28. elokuuta 2008

Kiihotusta kansanryhmää kohtaan

Digitoday uutisoi jälleen ajatuspoliisin toiminnasta Suomessa. Tällä kertaa poliisi on päättänyt ryhtyä etsintäkuulutettujen rikollisten, rikollisjärjestöjen, murhaajien, raiskaajien, ryöstäjien ja muiden yhteiskuntamme kukkasten sijaan vainoamaan mitättömän pientä äärioikeistolaista musiikkikulttuuria. Hyvin on taas resurssit allokoituna poliisillamme, ei voi muuta sanoa.

Tutkintanimikkeinä on kiihotus kansanryhmää kohtaan ja mahdollisesti myös julkinen kehottaminen rikokseen. Kiihotus kansanryhmää kohtaan määritellään seuraavasti:

Joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, rodullista, etnistä tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa kansanryhmää, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tässäpä täky Gestapollemme, odotan yhteydenottoanne poliisikuulustelujen ja syytteiden muodossa (jostain syystä en usko että niitä tulee, osaako joku arvata miksi?):

Suomalaiset, ateistit maitonaamat heteromiehet ovat alinta pohjasakkaa mitä maa päällään kantaa, laivatkaa kaikki pohjoisnavalle saatana! Näyttäkää tuolle saastalle taivaan merkit ja kaapin paikat, ei tuollaista roskaväkeä tarvitse sietää helvetti soikoon! Ei noilla ole mitään asiaa astua kodistaan edes ulos kaupungille ainakaan! Allahu Akbar! La ilaaha illa-Allah!

Täyttyyköhän muuten myöskin tuo "julkinen kehottaminen rikokseen" tuolla? En tiedä. Ehkäpä se selviää. Tai sitten ei. Lakihan ei tunnetusti ole kaikille sama Suomessa. Vaikka joidenkin oikeusvaltion periaatteisiin uskovien mielestä pitäisi olla. Jotain semmoista taidetaan sanoa jossain Suomen perustuslaissakin, jos silläkään nyt tietenkään mitään virkaa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti