22. marraskuuta 2017

Rajavartiolaitos kiinnostui 6v vanhasta blogipostauksestani ja vaatii sensuuria!


Sain mielenkiintoisen sähköpostin tänään. Nähtävästi Rajavartiolaitoksella ei ole resursseja torpata kymmenientuhansien laittomien matujen änkeämistä Suomeen, mutta resursseja riittää kaivelemaan netistä yli 6v vanhaa postaustani ja ruikuttaa siitä! Hienoa resurssien käyttöä taas kerran! Bravo!

Rajavartiolaitoksen hemmot vaativat kuvan poistamista ko. postauksesta, koska se on muka rasistinen ja myös käyttää väärin rajavartiolaitoksen logoa. Oikeasti. Lukekaas ko. sähköposti. Ja vastaukseni, joka lyhykäisyydessään on, että koko postaus on jo yli 6v vanha joten rikosoikeudellisesti vanhentunut.

From: RVL_VP_RVLE_Viestintäyksikkö <viestintayksikko.rvle@raja.fi>22 November 2017 12:16 PM 
To: markusjansson@protonmail.ch <markusjansson@protonmail.ch>

Hei! 
Rajavartiolaitoksen esikunta on saanut tiedon, että alla olevassa linkissä on esillä rasistiseksi luokiteltavaa kuva- ja tekstimateriaalia, johon on liitetty Rajavartiolaitoksen nimi ja virallinen tunnuskuva. Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan tällaisen materiaalin tekijä, esillä pitäjä ja levittäjä ovat saattaneet syyllistyä rikokseen. 
Rajavartiolaitos tuomitsee jyrkästi kyseisenlaisen materiaalin levittämisen ja pitää erityisen raskauttavana Rajavartiolaitoksen virallisen tunnuksen käyttöä tällaisessa yhteydessä (kiihottaminen kansanryhmää vastaan Rikoslaki 11 luku 8§). 
Rajavartiolaitoksen virallisen tunnuskuvan käytöstä on säädetty yksiselitteisesti, että tunnuskuvan käyttäminen ilman Rajavartiolaitoksen esikunnan lupaa muihin kuin Rajavartiolaitoksen viranomaistarpeisiin on kielletty (laki Rajavartiolaitoksen hallinnosta 577/2005 34§). Lisäksi säädetään (Rajavartiolaki 73 a § 19.9.2014/749) Rajavartiolaitoksen tunnuskuvan, virkapuvun ja rajavartiomiehen tunnuksen oikeudetomasta käytöstä seuraavaa: 
Joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta oikeudettomasti käyttää rajavartiolaitoksen tunnuskuvaa sellaisenaan taikka sovellettuna merkkiin tai kuvalliseen esitykseen taikka rajavartiolaitoksen tunnuskuvaa erehdyttävästi muistuttavaa merkkiä, on tuomittava rajavartiolaitoksen tunnuskuvan oikeudettomasta käytöstä sakkoon. 
Asiasta informoidaan tarvittaessa Rajavartiolaitoksen johtoa sekä lakimiehiä. 
Pyydämme ystävällisesti teitä poistamaan ko. kuvan teksteineen sivuiltanne.
<POISTETTU LINKKI JOTTA EIVÄT VOI ULISTA SIITÄ>

Ruta Särki
Tiedotussihteeri
Rajavartiolaitoksen esikunta
Vilhonvuorenkatu 6, 00500 HELSINKI
Vastaukseni:
From: Markus Jansson <markusjansson@protonmail.ch>Sent  16:36 (12 minutes ago) 
To: RVL_VP_RVLE_Viestintäyksikkö

Mistä tämmöinen tieto on peräisin, kuka ja mitä kautta sen on tietoonne saattanut?
Ymmärrättekö, että ko. postaus on jo yli 6v vanha, eli rikos on jo vanhentunut vuosia sitten?
T: Markus
En kiusallakaan linkitä tähän alkuperäistä postausta tai sitä kuvaa, jotteivat voi väittää, että uudelleenjulkaisen ja siten syyllistyn rikokseen. Halukkaat löytävät sen varmasti helposti kyllä blogini arkistoja penkomalla kyseiseltä päivältä ja voivat itse päätellä, pitäisikö itkeä vaiko nauraa...

Tässä vielä kuvankaappaus, koska eihän kukaan voi uskoa näin mielipuolista juttua muuten... Klitkatkaa kuva auki, jotta näette sen paremmin...


Edit 23.11.2017:
Vaihdettu kuva alkuperäisessä jutussa paremmin asiaan sopivaksi. :D

4 kommenttia:

 1. Marraskuusta 2011 ei ole sun blogiarkistosta yhtään postausta??
  Poistitko kuitenkin?

  VastaaPoista
 2. Postaus voi olla 6 vuoden takaa, mutta entä jos tulkitaan niin, että kyseisen viestin pitäminen internetissä esillä kaikkien luettavana on rikollisen asiaintilan ylläpitämistä? RL 8 luku 2 §:n 2 momentti sanoo seuraavaa: "Jos rikolliseen tekoon sisältyy lainvastaisen asiaintilan ylläpitäminen, syyteoikeuden vanhentumisaika alkaa vasta sellaisen tilan päättymisestä."

  Veikkaan, että pian teikäläistä taas viedään. Sanoisin, että kiihotustuomio tulee, mutta rajanavauslaitoksen logo menee sallittuna parodiana.

  Olen kyllä samaa mieltä, että järjettömässä maailmassa elämme. Rajan yli voi tulla 32000 [syytteen pelossa sensuroitu ilmaus] RAJAVARTIOLAITOKSEN estämättä, mutta internetissä vaaditaan kuria ja järjestystä. Eihän se toki niiden rajajanttereiden vika ole, tulijoilla kun on a-kirjaimella alkava taikasana, vaan ministereiden, korkeiden virkamiesten ja viime kädessä äänestävän kansan.

  VastaaPoista
 3. > Marraskuusta 2011 ei ole sun blogiarkistosta yhtään postausta??
  > Poistitko kuitenkin?

  Täh? Onpa.

  > Postaus voi olla 6 vuoden takaa, mutta entä jos tulkitaan niin, että kyseisen viestin
  > pitäminen internetissä esillä kaikkien luettavana on rikollisen asiaintilan
  > ylläpitämistä?

  Voi vittu. No niinpä tietenkin. Pitihän tuo arvata. Hohhoijaa.

  VastaaPoista
 4. 18. MARRASKUUTA 2011. Siinä on vihreällä pohjalla kuva eri värisestä, Sitäkö Markus tarkoitit?

  VastaaPoista