15. helmikuuta 2007

Ympärileikkaukset laissa kiellettyjä - mutta...

Turun Hovioikeudessa käsiteltiin eilen tapausta, jossa äiti oli antanut poikansa ympärileikattavaksi ja hän oli saanut siitä syytteet pahoinpitelystä. Teossa loukataan lapsen fyysistä koskemattomuutta, aiheutetaan kipua jne. joten teon tunnusmerkistö täyttyy. Tämä lienee kaikille varsin selvä asia, eipä siinä mitään.

Mutta. Sosiaali- ja terveysministeriö on sitä mieltä, että poikien ympärileikkaukset ovat ok ja ne pitää tehdä verovaroin julkisissa sairaaloissa. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan kuitenkaan tyttöjä ei saa ympärileikata. Heitä ei saa siis törkeästi pahoinpidellä ja tuottaa heille pysyvää ruumiinvammaa. Paitsi siis, että Sosiaali- ja terveysministeriö katsoo oikeudekseen kävellä Suomen rikoslain ylitse, se syrjii sukupuolen perusteella, yllyttää poikalasten pahoinpitelyyn ja vieläpä vaatii verovarojen käyttämistä tämän pahoinpitelyn toteuttamiseen. Jo on aikoihin eletty!

Itselleni on selvää, että kenellekään lapselle ei saa aiheuttaa pysyvää ruumiinvammaa, kipua eikä loukata hänen fyysistä koskemattomuuttaan, ellei se ole hänen terveytensä ja turvallisuutensa vuoksi välttämätöntä (siis pienempi paha). Lapsi ei osaa eikä pysty antamaan lupaansa sellaiselle teolle vajavaisuutensa vuoksi. (Jos joku aikuinen, suht koht selväjärkinen, haluaa itseään leikeltävän, siitä vaan minun puolestani, kunhan omilla rahoillaan ja omalla vastuullaan homman hoitaa.) Taikauskoiset vanhat seremoniat ja barbaariset perinteet eivät tietenkään anna mitään poikkeusta tähän sääntöön.

Jokainen aikuinen joka sallii, edesauttaa tai osallistuu esimerkiksi ympärileikkaukseen (jos selvää lääketieteellistä perustetta ei ole), tulisi tuomita törkeästä pahoinpitelystä ja pysyvän ruumiinvamman tuottamisesta raskauttavien asianhaarojen (uhrina lapsi) vallitessa. Mikäli rikollinen on lapsen vanhempi, tulisi lapsi ottaa huostaan ja/tai antaa sijoitettavaksi perheen ulkopuolelle. Mikäli rikollinen on terveydenhuollon ammattilainen (esim. lääkäri tai sairaanhoitaja), tulisi hänen oikeutensa käyttää tuota ammattinimekettä perua (siis antaa pysyvästi kenkää niistä hommista). Rikos pitäisi tutkia ja syylliset tuomita vaikka ne tulisivat ilmi jälkikäteenkin (esim. kouluterveystarkastuksessa tms.). Minusta on selvää, että mikäli tällaiseen vakavaan rikokseen syyllistynyt on ulkomaalainen tai ulkomailta peräisin, hänet tulisi karkoittaa takaisin siihen maahan josta on Suomeen tullut (kärsittyään tuomionsa ensin täällä), koska kriminaaleja (lastensa pahoinpitelijöitä varsinkaan) emme tarvitse Suomeen yhtään lisää.

Luultavasti joku hyysääjäsossu ryntää heti selittelemään ja syyttelemään minua, että pitää "ymmärtää ja suvaita toisenlaisia kulttuureita". Tähän minulla on kaksiosainen vastaus:
1) Ei pidä suvaita. Länsimainen kulttuuri ja oikeuskäytäntö, jossa ihmisten fyysistä koskemattomuutta arvostetaan on ylivertainen kaikkiin sellaisiin kulttuureihin nähden, joissa ihmisten fyysistä koskemattomuutta ei (edes) samalla tavoin arvosteta. Ne muut kulttuurit ovat roskakulttuureita, ihmiskunnan paskaläpiä, jotka pitäisi yksiselitteisesti hävittää maan päältä.
2) Jos otamme lähtökohdaksi että pitää suvaita ja ymmärtää ja mukautua, pitää myöskin tyttölasten ympärileikkaukset sallia, samoin kaikki muutkin sairaat ja hullut taikauskoiset tavat. Muussa tapauksessa emme ole lainkaan loogisia emmekä tasa-arvoisia tämän asian suhteen.

1 kommentti:

  1. Tuon vois kyllä pistää suurimpien sanomalehtien yleisönosastolle - mikäli suinkin mahdollista, niin pysyväksi muistutukseksi jokaiseen numeroon aina hamaan tulevaisuuteen asti, kiitos ;)

    VastaaPoista