
Ryssä taas tekee Georgiassa sen minkä ryssä aina kaikkialla tekee, eli ryöstää, raiskaa, tuhoaa ja kyyditsee Siperiaan tai hautaan ei-toivottuja henkilöitä tai kansoja. Summittaisesti hyökkää kaupunkeihin ja toimittajien kimppuun, pommittaa ja ampuu kaikkea mitä sattuu. Sekä jatkaa sotatoimia huolimatta lupauksista sodan lopettamiseksi ja tietysti valehtelee muutenkin kaikesta mahdollisesta.
Älkää edes viitsikö kysyä lähteitä tähän, jokainen osaa googlettaa tapahtumista tarpeeksi. Minulle mikään näistä ei tietenkään ole mikään yllätys. Sen verran olen historiaa lukenut ja Tsetsenian tilannettakin seurannut. Niille, jotka eivät ole, suosittelen vaikkapa Anna Politkovskajan kirjaa "
Toinen Tsetsenian sota" tai "
Putinin Venäjä".
Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin toiminnassa on paljonkin pielessä, mutta onneksi hänen huumorintajussaan ei
Iltalehden siteeraaman puheen mukaan ainakaan ole mitään vikaa:
Venäjä tai Neuvostoliitto ei ole koskaan aloittanut sotaa. Emme ole hyökänneet mihinkään, toimineet vain rauhanturvaajina.
- Dmitri Medvedev
Uskoisin, että Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Romania, Unkari, Tsekkoslovakia, Afganistan, Tsetsenia ja nyt viimeksi Georgia voivat olla Medvedevin lausunnosta hieman eri mieltä. Suokaa anteeksi, jos unohdin joitain maita, ei sitä kaikkia ryssän hyökkäyksen uhreja voi millään muistaa ulkoa, niitä on niin paljon.
No joo, Georgia oli se, joka ensimmäisenä ilmeisesti ampui ja eteni. Mutta kun katsoo kokonaisuutta, tajuaa, että Venäjä oli vain odottanut tilaisuuttaan ja luultavasti järjestänyt tai vähintään provosoinut koko jutun eivätkä Georgian hermot enää pitäneet. Antoivat Venäjälle muodollisen syyn hyökätä. Venäjä oli huolellisesti kasannut alueelle huomattavia sotavoimia jo viikkoja ennen tapahtunutta ja eteni salamana sotimisen alettua. Kyse ei ollut sattumasta, vaan suunnitellusta poliittisesta ja sotilaallisesta operaatiosta. Georgia meni lankaan.
Kannattaa myös muistaan, että venäläiskenraali(t) on nyt sitten jo
uhanneet Puolaakin ydiniskulla, mikäli Puola ottaa osaa USA:n ohjuskilpihankkeeseen. Niinhän sitä pitää. Minulla ei ole mitään epäilystä, etteikö Venäjä olisi myöskin täysin valmis toteuttamaan uhkauksensa. Lisäksi Venäjä "
harkitsee" ydinaseita Itämeren laivastoonsakin.
Kaikki tämä tavallaan alustuksena varsinaiseen aiheeseen, eli Suomen puolustuspolitiikan ja puolustustarpeen uudelleenarviointiin. Idioottien mielestä tietenkään mihinkään sellaiseen ei ole mitään syytä, koska kaikki on hyvin ja telkusta tulee olympialaisiakin. Totta on kyllä se, että ei Georgian tilanne mitään muuttanut, se vaan
muistutti jälleen, minkälainen valtio meillä on rajanaapurina. Tämän vuoksi minun lienee syytä myöskin muistuttaa jälleen, missä mennään.
Tämän "Taistelukenttä" filmin tapahtumat voivat olla lähempänä kuin uskottekaan. Katsokaapa ajatuksella läpi mitä voi olla tulossa ja miettikää sitten, kannattaisiko meidän varautua siihen paremmin?
Luulen että Suomen turvallisuuspolitiikan viimeinenkin liikkumavara on nyt menetetty. Kiitos kuuluu Jukka Tarkan sanoja lainatakseni "älyllisesti avuttoman" ulkopoliittisen johtomme toiminnalle.
VastaaPoistaKansanpresidentti Halonen on varmaankin vain mielissään - olemme nyt faktisesti rauhanturvaajien leirissä ja optio militaristien leiriin pääsemisestä on menetetty.
Halosen ja Kuusisen linja voitti. Mutta onnittelut kuuluvat tietysti ensi sijassa Halosen ihanille äänestäjille.
"USA ja Nato - rauhan perikato", sanoivat Halonen ja kumppanit jo 70-luvulla.
Helvetin viisaasti sanottu, jos kerran Venäjä tai Neuvostoliitto ei ole koskaan aloittanut sotaa. Pakkohan se on uskoa. Samaa mieltä oli amerikkalainen kirjailija John Steinbeck.
New Yorkissa järjestettiin aikoinaan 20 000 ihmisen mielenosoitus Otto Ville Kuusisen Suomen kansanhallituksen puolesta. Bertnand Shaw ja John Steinbeck esittivät julkilausumansa Kuusisen puolesta, ja toivoivat oikeudenmukaisuuden ja sivistyksen voittoa Suomessa.
Suomen historia pitänee nyt Medvedevin opastuksella kijoittaa uusiksi.
Stalin naureskeli muuten kansanhallituksen pääministerille OW Kuusille että tämä on pahin Suomen vihaaja jonka Stalin tuntee. Mitäköhän Mevedev ajattelee nykyisestä kansanpresidentistämme.
BBC:n uutisraportti 6.8.2008 Georgian alkavasta hyökkäyksestä.
VastaaPoistaLarry King haastattelee Mihail Gorbatšovia (osa 1, osa 2) ja Mikheil Saakašvilin vastaus Gorbatšoville (osa 3).
Voitaisiin aloittaa miinakieltossopimuksen purkamisesta. Sellaiset sopimukset eivät toimi minkään asian hyväksi niin kauan kuin suurvallat eivät niihin liity edes muodollisesti, jos sittenkään. Tai sitten vain rikotaan sopimusta tilanteen muututtua. Oma apuu paras apu.
VastaaPoistaKyllä USA:kin aika törkeästi yrittää piirittää Venäjää joka puolelta. Maksaa muiden maiden johtajille, jotta nämä liittyisivät Natoon yms.
VastaaPoistaEi se tietenkään oikeuta Venäjää sotimaan, mutta ei ole mikään ihme jos kohta alkaa mittava varustelukierre suurvaltojen välillä. Sitten Venäjä valloittaa Suomen, jotta saisi Itämeren paremmin haltuun.
Ihmeen yleinen luulo tuokin, että sodan tullen voi vaan lähteä ulkomaille. Kun valmiutta nostetaan riittävästi, ensi töiksi miehitetään satamat ja lentokentät siten, ettei kukaan tule sisään eikä lähde ulos ilman perusteltua syytä. Jos on asevelvollinen ei ole mitään asiaa ulkomaille. Tämä siis ennen kuin laukauksia on ammuttu. Myös siviiliveneily pannaan jäihin, joten jäljelle jäänee patikointi ruotsiin kaukana raja-asemista.
VastaaPoistaVaihda rahat vaan takaisin euroiksi. Mitä muuhun tulee, niin mielestäni maailmanparannusbudjetti voitaisiin käyttää fiksummin asevoimien kehittämiseen.
Lakkasin lukemasta siinä vaiheessa kun aloit käyttää sanaa "ryssä". Jos sulla on oikeata asiaa, et tarvitse pejoratiivisia ilmauksiasi argumenttiasi tukemaan.
VastaaPoistaOlet häpeäksi itsellesi ja niille, jotka ovat samaa mieltä kanssasi.