7. joulukuuta 2009

Itsenäisyyden 15. muistopäivä

Ei varmasti ollut yllätys, etten katsonut Linnan juhlia. Minua eivät kiinnosta kansalaisille tarkoitetut sirkushuvit ja hienostokekkerit. Siitähän presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlissa on kysymys. Annetaan glamouria ja pieni ripaus suorastaan kuninkaallisuutta. Ihmeteltävää ja ihasteltavaa kansalle. Tähän naurettavaan näytelmään tietysti yhdistyy kaikkien poliitikkojen ja puolustusvoimien edustajien liturgiat siitä, miten itsenäinen valtio ja vahva puolustus meillä on.

Kuten sanoin, kyse on näytelmästä, joka näytellään joka vuosi kansalle. Rituaalista. Sirkushuveista, joilla kansa pidetään tyytyväisenä ja kritiikittömänä.

Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin vielä pahemmasta, nimittäin sumutuksesta. Petoksesta. Valheesta, jonka kansan halutaan uskovan ja jonka kansa tyhmänä ja kritiikittömänä tietysti uskoo. Kansa ei halua ajatella - eikä edes välttämättä osaa, mitä itsenäisyys tarkoittaa ja voimmeko me olla itsenäinen valtio?

Antti Pesosen sanoin:"On irvokasta juhlia menetettyä itsenäisyyttä. Suomi ei ole enää itsenäinen valtio. EU-jäsenyys lopetti Suomen itsenäisyyden. Itsenäisellä Suomella oli mm. valta säätää omat lakinsa, oma raha ja oma ulkopolitiikka. Nyt Suomi on EU:lle alistettu reuna-alue."

Ilkka Hakalehto on puolestaan sanonut:"Niin kuin (Jacob) Södermanin eriävässä mielipiteessä mainitaan, Lissabonin sopimus on ristiriidassa niiden Suomen perustuslain pykälien kanssa, joissa säädetään, että "Suomi on täysivaltainen tasavalta", että "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta", ja että "Lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta". Hyväksyessään Lissabonin sopimuksen eduskunta siirtää omaa lainsäädäntövaltaansa ja samalla myös Suomen kansalle perustuslakimme mukaan maassamme kuuluvaa ylintä valtaa, valtiovaltaa, entistä enemmän EU:lle. Tämä on ristiriidassa myös oman perustuslakimme 94 §:n 3 momentin kanssa. Siinä säädetään, että "Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita".

Yksikään rehellinen, ajattelukykyinen ja looginen ihminen ei voi väittää Suomen olevan itsenäinen valtio. Jokainen ihminen, joka pitää nyky-Suomea itsenäisenä valtiona, on joko tietämätön hölmö tai ajattelukyvytön idiootti. Ainoa itsenäisyyden jäänne mitä meillä vielä on, on armeija, jota sitäkin tosin ajetaan alas kovaa vauhtia, vähien voimavarojemme keskittyessä ulkomaille miehitysjoukkoina pelleilyyn.

Mutta ihmetelkää te vain pukunäytelmiä ja kuunnelkaa liturgioita. Älkää missään nimessä ajatelko itsenäisesti mitään, älkääkä kyseenalaistako mitään, mitä teille kerrotaan. Eläkää valheessa, haaveessa ja petoksessa vaan ihan rauhassa. Miettikää, miten selviätte tulevista laskuistanne tai mihin aiotte mennä seuraavaksi lomalle, tai kuka julkkis on tehnyt mitä ja kenen kanssa. Älkää suotta vaivatko päätänne asioilla, joiden ymmärtämiseen ja joiden mukaan toimiseen teillä ei todellakaan ole sen enempää järkeä kuin haluakaan. Muistakaa kuitenkin, että demokratia on siinä mielessä hieno järjestelmä, että siinä kansan enemmistö saa juuri mitä se haluaa ja ansaitsee.

Hyvää itsenäisyyden 15. muistopäivää blogini lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa koko teksti. Suomen kannattaisi irtautua EU:sta, maksaa vientitulleja, periä tuontitulleja, viljellä omat banaaninsa, rimpuilla valuutan kanssa, jolla ei ole kysyntää ja ennen kaikkea siirtää koko väestö itärajalle kyttäämään mahdollista tykistöliikutusta.

  Mitä jos Suomi olisi jäänyt pois EU:sta ja valuuttaliitosta? Olisimmeko rikkaampia ja matkustelisimme enemmän ja helpommin? Tilaisinko minä kirjoja Englannista halvemmalla vai kalliimmalla kuin kotimaisista hintakiskuriverkkokaupoista? Vai olisimmeko vielä sulkeentuneempia ja hajoilemassa vielä isommin nykylamaan?

  VastaaPoista
 2. > Suomen kannattaisi irtautua
  > EU:sta, maksaa vientitulleja,
  > periä tuontitulleja, viljellä
  > omat banaaninsa, rimpuilla
  > valuutan kanssa, jolla ei ole
  > kysyntää ja ennen kaikkea
  > siirtää koko väestö itärajalle
  > kyttäämään mahdollista
  > tykistöliikutusta.

  Miksi oletat, että Suomi tekisi moista, jos emme olisi EU:n jäsen? Nimenomaan EU on tullimuureillaan moninkertaistanut banaanien hinnan - vai joko olet unohtanut, miten halpoja banaanit olivat ennen EU:ta?

  Kannattaa muistaa, että ETA toi Suomelle oikeastaan kaikki taloudelliset edut, mitä meillä nykyään on. ETA olisi riittänyt oikein hyvin ja Suomi olisi voinut pysyä EU:n ulkopuolella. Tulleista Suomi olisi voinut päättää itse aivan mitä haluaa, eikä tarvitsisi tehdä mitä EU määrää.

  VastaaPoista
 3. paska kirjoitus kuten sinulla yleensäkin

  VastaaPoista
 4. Ihmisille ei ole kerrottu riittävän tehokkaasti, että EU ei ole yhtä kuin Euroopan talousalue. Itse asiassa sekä media, EU että suomalaiset poliitikot pyrkivät tarkoituksella hämärtämään tätä näiden kahden eri asian eroa esittämällä, että EU on jotenkin olennainen taloudelle. Euroopan talousalueesta saa integraation taloudellisen hyödyn ilman poliittisen ja oikeudellisen integraation tuomia painolasteja ja haittoja.

  VastaaPoista