13. helmikuuta 2007

Norjaan nettisensuurilaki !?!

Slashdot kirjoittaa, että Norjaan kaavaillaan nettisensuurilakia, joka blokkaisi kansalaisilta pääsyn mm. "vihamateriaaliin" (mukaanlukien hallitusta vastustava materiaali!), pornoon (siis miltei kaikkeen eroottiseen materiaaliin), tiedostojen jakoon (ei vain laittomien tiedostojen siis) ja uhkapeliin.

Ei jumalauta miten hullua. Siis aivan pähkähullua. Kyse on yksiselitteisesti SENSUURISTA jota valtio harrastaa. Valtio pyrkii sanelemaan mistä ja mitä kansalaiset saavat saada tietoa. Tämä on sitten muka "demokratiaa" ja "vapautta". Aivan kuin Neuvostoliitossa, jossa oli sananvapaus (mistä tahansa sai puhua kunhan se oli puolueen mielestä ok) ja mielipiteenvapaus (mitä tahansa mieltä sai olla, kunhan ei sanonut sitä ääneen), sekä tietysti täysi poliittinen vapaus (mitä tahansa poliitikkoa saattoi äänestää vaaleissa, kunhan hän oli kommunistisen puolueen ehdokas).

Kyse on yksiselitteisesti askeleesta Orwellilaiseen valvontayhteiskuntaan, jossa hienoilla puheilla ja lässynlässyn vääristelyillä yritetään perustella sanan- ja yksilönvapauden minimalisointi ja loukkaukset. 200 vuotta sitten kaksi ihmistä saattoi mennä ladon taakse keskustelemaan keskenään mistä tahansa asiasta mitä tahansa, eikä kukaan voinut salakuunnella tai oikein edes estää heitä. Yhteiskunta kesti sen. Miksei se kestäisi samaa tänä päivänä?

Sinä päivänä kun Suomen valtio alkaa estämään minulta pääsyn haluamaani, esimerkiksi hallitusta vastustavaan poliittiseen materiaaliin, minä tartun aseeseen (muita keinoja ei siinä vaiheessa enää liene käytettävissäkään). Valtio, joka estää kansalaisiaan hankkimasta tietoa ja keskustelemasta esimerkiksi hallituksensa vastaisesta toiminnasta, on valtio joka ei ansaitse elää ja olla olemassa ja joka pitää välittömästi vaihtaa, tarvittaessa vaikka väkivaltaa käyttäen.

Kansanedustaja tai ministeri, joka moista lakia kehtaa esittää, voi pitää itseään maalitauluna. Kirjaimellisesti. Tämä ei ole uhkaus, vaan toteamus. Kaikki sanan- ja yksilönvapauden vastustajat voivat minun puolestani mennä tekemään tästä kirjoituksestani vaikka sata tutkintapyyntöä poliisille. EVVK.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti