17. heinäkuuta 2010

Poliisin mukaan rahaa ei synny taikatempuilla

En ole vähään aikaan nauranutkaan näin makeasti. Kauppalehden sivuilla on uutinen, jossa todetaan mm. seuraavaa:
Keskusrikospoliisi esittää tänään Vantaan käräjäoikeudessa vangittavaksi kahta ulkomaalaista miestä, joiden epäillään huijanneen vantaalaiselta yrittäjältä huomattavan summan rahaa. Miehet väittivät muuttavansa paperia rahaksi. Rikosnimikkeenä on törkeä petos. Samaa tekotapaa käyttäviä henkilöitä on mahdollisesti liikkeellä enemmänkin eri puolilla Suomea. Huijareiden kohderyhmänä ovat etenkin ulkomaalaistaustaiset yrittäjät. Poliisi muistuttaa, että rahat eivät synny taikatempuilla.

Eli kun keskuspankki tai yksityinen liikepankki luo kirjanpidollisella toimenpiteellä rahaa ilman paperiakaan, kyse on laillistetusta liiketoiminnasta, mutta kun yksityinen henkilö luo rahaa paperia käyttäen, kyse onkin törkeästä petoksesta? Miten tämä voi mennä näin? Oikeasti, ajatelkaapa nyt vähän! Ilmeisesti näiden kahden ulkomaalaisen miehen olisi pitänyt perustaa oma pankki, jolloin heidän toimintansa olisi ollut paitsi laillista rahan luontia niin myöskin verovaroista turvattua ja pankkituettua toimintaa.

Hupaisaa on myös toteamus, että samaa tekotapaa käyttäviä henkilöitä on mahdollisesti liikkeellä enemmänkin eri puolilla Suomea. Tämä pitää paikkaansa. Tietääkseni jokaisessa pienessäkin kylässä tai kaupungissa on vähintään yksi pankki, joka harrastaa täsmälleen tämmöistä toimintaa aivan joka päivä. Poliisi on myöskin siinä oikeassa, että rahat eivät synny taikatempuilla. Rahan luonti ei vaadi mitään taikatemppuja todellakaan, kyse on muutamasta näppäilystä pankin tietokoneelle ja rahat syntyvät tyhjästä, kuten tässä ja tässä videossakin selitetään.

Nämä kaksi pidätettyä herrasmiestä ovat sentään olleet niin armollisia, että eivät ole vaatineet tyhjästä luomastaan rahasta korkoa, kuten pankit vaativat...voi vain taas kerran todeta, että mitä on pankin ryöstö pankin perustamiseen verrattuna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti