20. marraskuuta 2009

Euroopan suurin pankki kehoittaa asiakkaitaan varautumaan "globaaliin romahdukseen"

Kauppalehti uutisoi asiasta sivuillaan. Société Générale kehoittaa asiakkaitaan varautumaan seuraavan parin vuoden kuluessa mahdollisesti tapahtuvaan "suureen romahdukseen".

Romahduksen syy ei liene kenellekään yllätys. Valtioiden velkaantuminen on noussut mielipuoliseksi, työttömyys kasvaa, dollarin arvo on romahtamassa ja asuntomarkkinoiden kupla odottaa vasta puhkeamistaan. Samaan aikaan korot ovat yhä minimissään, mutta voivat kohta pompahtaa pahastikin, kun inflaatio iskee päälle valtioiden painettua rahaa ja pumpattuaan sitä runsaasti markkinoille niitä "elvyttämään". Puheet Kiinan ajamasta uudesta maailmanvaluutasta uhkaavat upottaa dollarin pysyvästi suohon. Mustapekka on jäämässä kohta käteen tässä keinotekoisessa kilpajuoksussa ja rahapelissä.

Samaan aikaan kultakuume nousee. Vaikka kullan hinta on noussut vuodessa euromääräisenä miltei 30% ja dollareissa yli 50%, hinta vaan jatkaa kipuamistaan, koska ostohalut ovat lisääntyneet. Huolimatta kullan jo nyt korkeasta hinnasta, kaikki järkevät sijoittajat tuntuvat sijoittavan yhä lisää rahojaan kultaan, koska nimenomaan kulta ja oikeastaan vain ja ainoastaan kulta suojaa sekä inflaatiolta että pörssiromahdukselta! Jotain romahduksen ennakoinnista kertoo sekin, että 5v aikana kullan hinta on noussut huimat 120% euroissa ja 150% dollareissa! Mandatum Kulta / Danske Invest Kulta rahastokin on nostanut arvoaan miltei 70% kuluneen vuoden aikana.

Kolme kysymystä pohdittavaksi:

1) Ovatko nämä kaksi asiaa sattumaa?

2) Onko nykyinen talouden toiminta kestävällä pohjalla ja pystyykö se jatkumaan yhä vakaana, ilman romahdusta?

3) Jos ja kun suuri romahdus tulee, onko mustapekka jäämässä suursijoittajien, pankkiirien ja ylipäätään rikkaiden käteen vaiko veronmaksajille ja tavalliselle kansalaiselle?

Pohtikaapa taas hieman asioita.

Samalla voitte pohtia sitä, kannattaako nykyistä, arvottamaan paperiin perustuvaa ja mielivaltaisesti byrokraattien ja pankkiirien halujen mukaan manipuloitavaa rahataloutta ylläpitää, vaiko siirtyä kultakantaan takaisin? Niin, tiesittekö edes, että miltei kaikki maailmassa liikkeellä oleva raha on vain velkaa. Kannattaako teidän kannaltanne järjestelmä, jossa rahanne arvo putoaa ja putoaa, samalla kun te ja lapsenne olette pysyvässä velkaorjuudessa paitsi omien henkilökohtaisten velkojenne, niin myöskin kuntien ja valtion velkojen vuoksi. 

Niin ja kannattaako nykyistä sosialistista säätelytaloutta ja valtion talouselämään ja rahamarkkinoihin sekaantumista jatkaa, vaiko päästä siitä pysyvästi eroon? Kannattaako teidän kannaltanne järjestelmä, jossa työn hinta on valtion ja ay:n säätelyn vuoksi nostettu niin korkeaksi, ettei teitä ole varaa palkata ja päädytte työttömäksi ja toisaalta, teilläkään ei ole varaa palkata ketään (muuta kuin pimeästi) töihin. 

Onko teidän kannaltanne hyödyllistä, että verotus kasvaa ja kasvaa, mutta saatte yhä vähemmän palveluita veroeurojenne vastineeksi. Onko järjestelmässä, jossa valtio ja kunnat tuhlaavat teidän verovarojanne omiin hyödyttömiin projekteihinsa sekä kehnojen yritysten tekohengittämiseen, yhtään mitään järkeä?

Vai pitäisikö nykyisestä systeemistä päästä eroon?

Ei kommentteja: