19. marraskuuta 2009

NSA sekaantunut Windowsin "turvallisuuteen"

Softpedian artikkeli kertoo, että NSA on ollut "apuna" "vahvistamassa" Windows 7 käyttöjärjestelmän tietoturvaa. Prisonplanet kertoo, että NSA on myös sekaantunut Applen OS X, sekä eräiden Linux versioiden kehitystyöhön, kuten myös aikaisempien Windowsienkin kehitykseen, mutta erityisesti Windows 7 on kiinnostanut NSA:ta.

Olenko minä ainoa, jonka selässä kulkevat nyt kylmät väreet?

Jos sinulla eivät kulje kylmät väreet selässäsi, suosittelen lukemaan tämän, tämän, tämän, tämän ja tämän kirjoituksen.

Jostain syystä nyt alkaa punalippu-Linux tai Kylin kuulostamaan hyvältä vaihtoehdolta amerikkalaisten käyttöjärjestelmien rinnalla. Ainakin Kylin vaikuttaa erittäin turvalliselta, eikä NSA ole ilmeisesti kovinkaan tehokkaasti onnistunut sitä hakkeroimaan. 

Itselläni onkin tietokoneessani jo kiinni ylimääräinen kiintolevy, jolla voisi kokeilla piruuttaan noita ja katsoa, miltä vaikuttaa. Jos moiseen kokeiluun ehdin, voitte olla varmoja, että kirjoitan siitä blogiini. Kertokaa toki myös omista kokemuksistanne noiden käyttöjärjestelmien suhteen, jos teillä sellaisia on.

1 kommentti:

Iiro Laiho kirjoitti...

Tuo "sekaantuminen" Linuxin kehitystyöhön ei ole mikään uusi juttu tai salailtu asia. En näe syytä foliopipoiluun näillä perusteilla, koodi on kuitenkin kehittäjien nähtävillä. Ei sinne kerneliin noin vain räiskitä sitä koodia, vaan se käydään läpi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux

Windows aitoustarkastuksineen nyt on tunnetusti sellainen systeemi, jota ei ole suotavaa käyttää, mikäli on aihetta pelätä teollisusuvakoilua.