22. tammikuuta 2009

Kokoomus sai puolustusbudjetin noususuuntaan!

Jippii! Johan tätä on odotettukin ja turhaan demareilta ja kepulta. Nyt vihdoin Kokoomus on saanut aikaan sen, mitä muiden puolueiden olisi pitänyt jo kauan aikaa sitten saada tehtyä, kun ovat kerran vallassa olleet!

Ylenanto uutisoi:
Puolustusmäärärahoja selonteko on kuitenkin valmis nostamaan reaalisesti ja tässä kokoomus on saanut tahtonsa lävitse. Puolustusvoimain budjetti kasvaa vastedes vuosittain kaksi prosenttia nykytasosta, kun määrärahoihin on ensin tehty inflaatiotarkistus.

Vaikka summa on varsin pieni, suunta on kuitenkin oikea. Kun inflaatiotarkistuksen jälkeenkin puolustusmäärärahoja korotetaan jatkossa vähintään 2% vuodessa, ollaan oikeassa suunnassa. Suomen puolustus ansaitsee enemmän. Mieluusti reilusti enemmän.

Pelkästään puolustusmateriaalin kallistumisen vuoksi määrärahoja on kerta kaikkiaan pakko korottaa. Korotuspaineita on paljon enemmänkin, jotta paljon puhuttu "määrän pienentäminen ja laadun parantaminen" voidaan ihan oikeasti toteuttaa. Puhumattakaan, jos nykyinen miessukupuolen orjatyöhön perustuva asevelvollisuus aiotaan korvata vapaaehtoisella (palkka-)armeijalla. Siitä nyt puhumattakaan, jos Suomen puolustus ihan oikeasti aiottaisiin saada hyvään kuntoon, jota se ei nyt kyllä todellakaan ole.

Tietysti, monet muut maat vähentävät rajusti maanpuolustusmenojaan ja kykyään. Ruotsi on jo käytännössä ajanut koko armeijansa alas. Näillä "muilla mailla" ei ole kuitenkaan pitkää yhteistä maarajaa Venäjän kanssa, kuten Suomella on. Georgian ja Tsetsenian sodat, sekä viime aikaiset kaasukiistat kertovat karua kieltään siitä, mikä on Suomen geopoliittinen asema...maantieteelle emme voi mitään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oli jo aikakin.

Vain uskottava puolustuskyky pitää
Neuvostovenäjän loitolla.