8. heinäkuuta 2010

Ylenanto viljelee taas Orwellilaista uuskieltä

Satuin lukemaan Ylen uutisotsikoista, että "Hollanti ja Ranska ajavat sananvapautta internetissä". Tuohan kuulostaa hyvältä. Sananvapaus, etenkin netissä, on jatkuvasti viranomaisten ja poliitikkojen hyökkäysten kohteena myös täällä Suomessa ja muussa EU:ssakin. Hienoa, että sitä on alettu puolustamaan vihdoinkin.

Mutta, kas kummaa, kun uutisen lukee, paljastuukin, että kyse on tietenkin jostain aivan muusta asiasta. Ylenanto tietentahtoen antaa ymmärtää, että sananvapautta muka pyritään suojelemaan ja puolustamaan, vaikka tosiasiassa sananvapautta pyritään kaikenaikaa kaventamaan ja loukkaamaan. Hollanti ja Ranska eivät ole kiinnostuneet estämään EU:ssa tapahtuvaa valtiojohtoista sensuuria, eivätkä edistämään sananvapautta EU:ssa, vaan ainoastaan puolustamaan sananvapautta EU:n ulkopuolella.

Maiden ulkoministerit toivovat kansainvälisiä sääntöjä, jotka estäisivät internetin sananvapautta rajoittavien laitteiden maastaviennin...Verhagenin mukaan nettisivujen selailun ja sosiaalisten verkostojen käytön estäminen on ihmisoikeusrikkomus.

Hyvin mielenkiintoista, koska EU itse aikoo ajaa lakeja, jotka mahdollistavat nettiyhteyksien katkomisen ihmisiltä pelkän tekijänoikeusrikkomusväitteiden vuoksi. Lisäksi sananvapauden saralla on syytä muistaa, että esimerkiksi Hollannissa Geert Wilders saa tuomion "rasististen puheidensa" vuoksi, Suomessa saa nettikirjoittelusta yli 2v vankeutta, Itävallassa saa holokaustin epäilystä yli 3v vankeutta, Saksassa saa holokaustin kiistämisestä 5v vankeutta, holokaustin kiistäjän puolustamisesta oikeudessa saa asianajaja yli 3v vankeutta Saksassa, sekä Ranskassa saa ehdollista vankeutta ja kymmenientuhansien eurojen sakot kun "vähättelee sotarikoksia". Suomessa viranomaistahot sensuroivat internetistä pois nettisensuurista kertovan sivuston ja viranomaiset toteavat, että syyttömänä nettisensuurilistalle joutumisesta ei voi valittaa eikä päätöstä mitenkään koskaan kumota. Suomi saa muuten Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimelta moninkertaisesti langettavia päätöksiä per nuppi kuin mitä vaikkapa Venäjä saa.

Jos Ranska ja Hollanti haluaisivat puolustaa sananvapautta, ne eivät tuomitsisi omia kansalaisiaan sananvapautensa käyttämisestä. Jos Ranska ja Hollanti haluaisivat puolustaa sananvapautta, ne ryhtyisivät toimiin myös muissa maissa, kuten Saksassa ja Suomessa tapahtuvan toisinajattelijoiden vainon, nettisensuurin ja sananvapauden loukkausten torjumiseksi.

Suomessa ja muuallakaan EU:ssa ei ole sananvapautta, eikä sen enempää Ranska, Hollanti, Suomi kuin mikään muukaan maa ole millään tapaan pyrkimässä edistämään sananvapautta Suomessa tai EU:ssa, vaan päinvastoin, koko ajan kaventamaan sitä. Toisinajattelijoita vainotaan viranomaisten ja oikeusjärjestelmän toimesta mielivaltaisesti, sensuuria ja vankilatuomioita käyttäen. Suomalaiset(kaan) idiootit lampaat eivät tätä tietenkään ymmärrä tai eivät vain välitä asiasta, vaan pureskelematta taas nielevät Ylenannon uutisen ja luulevat, että Suomessa on asiat sananvapauden suhteen hyvin ja kohta on vieläkin paremmin. Idioottien lampaiden lauma ryntää suoraan totalitarismin teuraaksi, eikä edes tajua, eikä halua tajuta, mitä on tapahtumassa.


PS. Ylenanto on ennenkin voivotellut ulkomaisia ihmisoikeusrikoksia, mm. sitä, että Aasiassa voi joutua vuosiksi vankilaan jos sanoo jotain poliittisesti epäkorrektia, mutta todellakin, Ylenanto ei voivottele pätkän vertaa eikä uutisoi siitä, että Suomessakin joutuu vuosikausiksi vankilaan jos sanoo jotain poliittisesti epäkorrektia.

1 kommentti:

  1. Kuinkahan sitten natsiesineiden kerääminen (esim. silkasta historiallisesta mielenkiinnosta)? Sekin on ymmärtääkseni monessa maassa kielletty, Itävalta ja Saksa nyt ymmärrettävästi suhtautuvat natsimyönteisiksi katsottaviin asioihin ankarammin oman historiansa takia.

    On toki käsittämätöntä, että holokaustin kiistämisestä joutuu vankilaan. Siinä ollaan lähellä ajatusrikosta. Holokaustin kieltäjän sinänsä on oltava vähän pälli, mutta sehän ei ole laissa kiellettyä, kaikenmaailman muutakin salaliittoteoriaa elää ja voi hyvin ilman että niistä laitetaan vankilaan.

    VastaaPoista