22. toukokuuta 2009

Tuulivoima tappaa söpöjä eläimiä

Taiwanissa on paljastunut tapaus, jossa tuulivoimapuiston arvellaan aiheuttaneen vuohien joukkokuoleman. Tuulivoimalan pitämä meteli häiritsi vuohien nukkumista ilmeisesti niin paljon, että ne kuolivat. Tuulivoimalat ovat muutenkin vaarallisia, kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut blogissani, tappavat ilmeisesti suurinpiirtein yhtä tehokkaasti per tuotettu kwh kuin hiilivoima.

Miksei punikkiviherituhippihörhöjen mielestä "varovaisuusperiaate" sovellu lainkaan tuulivoiman rakentamisesta ja haitoista keskusteluun? Voiko se liittyä jotenkin siihen, että vihreys on vain uskonto, eikä sen tarvitse siksi edes yrittää esittää loogista?PS. 200000 hittiä kohta blogissani täynnä. :-)

6 kommenttia:

 1. Jaa no, kaverini jo nuoruusvuosilta, on ollut jo pitkään osakkaana tuulivoimaloihin komponentteja kehittävässä yrityksessä suomessa. Hän on hankkinut hyvän toimeentulon itselleen ja perheelleen.

  Mutta sekin on tutkittu tai ehkä vain havaittu, että jatkuva tuulivoimalan näkeminen aiheuttaa ihmiselle pahoinvointia. Pari vuotta sitten poiketessani Hangossa, pysähdyin vartavasten tien varrelle tuumimaan sitä tunnetta jos nämä voimalat näkyisivät esim. kotini kesäterassilla istuessani. Ja totta, muutaman minuutin katselu jo aiheutti oksettavan tunteen!

  Tuulivoimasta jos haluaisimme merkittävän osan sähköstä tehtävän, pitäisi voimaloita rakentaa lähes jokaisen nyppylän päälle ja tuskimpa monikaan niitä kuitenkaan haluaisi näköpiiriinsä. Onhan tuo nyt yksi lisä uusiutumattomien energianlähteiden korvaajien joukkoon ja hyötysuhteet varmasti paranevat aikaa myöten myöskin kaverini firman ansiosta, mutta voimalat on sijoitettava siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja. Kaukana meren ulapalla saavat minun puolestani sijaita.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi off-topic, mutta haluaisin puolivakavasti nostaa esille yhden jutun; useilla ihmisillä tulee sinun kanssasi helposti sanaharkkaa erimielisyyksistä, mutta mikset nuivi vaikkapa Kerosta, Halla-ahoa ja Mäki-Ketelää, mitä näitä nyt on? Epäliberaaleja hyvinvointivaltion puolustajia näyttävät kuitenkin olevan. Älähdä nyt edes jostain, hinteliä miehiä ovat eivätkä varmasti pärjää Janssonille (noo, Ketelä on pikkusen eri asia mutta liputtaisin silti Janssonia)

  Terveisin,
  Myös liberaali

  VastaaPoista
 3. > Epäliberaaleja
  > hyvinvointivaltion
  > puolustajia näyttävät
  > kuitenkin olevan.

  Millä perusteella muka ovat? Eivät varmaan yhtä liberaaleja ole kuin esim. minä...

  VastaaPoista
 4. "mikset nuivi vaikkapa Kerosta, Halla-ahoa ja Mäki-Ketelää, mitä näitä nyt on?"

  Se olisi vähän sama asia kuin, että harras katolilainen arvostelisi Jumalaa. Sellaista vain ei yksinkertaisesti tapahdu.

  VastaaPoista
 5. Niin siis pitäisikö minun käyttää vähät aikana nuijien sellaisten ihmisten näkemyksiä, jotka voittopuolisesti ovat monissa asioissa hyvin paljon samaa mieltä kuin minä olen? Sepäs olisikin kivaa etenkin valtaporukoille, kun eriäviä näkemyksiä omaavat tappelisivat keskenään pilkun paikasta jne.

  VastaaPoista
 6. "Niin siis pitäisikö minun käyttää vähät aikana nuijien sellaisten ihmisten näkemyksiä, jotka voittopuolisesti ovat monissa asioissa hyvin paljon samaa mieltä kuin minä olen? Sepäs olisikin kivaa etenkin valtaporukoille, kun eriäviä näkemyksiä omaavat tappelisivat keskenään pilkun paikasta jne."

  Lässyn lässyn, mussun mussun.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Groupthink

  VastaaPoista