27. toukokuuta 2009

Perusoikeuksia ja ikätestejä

Ylenanto uutisoi tänään, että poliisi on keskeyttänyt elintasop... turvapaikanhakijoille tehtävien ikätestien tekemisen, koska oikeusasiamiehen mielestä ikätestit ovat perusoikeuksien vastaisia.

Ikätestejä tarvitaan, koska Suomeen on tullut viime aikoina(kin) suuria määriä alaikäisiksi itseään väittäviä kulttuurinrikastuttajia, jotka, lapseksi tekeytyessään saavat vapaalipun Suomeen. Lisäksi nämä yhteiskuntaamme hyödyttävät moniosaajat voivat sitten tuoda koko lopun "perheensä" Suomeen perheenyhdistämisen nimellä kulkevalla prosessilla.

Ylenannonkin jutussa myönnetään, että jopa kolmannes lapseksi itseään väittävista moniosaajista on todellisuudessa täysi-ikäisiä. Siis raavaita miehiä. Todellisuudessa luku on varmasti paljon suurempi, koska ikätestikään ei voi tarkasti määrittää, onko henkilö yli vaiko alle 18-vuotias, vaan se voi lähinnä seuloa "ilmiselvät tapaukset" kuten vaikkapa 25-vuotiaat.

Kulttuuriamme rikastuttavat moniosaajat käyttävät hyväkseen suomalaisten viranomaisten ja poliitikkojen sinisilmäisyyttä ja tietävät tarkalleen, mistä narusta vetää. Nyt oikeusasiamies on viemässä viranomaisilta keinoja suitsia tätä valtavaa sumutusta. Ikäänkuin turvapaikanhakijoiden ja muiden onnenonkijoiden hakemusten käsittelyajat eivät jo muutenkin olisi riittävän pitkiä ja prosessi veronmaksajille ja yhteiskunnallemme käsittämättömän kallista lystiä.

Oikeusasiamies ei ole vaivautunut kertomaan, että viranomaisten mielivaltainen nettisensuuri olisi sananvapautta loukkaavana perusoikeuksien vastaista. Oikeusasiamies ei ole vaivautunut kertomaan, että valitusoikeuden evääminen viranomaisen päätöksestä olisi perusoikeuksien vastaista, koska se riistää kansalaiselta oikeuden saada asiansa oikeusistuimen käsiteltäväksi. Oikeusasiamies ei ole vaivautunut kertomaan, että olisi sukupuolisyrjintänä ja kehon koskemattomuutta loukkaavana perusoikeuksien vastaista, että miehet pakotetaan sukupuolensa vuoksi asevelvollisuuteen tai heidän sukuelimensä silvotaan.

Ei, ei ja ei.

Sen sijaan oikeusasiamies kertoo, että on perusoikeuksien vastaista, että epäillyn rikollisen antamia tietoja tarkistetaan ja hänestä otetaan sen mukaiset testit.

Tämä kertoo mielestäni aika paljon siitä, mikä Suomen viranomaisia oikeasti kiinnostaa ja minkätyyppisistä asioista ja keiden oikeuksista he ovat kiinnostuneita. Ketkä ja mitkä eivät merkitse heille mitään ja keitä paapotaan muiden kustannuksella. Keiden oikeuksia voidaan vapaasti loukata ja keille keksitään tyhjästä oikeuksia joihin vedotaan vain siksi, ettei rikollisia saisi kiinni heidän valheistaan.

9 kommenttia:

Isto kirjoitti...

Aika ainutlaatuista, kun oikeusasiamiesten ja viranomaisten mielestä somalit ovat tärkeämpiä ihmisiä kuin heitä ruokkivat lihaasyövät, heterot suomalaismiehet ja naiset.

Toivottavasti jonain päivänä tuollaiset virkamiehet teloitetaan giljotiinillä keskustassa. On aivan käsittämätöntä, että kohta ei saa seuloa ikätesteillä somaleja, kun samaan aikaan saa leikellä poikia, rikkoa sananvapautta ja luoda mielivaltaisia lakeja.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin käsittämätöntä. Kansalaisten ihmisoikeuksia poljetaan, sananvapautta ei enää ole ja jostain tuollaisesta sitten oikeusasiamies ärähtää! Tämä on hullu maa. Aivan umpihullu. Ja suomalaiset ovat ummikkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Virkamiesten päät katkaistava ja
iskettävä verisinä seipäänpäihin
kaupungintalon eteen ihmisten
pilkattavaksi(saa sylkeä katkaistua
päätä)?

Valtio käy sotaa kantaväestöä
vastaan ja pitää oikeutta pilkkanaan.

Näin ollen - vastavuoroisesti -kuka tahansa suomalainen voi oman harkintansa mukaan tehdä
vastatoimia Valtiota sekä EUta vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitat asiaa, Jansson. Muista kuitenkin aina mainita vastuullisen nimi. Suomessa ei asu ketään "oikeusasiamies"-nimistä henkilöä. YLE:n mukaan ikätestit jäädytti siis apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt.

Markus Jansson kirjoitti...

Totta, mutta oikeusasiamiehen toimistosta kyseinen päätös tuli ja se on siten oikeusasiamiehen näkemys asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Totta, mutta oikeusasiamiehen toimistosta kyseinen päätös tuli ja se on siten oikeusasiamiehen näkemys asiaan.(Huokaus) "Oikeusasiamies" on virka. Viroilla ei ole näkemyksiä. Virkoja ei myöskään voi saattaa vastuuseen teoistaan.

En tiedä onko tavoitteenasi näillä kirjoituksillasi omalta osaltasi yrittää auttaa tilannetta vai ainoastaan purkaa omia turhaumiasi (ilmeisesti jälkimmäinen). Mikäli sälytät syyn jollekin tittelille, et mitenkään auta tilannetta. Ihmiset on saatava vastuuseen idioottimaisista teoistaan. Vähin mitä voimme tehdä on julkaista heidän nimensä (ja yllyttää muita tekemään samoin).

Markus Jansson kirjoitti...

Mitä ihmettä vääntelehdit? Kyllä oikeusasiamiehellä on asiaan NÄKEMYS eli kanta. Se, että sen kannan pistää maailmalle joku oikeusasiamiehen toimistossa touhuava apulainen, ei muuta sitä asiaa yhtään miksikään, että kyseessä on puljun nimeltä "oikeusasiamies" kanta kyseiseen asiaan.

Henkilökohtaiseen vastuuseen tulee laittaa ensisijassa oikeusasiamies, koska hänen vastuulla ko. pulju on. Tietysti henkilökohtaiset virkarikossyytteet ovat toki myös toivottavasti tulevaisuudessa odottamassa näitä ihmisvihamielisiä virkamiesmulkkuja.

Anonyymi kirjoitti...

Henkilökohtaiseen vastuuseen tulee laittaa ensisijassa oikeusasiamies...

Koita nyt käsittää, että virkaa ei voi haastaa oikeuteen eikä myöskään muilla tavoin saattaa vastuuseen yhtään mistään. Tällaiset toimet voi kohdistaa vain viranhaltijaan, ja viranhaltija yksilöidään etu- ja sukunimellä.

Ja miten ylipäätään "laittaisit oikeus- asiamiehen henkilökohtaiseen vastuuseen"? Kantelemalla oikeusasiamiehellekö? Itse totesit, että "Suomen oikeuslaitos on läpimätä", joten oikeudelliset keinot on siis joka tapauksessa poissuljettu.

Ikätestien keskeyttäminen ja mielivaltainen nettisensuuri on mahdollista maassamme juuri siksi, että nämä kaverit toimivat viran tuoman auktoriteetin ja osin anonymiteetin suojista -- hyvin tietäen, että virasta luovuttuaan (mahdollisesti seuraavaan virkaan pyrkiessä) kukaan ei enää muista. Ja tämä lammaskansa on niin auktoriteetteja kunnioittavaa, että töppäyksen sattuessa puhutaan vain, että "oikeusasiamies" teki sitä ja tätä. Ja kun viranhaltija vaihtuu niin kas, "oikeusasiamies" on taas puhdas.

Ainoa keino estää tämänkaltainen törttöily jatkossa on leimata nämä kaverit henkilöinä. Mieluiten niin, että leima säilyy otsassa loppuelämän.

Ilman viran tuomaa statusta herra oikeusasiamieskin on samanlainen ihminen kuin kaikki muutkin. Ihminen, jonka on tultava toisten ihmisten kanssa toimeen ja joka joskus tulee tarvitsemaan jonkun meistä apua. Tietoisuus siitä, että mokatessa nimi ja teot kirjataan välittömästi ylös niin, että ne löytyvät Googlella elämän loppuun asti, on ainoa asia mikä voi näitä ihmisiä nykytilanteessa hillitä.

Mika kirjoitti...

Kyllähän se rikkoo ihan vitusti turvapaikkaturistin ihmisoikeuksia kun vieraan maan täysihoitoa meiltä hakevan kansalaisen rehellisyyttä ryhdytään kyseenalaistamaan! Muistakaa ensi kerralla sitten mainita ajokorttia ja rekisteriotetta kysyvälle poliisille liikenneratsiassa tai vaikkapa Alkon myyjälle mainita tämän hirvittävän ihmisoikeusloukkauksen ja rehellisyyden kyseenalaistamisen aiheuttama tuska! Eihän syntyperäisiä kansalaisia saa saattaa eriarvoiseen asemaan!