4. heinäkuuta 2010

Iso-Britanniassa suunnitellaan jo 40% menoleikkauksia!

Iso-Britannian valtionvarainministeriö on kehottanut useimpia ministeriöitä tekemään suunnitelmat 40% menoleikkauksiin, jo odotettujen 25% leikkausten lisäksi. Siis massiivinen julkisen sektorin alasajo on menossa. Sosialismia ja pahoinvointivaltiota kannattavat ihmiset, sekä ylipäätään kaikki veronmaksajat, jotka ovat vuosikausia maksaneet kiskuriveroja, voisivat hieman suuttua tuosta ajatuksesta..kun eivät enää saakkaan kohta palveluita, joista ovat vuosikaudet maksaneet veroissaan...ja maksavat silti yhä jatkossakin samaa kiskuriverotusta, saamatta käytännössä yhtään mitään verojensa vastineeksi!

Brittien toimintaan ei tietenkään liity mitenkään tulossa olevaan talouden romahdukseen ja valtioiden massiiviseen velkaantumiseen. On tietysti myös sattumaa, että moinen paketti pyritään tekemään nyt, kun ihmiset viettävät kesälomiaan eivätkä jaksa kiinnittää huomiota politiikkaan senkään vähän vertaa, mitä aikaisemmin ovat kiinnittäneet. Kaikki on siis varmaankin hyvin, ei mitään syytä pelästyä. Menkää takaisin uimaan ja grillaamaan makkaraa nyt vaan. Suomessahan vastaavaa ei voisi koskaan tapahtua ja ihana pahoinvointivaltiomme jatkaa surkeiden julkisten palveluidensa tarjoamista jatkossakin kiskurihintaan, talouden ollessa meillä ihan ok-kunnossa. Meillä ei voisi koskaan käydä niin, että palveluja leikataan rajusti verojen pysyessä entisellään tai jopa noustessa.

Vai mitä arvelette?

3 kommenttia:

 1. Me emme leikkaa, vaan elelemme velaksi. Valtionvelan vuotuisiin korkoihin menee nyt pari miljardia. Sillä rahalla voisimme poistaa vaikkapa autoveron 850 miljoonaa ja Perintö- ja lahjaveron 400 miljoonaa ja ajoneuvoveron 668 miljoonaa.

  Demokratiasta kärsii kaikki.

  Lähde lukuihin:http://budjetti.vm.fi/indox/indoxservlet?fullpathxpointer=/2010/aky/os11/os11.xml%23/1&documentrole=tae2010

  VastaaPoista
 2. No jaa toisaalta Britanniassa on säästämisen varaa, työväenpuolua laajensi kaikenlaista byrokratiaa tolkuttomasti ja loi suuren määrän kaikenlaisia parhaassa tapauksessa tyhjäntoimittajan, huonossa tapauksessa haitallisen poliittisen komissaarin, virkoja.

  Sinänsä tuo oli aivan ennustettavissa, moni taho sanoi jo ennen vaaleja, että voimakaksikko Blair/Brown ovat jättäneet sellaisen perinnön, että sitä purkamaan joutuva hallitus tulee rankasti epäsuosituksi. Verot eivät alene koska noilla säästyneillä rahoilla lyhennetään velkoja, mm. pankkien tukemisessa syntyneitä velkoja.

  VastaaPoista
 3. Ja silti Markus sinäkin puolustat riistäjiä jotka hassaavat kansallisomaisuuden hyvävelien haltuun.

  VastaaPoista