9. tammikuuta 2010

iPredator VPN & anonyymipalvelu tarjolla

Helppokäyttöinen ja edullinen iPredator-palvelu on aloittanut vihdoin toimintansa Ruotsissa. Vain 5€ kuukaudessa maksavalla palvelulla kuka tahansa voi anonymisoida ja salata koko nettiliikenteensä omalta koneeltaan iPredatorin palvelimille asti. Salauksessa käytetään PPTP:tä ja MS-CHAPv2:ta, joten käytännössä salaus on yhtä vahvaa kuin käyttäjän valitsema salasana on (maksimissaan kuitenkin 128bit, koska salauksessa käytetty RC4 avainkoko on 128bit).

iPredator on ikäänkuin jatkoa taannoiselle Relakks anonyymipalvelulle, josta kirjoitin aikoinaan blogissani.

iPredator palveluntarjoaja ei luovuta mitään tietoja käyttäjän nettisurffailusta millekään tekijänoikeusjärjestölle tai viranomaisille, ellei käyttäjää epäillä rikoksesta, josta voi seurata vähintään 2v vankeutta Ruotsissa. Näin ollen käyttämällä ko. palvelua voi välttyä erittäin tehokkaasti viranomaisten ja tekijänoikeusjärjestöjen nettivalvonnalta ja sensuurilta. Koska kyseessä on VPN-tekniikalla toteutettu palvelu, kaikenlainen netin käyttö onnistuu palvelun kautta, esimerkiksi VOIP, P2P, FTP, jne.

Suosittelen ehdottomasti tätä palvelua.

Erityisesti, jos sinulla on tapana käyttää julkisia, avoimia WLAN-verkkoja surffatessasi netissä kotimaassa tai ulkomailla, tämä palvelu tarjoaa huomattavaa tietoturvaa salaamalla yhteytesi ja siten estämällä sen salakuuntelun. Myöskin warettajien kannalta palvelu on erinomainen, koska yhteysnopeus on erinomainen ja todellakaan, mitkään tekijänoikeusjärjestöt eivät pysty identiteettiäsi selvittämään tämän palvelun takaa. Puhumattakaan tietysti siitä, että viranomaistahot, sen enempää Suomessa kuin Ruotsissa kuin muuallakaan, eivät pysty selvittämään identiteettiäsi ja surffailujasi kun käytät iPredator-palvelua (paitsi jos teet jotakin, mistä voi Ruotsin lakien mukaan seurata yli 2v vankeutta).

16 kommenttia:

  1. "Puhumattakaan tietysti siitä, että viranomaistahot, sen enempää Suomessa kuin Ruotsissa kuin muuallakaan, eivät pysty selvittämään identiteettiäsi ja surffailujasi kun käytät iPredator-palvelua (paitsi jos teet jotakin, mistä voi Ruotsin lakien mukaan seurata yli 2v vankeutta)"

    Sekin hyvä tuossa on että jos jostain syystä joutuu tietoja luovuttamaan, niin IPREDATOR ja Relkks luovuttavat vain tiedot jotka on annettu rekisteröityessä, eli käytännössä pelkkä käyttäjänimi mistä ei suoraan saa henkilöllisyyttä selville. Tuo on mahdollista siksi koska tuo on ns. prepaid palvelu jonka takia maksutositteita ei tarvitse säilyttää.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen ehdottomasti tätä palvelua.

    Siitä ei ole epäilystä, etteikö toisessa maassa sijaitsevan VPN-palvelun käyttö olisi järkevää. Et kuitenkaan anna viestissäsi yhtäkään perustetta sille, miksi kannattaisi valita juuri tämä palvelu lukuisten muiden vastaavien sijaan.

    Itseäni hieman mietityttää se, että liityntäpiste on niinkin lähellä kuin Ruotsissa. Vaikka liikenne onkin salattua, niin se, että asiakas ylipäätään liikennöi iPredor-palvelimeen on helppo havaita, ja jos ruotsin sotilastiedustelu haluaisi selvittää mikä kryptattu sisäänmenevä linkki vastaan mitäkin iPredatorista ulostulevaa yhteyttä, niin ei se mahdotonta olisi.

    Eli, miksi ei samantien käytä jotain vaikkapa keskieuroopassa olevaa VPN-palvelua? Tai vaikka vielä kauempana. Suorituskyky tietysti heikkenee Suomeen liikennöitäessä, mutta eihän tässä nyt muutenkaan haluta turvallisuutta uhrata suorituskyvyn alttarille.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Laitoin tilauksen sutena sisään ja hyvin toimii. Harmi, että salaus tietty hidastaa nettiyhteyttä, mutta saahan palvelun kytkeä päälle ja pois tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
  4. > Et kuitenkaan anna viestissäsi
    > yhtäkään perustetta sille, miksi
    > kannattaisi valita juuri tämä
    > palvelu lukuisten muiden
    > vastaavien sijaan.

    Palvelu on Pirate Bay tekijöiden lanseeraama anonyymipalvelu. Helppo ja yksinkertainen käyttää. Lisäksi juurikin tuo, että Ruotsin lakien mukaan heidän ei tarvitse antaa mitään tietoja kenellekään on se erikoisominaisuus (paitsi jos tekee jotain mistä voi joutua 2v vankilaan Ruotsissa). Moisia ominaisuuksia EI OLE useissa muissa VPN tarjoajissa.


    > niin se, että asiakas ylipäätään
    > liikennöi iPredor-palvelimeen on
    > helppo havaita, ja jos ruotsin
    > sotilastiedustelu haluaisi
    > selvittää mikä kryptattu
    > sisäänmenevä linkki vastaan
    > mitäkin iPredatorista
    > ulostulevaa yhteyttä, niin ei se
    > mahdotonta olisi.

    Se olisi hyvin, hyvin vaikeaa, jos ei suorastaan mahdotonta, koska iPredatorilla on lukuisia palvelimia ympäri Ruotsia ja paljon käyttäjiä. Lisäksi en ole varma, onko FRA:lla oikeutta salakuunnella nimenomaisesti Ruotsista tulevaa ja lähtevää liikennettä, vaiko vain ainoastaan Ruotsin KAUTTA kulkevaa muiden maiden viestintää.


    > Harmi, että salaus tietty
    > hidastaa nettiyhteyttä, mutta
    > saahan palvelun kytkeä päälle ja
    > pois tarpeen mukaan.

    Ei muuten tässä tapauksessa hidasta mitenkään havaittavasti. Ajappas huviksesi nopeustestejä ulkomaisille palvelimille.

    VastaaPoista
  5. Moisia ominaisuuksia EI OLE useissa muissa VPN tarjoajissa.

    iPredatorin käytöstä maksetaan VISAlla. Anonyymiytesi on näin täysin iPredatorin hyvän tahdon varassa. Maailmalta löytyy vastaavia palveluita, joissa maksunkin voi suorittaa anonyymisti (esim. Western Union rahalähetyksenä), jolloin suhteesi itse VPN-palvelun tarjoajaankin on anonyymi.

    VastaaPoista
  6. Näin "tavallisena" netin käyttäjänä tuo hieman ihmetyttää. Onko minulla syytä salailla jotain netinkäytössäni ja lisääkö tuo sen mukana tietoturvaani?

    Tuosta nyt vain saa sen kuvan, että te kaikki teette jotain itse lailliseksi määrittelemäänne ja waretatte laittomasti leffoja, musiikkia ja lapsipornoa. Mikäs siinä, antaa palaa.

    VastaaPoista
  7. Voisiko tuo olla ratkaisu ongelmaani? Suomi24 ei salli minulta enään kirjoituksia, enkä saanut tietää miksi minut suljettiin pois?(Muutama kriittinen kirjoitus tarja halosesta ja pakkoruotsista riitti)

    Ihmetyttää, että suomi24 laitaa eston, vaikka kirjoitukseni olivat hyvin asiallisia. Mielipiteitä ei saa esittää, varsinkaan jos ne on hyvin perusteltuja!!

    VastaaPoista
  8. > Voisiko tuo olla ratkaisu
    > ongelmaani?

    Jeps. Ehdottomasti.

    VastaaPoista
  9. Maailmalta löytyy vastaavia palveluita, joissa maksunkin voi suorittaa anonyymisti (esim. Western Union rahalähetyksenä), jolloin suhteesi itse VPN-palvelun tarjoajaankin on anonyymi.

    Saisiko lisää infoa, kiitos!

    VastaaPoista
  10. Osaisiko joku täällä neuvoa tällaisessa asiassa, eli jos rekistöröidyn Ipredatoriin "alias"-nimellä ja siirryn maksamaan Paysonin kautta,niin muutanko ekalla sivulla näkyvän valenimen oikeaksi ennen kuin jatkan maksua? Ja jos muutan, osaako Payson yhdistää maksun oikeaan IPredator-tiliin?

    VastaaPoista
  11. Kumpiko palvelu toimii paremmin kokemustenne mukaan(ei katko ja on nopea yms.)Ipredator vai Relakks? Tuo Relakks tulee ainakin edullisemmaksi kun siinä pystyy valitsemaan sen 12 kk vaihtoehdon jolloin hinta on vain 3.78e e/kk.

    VastaaPoista
  12. Omien kokemusteni mukaan molemmat toimivat yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  13. "iPredatorin käytöstä maksetaan VISA:lla. Anonyymiytesi on näin täysin iPredatorin hyvän tahdon varassa. Maailmalta löytyy vastaavia palveluita, joissa maksunkin voi suorittaa anonyymisti (esim. Western Union rahalähetyksenä), jolloin suhteesi itse VPN-palvelun tarjoajaankin on anonyymi."


    Asiakkaan suhde on tietääkseni ipredatoriin täysin anonyymi koska et anna tietojasi(nimi,luottokortin numero ja mailiosoite) ipredatorin rekistereihin vaan Paysonin rekistereihin. Joten jos ipredator jostain syystä ratsattaisiin niin heillä ei olisi asiakkaidensa henkilötietoja olemassakaan. Pitäisi ratsata payson mutta se tuskin onnistuu koska payson on kokonaan erillinen firma(online pankki) ja hoitaa vain maksun välityksen. Korjatkaa jos olen väärässä.

    VastaaPoista
  14. Turvallista salattua yhteyttä ei noiden linkkien mukaan olekaan ts. ssl:n pystyy esim. isp halutessaan aukaisemaan ja lukemaan. Mm. verkkopankkiyhteydet ovat ilmeisesti sitten turvattomia kun ssl pettää vaikka toisin on aiemmin väitetty. Esim. RC4 128 bit ja AES 256 bit joita käytetään hyvin yleisesti verkkopankeissa ja vpn-yhteyksissä voidaan milloin vain aukaista.

    http://www.macmaailma.fi/tietokone/uutiset/2009/salattukin_haitta_ja_p2p_liikenne_voidaan_estaa

    http://www.macmaailma.fi/tietokone/keskustelu/juttukommentit/18147

    VastaaPoista
  15. Lueppas tarkemmin:
    "ssl-salatun liikenteen purkamista varten asennetaan web-selaimiin niin sanottu itse allekirjoitettu sertifikaatti, tai vaihtoehtoisesti käyttäjä saa ilmoituksen epäluotettavasta sertifikaatista."

    VastaaPoista
  16. Jos haluaa hieman rahaa uhrata anonymiteettiin, niin erillinen läppäri trucryptillä varustettuna ja yhteytenä prepaid mobiililaajakaista. Luuletteko että tällaista voisi edes teoriassa mitenkään jäljittää?

    Vielä tor käyttöön, niin ei pysty kukaan edes tukiasemien käytön perusteella jäljittämään.

    VastaaPoista