPoista