21. joulukuuta 2009

Nokia Ovi Maps ja muita navigaattorien tietosuojaongelma

Nokia Ovi Mapsissa (eli siinä, mitä käytännössä kaikki Nokian uudet navigaattoripuhelimet sun muut käyttävät paikannukseen ja navigointiin) on mielenkiintoinen tietosuojaongelma: Ohjelmalla tehtyjä aikaisempia paikkahakuja ja reittejä ei voi poistaa laitteesta/ohjelmasta ilmeisesti mitenkään.

Jos omistatte ko. puhelimen, niin kokeilkaapa itse. Menkää karttasovelluksessa valikkoon ja valitkaa sieltä "Aiemmat". Ette voi valita ja poistaa näitä aiempia hakuja ja reittejä, eikä "C" napin painaminen puhelimessakaan auta mitään. Niin ikään sovelluksen tai puhelimenkaan uudelleenkäynnistäminenkään ei auta. Siellä ovat ja pysyvät!

Mitähän kaikkea muuta Nokia Ovi Maps säilöö puhelimeen käyttäjältä lupaa kysymättä ja tietämättä? Ainakin henkilön viimeinen sijainti tallentuu Nokia Ovi Mapsiin ja on siellä odottamassa kun sovellus seuraavaksi käynnistetään.

Tiedossa on ollut tapauksia, joissa navigaattoreista löytyneitä tietoja on käytetty poliisin toimesta henkilön saattamiseksi syytteeseen mm. ylinopeudesta. Navigaattoreihin tallentuneita sijaintitietoja on myös voitu käyttää varmistamaan henkilön olleen vaikkapa rikospaikan lähellä tapahtumahetkellä. Niin ikään varastetuista navigaattoreista selviää paljon tietoja, joita voidaan käyttää hyväksi identiteettivarkaudessa, tietoja, joita yleensä säilötään vain puhelimessa suoja- ja pin-koodien takana, mutta jotka ovat tavanomaisissa autonavigaattoreissa vapaasti varkaan urkittavissa.

Olkaahan valppaita kun käytätte navigaattoreita, etenkin, jos käytätte Nokia Ovi Maps -sovellusta.

1 kommentti:

  1. http://discussions.europe.nokia.com/t5/Maps-Navigation-and-GPS/how-to-delete-unwanted-road-direction-in-ovi-maps-3-03/td-p/654635

    VastaaPoista