8. helmikuuta 2007

Yli 4/5 suomalaisista kannattaa terveydenhuollon ulkoistamista!

Ylen tekstikanavan uutisissa tänään oli hyvin positiivinen juttu.
Yli neljä viidesosaa suomalaisista hyväksyy julkisten terveyspalvelujen ulkoistamisen. Peräti 84 prosenttia on sitä mieltä, että julkiset terveyspalvelut voitaisiin ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta.

Yli 4/5 suomalaisista siis, huolimatta kaikesta demaripaskapropagandasta, tajuaa, että kuntien ja valtion ei tarvitse tuottaa palveluita Neuvostoliiton mallin mukaisesti, vaan niitä voidaan ostaa yksityisiltä tahoilta. Tämä on erittäin merkittävä katsantokannan muutos ihmisissä. Kansa on jo siis sitä mieltä, että periaatteessa olennaisinta on, että palveluita ON ja että ne toimivat. Olennaisinta ei ole, kuka tai miten palvelut tuotetaan.

Tuosta näkemyksestä on minusta enää pieni askel siihen, että ihmiset tajuaisivat, että yksinkertainen sosiaaliturva toimisi jopa paremmin kuin nykysysteemi...eli esimerkiksi, että kunta ostaisi kaikille asukkailleen yksityisestä vakuutusyhtiöstä sairaskuluvakuutuksen ja ihmiset voisivat ITSE valita minne yksityiselle lääkäriasemalle menevät itseään hoidattamaan. Tai, että negatiivisella tuloverolla (= perustulo, kansalaispalkka, whatever) voitaisiin haudata suurinosa nykyisestä tukibyrokratiasta ja mielivallasta, sekä parantaa kansalaisten mahdollisuutta itse valita mihin rahansa käyttävät.

Kun ihmiset sitten ymmärtäisivät vielä, että heidän rahojensa kierrättäminen valtion kautta maksettuina veroina ja saatuina tuloina on hullunhommaa niin... Eli, kun ihmiset ymmärtäisivät, että se, että kunta ottaa sairaskuluvakuutuksen heidän verovaroillaan voidaan korvata siten että he eivät maksa veroja kunnalle vaan ottavat itse samalla summalla itselleen sairaskuluvakuutuksen... :)

3 kommenttia:

 1. "
  Esimerkiksi, että kunta ostaisi kaikille asukkailleen yksityisestä vakuutusyhtiöstä sairaskuluvakuutuksen ja ihmiset voisivat ITSE valita minne yksityiselle lääkäriasemalle menevät itseään hoidattamaan
  "

  Koulutus- ja terveydenhuoltoseteleissäkin, yms. on omat vaaransa. Kaikenlainen sääntely ainakin lisääntyy huimasti, koska ihmiset yrittäisivät käyttää seteleitä ainakin valtion mielestä haitallisella tavalla hyväkseen.

  Vanhemmat pistäisivät lapsensa edulliseen kouluun, jossa pidettäisiin vain muutama hassu tunti viikossa - muu aika omien vahempien kotiopetuksessa. Koulu tietenkin saisi seteliä vastaan valtiolta määrärahat ja antaisi niistä suurimman osan takaisin vanhemmille.

  En sano, että tuollainen koulu olisi huono - luultavasti jopa päinvastoin. Valtio ei kuitenkaan tuollaista keinottelua hyväksyisi.

  On todella monta tapaa käyttää tuollaisia etuseteleitä hyväksi ja porsaanreikien poistaminen vaatisi aivan mieletöntä sääntelyä ja byrokratiaa. Monet minarkistitkin ovat kritisoineen näitä Milton Friedmanin kannattamia etuseteleitä aika kovin sanoin.

  VastaaPoista
 2. Nimenomaanhan nuo koulutussetelit ja muut POISTAVAT byrokratian jota nykyään on kun kaikki tehdään valtion ja kuntien kouluissa ja muissa niiden pillin mukaan tanssien!

  VastaaPoista
 3. "
  Nimenomaanhan nuo koulutussetelit ja muut POISTAVAT byrokratian jota nykyään on kun kaikki tehdään valtion ja kuntien kouluissa ja muissa niiden pillin mukaan tanssien!
  "

  Varmaan aluksi, mutta ajan myötä ne tuppaavat kasaamaan ympärilleen byrokratiaa.

  Vouchers - A Trojan Horse?
  http://tinyurl.com/2mpxk3

  The School Voucher Myth
  href="http://www.lewrockwell.com/orig3/huebert3.html

  VastaaPoista