26. joulukuuta 2009

Nokian idiotismia

Liittyen tähän tapaukseen sain tämmöisen vastineen:


Hei,
Kiitos yhteydenotostasi Nokia Care -asiakastukeen.

Valitettavasti Aiemmat hakemistoa ei voi tyhjentää. Ainoa tapa miten sen voi tyhjentää on puhelimen alustaminen. Tämä kuitenkin poistaa puhelimesta kaiken henkilökohtaisen datan.

Mikäli sinulla on vielä kysyttävää, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä uudelleen.

Parhain terveisin, Kyösti

Nokia Service Professional
Finnish Team
Nokia Care


Että silleen. Nokia ei siis välitä asiakkaidensa tietosuojasta pätkän vertaa. Säälittävää pelleilyä. Ostin siis juuri viimeisen Nokialaisen puhelimeni. Suosittelen muillekin samaa järjestelyä.

4 kommenttia:

 1. Ilkka Ahmavaara terveeks:

  On niillä nokialaisilla ainakin huumorintajua, vai onko tämä sitä parodiaa jota he eivät itse tiedä tekevänsä?

  VastaaPoista
 2. Se minua kiinnostaisi tietää, että kenen älynväläys on ollut tehdä tuo sellaiseksi, ettei hakuja voi poistaa? Vai onko kyse siitä, että pyyntö on tullut tiedustelupalveluilta/viranomaistahoilta?

  Huomatkaa muuten, että vastasin Nokialle ja kysyin, että missä kohdin puhelimen muistissa/tiedostoissa sijaitsevat nuo tiedot, jotta ne voisi sieltä käsipelillä poistaa esim. liittämällä puhelin tietokoneeseen kiinni tms. Ei ole kuulunut vastausta.

  Nokia taitaa olla kimpassa isoveljen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Markus: Veikkaan että tuossa on kyse ihan vaan tuon vastaajan tietotaidon puutteesta. Sähköpostisi saatuaan ressukka varmaan juoksi ympäri nokiaa etsien vastuuhenkilöitä jotka osaisi tuohon vastata. Sitten joku kaivoi kännykän manuaalin UKK-kohdan esiin ja sieltä ne iänikuiset perusvastaukset. Pitäis saada joku oikeasti osaava henkilö sinne toiseen päähän niin ehkä vastaus löytyisikin.

  Mutta onhan tuo kieltämättä vakava tietosuojakämmi jos tosiaan paikkansa pitää.

  VastaaPoista
 4. Hm. Onkohan niin, että vain avoimen lähdekoodin softasta on mahdollista saada tietoa, kun esim tietoturvaongelmia ilmenee?

  Ilkka Ahmavaara

  VastaaPoista