6. heinäkuuta 2010

Dow Repeats Great Depression Pattern

Laaa-laa-laaa....
Dow Repeats Great Depression Pattern: Charts - CNBC

Huomatkaa myös:
Danske Invest Kontra K

Sekä tietysti:
Danske Invest Kulta K

4 kommenttia:

 1. Pidän hyvin todennäköisenä että pörssikurssit tippuvat vielä ennen kuin lähtevät nousuun, mutta ei sitä ajankohtaa oikein voi 30-luvun kurssikuvaajan muotoja tutkimalla ennustaa. Aika eri tavalla kurssit ovat tässä kriisissä kehittyneet.
  http://www.dshort.com/charts/bears/four-bears-large.gif

  VastaaPoista
 2. Itsehän kyllä uskon enemmän fundamenttianalyysiin osakkeiden teknisen analyysin sijaan. Kuitenkin näkisin, että yritysten tuloskunto ratkaisee markkinoiden toimiessa melko maanisdepressiivisesti.

  VastaaPoista
 3. Vielä yksi analysointitapa on interventionaalianalyysi. Nykymaailmassa etenkin rahoitusalalla yksittäiset yritykset elävät täydellisesti regulaattorien armoilla.

  Peli menee siten, että kaikille säädetään ensiksi velvoitteita enemmän, kuin ne pystyvät edes käsittämään. Sen jälkeen jotkut menestyvät kun rikkovat sääntöjä, toiset kituvat kun yrittävät täyttää ne. Jos ensimmäiseen ryhmään kuuluva yritys möhlii, se pelastetaan (AIG). Toiseen ryhmän kuuluvaa ei (Lehman). Oppivatpahan pääjohtajat kunnioittamaan keskusrahavaltaa.

  Sama valtioilla - Kreikassa naurettiin sovituille säännöille, Suomessa niitä noudatettiin naurettavuuteen asti. Kuka nyt nauraa? Eipä naura kukaan. Siellä alkaa pikkuhiljaa tulla itku silmään, kun tyrimisen suuruus ja seuraus valkenee. Täällä taas tämänhetkinen EU-takuun suuruus on 7,9MEUR, saman verran kuin 90-luvun pankkituki. Täälläkin IMF:n kunnioitus kasvaa.

  Osakekurssien jms. kohdalla interventionaalianalyysiä voi *hyödyntää* opettelemalla ajattelemaan niin kuin se, joka kurssit asettaa likviditeettiä säätelemällä. Yksittäisissä firmoissa voi tehdä hyviä voittoja, jos pystyy arvioimaan, onko firman omistajina oikeita henkilöitä, jotta sille kannattaa antaa veronmaksajien bailout-rahaa seuraavassa rytinässä. Sellaisia yhtiöitä kannattaa karttaa, jotka ovat vallanpitäjien epäsuosiossa.

  VastaaPoista
 4. Erinomainen huomio!

  Nykysysteemissä pystyy rahaa tahkomaan paremmin niin, että tietää, mitä virkamiehet ja poliitikot haluavat kuin niin, että tietää, mitä markkinat haluavat. Hullua, mutta niinhän tämä sosialismi on.

  VastaaPoista