27. marraskuuta 2009

Sampo Terho työvoimapulasta

Lukekaapa koko juttu fi-lib blogista. Paras pala:

Kaikkiaan jos Suomi siis viritettäisiin toden teolla työvoimapulan torjuntaan, voitaisiin kotimaisin keinoin vastata noin miljoonan ihmisen työvoimapulaan. Niin laajaa työvoimapulaa tosin ei tule koskaan.

Se valikoiva työvoimapula, jota olemme joillain aloilla jo kokeneet, on lähinnä hyvinvointivaltion elintasosairautta. Ilmainen koulutus saa nuoret liian suurin joukoin hakeutumaan kohti kevyitä toimistotöitä. Liian alhainen eläkeikä taas saa ikääntyneet turhan aikaisin oloneuvoksiksi. Nykyinen työttömyysturva puolestaan ajaa kaiken ikäiset välttelemään pienipalkkaisia ja raskaita aloja.

Suomea ei siis piinaa työvoimapula, vaan paremminkin sosiaalidemokratia rakennelmineen. Jotta maamme selviäisi, on kaikkien ikäluokkien tingittävä saavutetuista eduistaan, jotka ovat yksinkertaisesti kestämättömät.

100% asiaa. Mikseivät poliittiset päättäjämme ja media tajua noin yksinkertaistakaan asiaa?

1 kommentti:

  1. Muuten hyvä tuo Sampo Terhon texti, mutta minusta ensisijaisesti SUURTEN IKÄLUOKKIEN PITÄISI LUOPUA eduistaan HETI!

    Suomi oy menee konkkaan hyvin nopeasti, ellei Sosoomuksen ja keseemuksen suurien ikäluokkien edustajia saada heivatuksi politiikasta ulos kokonaan nopeasti.

    Käytännössä suuret ikäluokat ovat suurin uhka demokratian toteutumiselle suomessa.

    Ay-aktivistina olen huomannut, että ammattiliitoissa tuntuu työskentelevän hyvin paljon(suurinmalta osin) demariretkuja, jotka eivät tosissaan ole huolestuneita työttömien tai nuorten asemasta lainkaan, vaan painopiste tuntuu olevan vain suurten ikäluokkien saaavutettujen etujen puolustaminen. Samoilla demariretkuilla tuntuu olevan työssään myös asenne, että he ovat vain töissä, eikä heitä kiinnosta lainkaan nuorien tai uusien jäsenten edunvalvonta taikka mielipiteet.

    VastaaPoista