11. toukokuuta 2011

SDP käänsi takkinsa ja Kokoomus kusee Suomi-neidon silmien väliin

Aivan uskomatonta. (Tai siis ei ole se, että SDP pettää äänestäjänsä ja kääntää kelkkansa Portugalin jne. tukien suhteen.) Miten Suomen poliitikot voivat olla näin täysin eurobankstereiden ohjauksessa, että ovat hyväksymässä Portugalille maksettavat massiiviset veronmaksajien tuet? Nyt asiasta ovat SDP ja Kokoomus päässeet sopuun.

Kokoomus on koko ajan hokenut olevansa valmis maksattamaan ko. maiden tuhlailua suomalaisten veronmaksajien pussista. SDP sen sijaan propagandoi ennen vaaleja kovaan ääneen, että ei tule hyväksymään tukia Portugalille ja saikin kenties siksi sinisilmäisiä lampaita äänestämään itseään vaaleissa. Perussuomalaiset pysyvät toivottavasti tiukkana, eivätkä hyväksy mitään päänsilittelyä Portugalia kohtaan, puhumattakaan veronmaksajien varojen käyttämisestä ko. konkurssikypsän valtion tekohengittämiseen.

Mutta itse uutiseen. Diidapaadapa poistettuna, olennaiset asiat tiivistettyjä ja kommentoituna alla:

"- Suomi asettaa ehdoksi, että Portugali varmistaa EU-maiden lainojen takaisinmaksua myymällä omaisuuttaan."
Täh? Miten se, että Portugali elää koko ajan yli varojensa ja tuhlaa veronmaksajien varoja, helpottuu sillä, että Portugali myy omaisuuttaan? Auttaako pikavippiloukkuun jäänyttä se, että hän myy hieman omaisuuttaan ja jatkaa pikavippien ottamista? Miksei Portugalilta yksinkertaisesti vaadita kultaa, maaplänttejä ja muuta vakuutta tai maksua 100% takuuna lainoja vastaan?!? Miksei Portugalin yksinkertaisesti vaadita myyvän markkinoille omaa omaisuuttaan niin paljon, että se maksaisi niillä velkansa pois?!? Ainiin, silloinhan kuppaukselle olisi pakosta tulossa jokin loppu joskus. Ainiin, silloinhan eivät muiden euromaiden veronmaksajat joutuisi kustantamaan Portugalin kuppausta. Eihän sellainen nyt sovi.

- Mikäli jokin euromaa pyytää ERVV:ltä lainamuotoista tukea vielä Portugalin jälkeen, on Suomi valmis harkitsemaan tätä vain sillä ehdolla, että Suomi saa takausosuudelleen vakuudet kyseiseltä maalta.

Miksi edes Portugalille pitää antaa rahaa? Mikäli vakuudeksi määritellään vaikkapa ko. maan velkakirjoja tms diipadaapaa, ei niillä ole mitään todellista arvoa. Vakuudeksi pitäisi määritellä vaikkapa maaplänttejä tai kultaa tms. todellisen arvon mukaan.

...pääomitettavissa pankeissa pankkien omistajat ja sijoittajat kantavat vastuunsa.
Minkä helvetin vastuun? Ai, sori, meidän pankki meni nyt konkurssiin. Huppista. Sinne katosivat ne velat. Kansalaisten tileillä olevat rahat katetaan veronmaksajien rahoista. Mitä vastuun kantamista tuollainen on? Miksei velkaa ottaneita laiteta henkilökohtaisesti vastaamaan veloista? Miksei Portugalin, Kreikan, Espanjan, jne. paskavaltioiden kansalaisia kohtaan henk.koht. jyvitetä valtionsa velkaa ja anneta sitä vastaava velkakirja nyt rahaa pumppaaville maille? Olisi kiva käydä hakemassa Pedron rantatalo itselleni kun Pedro jättää maksamatta velkansa, mä olenkin aina halunnut mukavaa rantatonttia Espanjasta.

...Suomi hyväksyy pysyvän Euroopan vakausmekanismin (EVM) perustamisen...
Miksi Suomen poliitikot haluavat hyväksyä loputtoman kuppausmekanismin, jolla suomalaisten veronmaksajien ja tulevien sukupolvien niskaan kaadetaan toisten valtioiden, toisten maiden kansalaisten valitsemien poliitikkojen ottamia lainoja?

- EVM:n perustamisen yhteydessä hyväksytään velkajärjestelyä edesauttavat yhteistoimintalausekkeet.
- EVM:n lainoilla on ensisijainen asema verrattuna yksityisen sektorin lainoihin.
- EVM täyttää kokonaisuudessaan muutkin Suomen siihen esittämien aiempien kantojen mukaiset pankkien ja sijoittajien vastuuseen liittyvät yksityiskohdat.

Tämä voi tarkoittaa ihan mitä tahansa. Takaan, ettei se tarkoita kylläkään yhtään mitään hyvää veronmaksajien kannalta.

- EVM:n rakenne ei saa olla sellainen, että euromaat siirtyisivät valtioiden veloissa yhteisvastuuseen, vaan jokaisen valtion tulee vastata omasta julkisesta taloudestaan ja omista veloistaan.
Ahaa. Paitsi siis silloin, kun EKP painaa tyhjästä rahaa ja antaa sitä velkaisille paskamaille - sillä seurauksella, että koko euroalueella rahan arvo laskee, eli tapahtuu inflaatiota. Mitä tämä eroaa mitenkään siitä, että veronmaksajalta suoraan otettaisiin taskusta vastaavan summan suuruinen rahasumma ja se annettaisiin velkaisille paskamaille? Aivan.

Suomi katsoo, että vuonna 2008 käynnistyneeseen finanssikriisiin ja nyt esillä olevaan Portugalin sekä jo aiemmin esille tulleiden Kreikan ja Irlannin ongelmiin, on reagoitava laaja-alaisesti, jotta tällaiset kriisit voidaan välttää tulevaisuudessa.
Ainoa oikea tapa reagoida tämän tyyppisiin ongelmiin on, että euroakaan verovaroja ei anneta sinne nyt - eikä koskaan. Ne hullut yksityiset tahot, jotka ovat ostaneet ko. maiden velkakirjoja, sietävätkin kärsiä sijoituksensa riskin kun velkaiset paskamaat menevät konkurssiin tai vain kieltäytyvät maksamasta velkojaan takaisin heille.

...valmius rahoitussektoriin kohdistuvien kansainvälisten verojen käyttöönottoon... Tavoitteena tulee olla globaali vero, mutta ensi vaiheessa kyseeseen voi tulla myös vain EU:n tasolla toimeenpantava järjestelmä.
Noniin, nyt aletaankin kaiketi päästä perimmäisten kysymysten äärille. Problem - Reaction - Solution toimii. Ensin annetaan velkapyramidiponzihuijauksena lainaa maille yllinkyllin, sitten niiden pelastamisen suututtamat kansalaiset rauhoitetaan sillä, että otetaan käyttöön "rahoitussektorille kohdistuvia kansainvälisiä veroja". Eli, päästään ottamaan käyttöön ei vain Euroopan - vaan ehkäpä jopa maailmanlaajuisia veroja! Näin se yksi yhteinen maailmanvaluutta ja verotus etenee!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on vaan toivottava ettei Parussuomalaiset lankea tuohon ja seuraavien vaalien jälkeen Suomessa on vain Perussuomalaisia kunnallispoliitikkoja, sekä 4 vuoden päästä Perussuomalaiset voivat yksin olla hallituksessa yli 50% äänienemmistöllään.

Kumitonttu kirjoitti...

Niinpä...

Markus Jansson kirjoitti...

Toivottavasti kansalaisten muisti kestää ensi eduskuntavaaleihin saakka, etenkin, jos persut jäävät ulos hallituksesta. Oppositiossa persut voivat saada aikaan ihan helvetisti pahaa ja hyvä niin.

On hyvin luultavaa, että euro hajoaa parissa vuodessa. Olisi hienoa, mikäli siitä saisivat syyt niskaansa ne puolueet, jotka mokomaa hullutusta ovat ajaneetkin, eli SDP, Kokoomus ja Keskusta.

Tuohon päälle sitten seuraavat eduskuntavaalit ja persujen murskavoitto, niin avot! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy muistaa, että SDP:n kanta on ollut koko ajan tukien PUOLESTA, ei vastaan. Heillä on vain ollut omia ehtojaan, joten sikäli he eivät ole kääntäneet takkiaan. Lisäksi suurin osa asiantuntijoista (ei poliitikoista) on selkeästi sitä mieltä, että tuet ovat välttämättömiä. Jos Portugali ei veloistaan selviä, seuraa siitä mm. korkojen nousua melko varmasti täällä Suomessakin. Ei ole mukavaa niillä, joilla on velkaa. Itselläni ei onneksi ole. Enkä muuten ole SDP:n kannattajakaan.

Istoo kirjoitti...

Vihdoinkin asiaa, eikä mitään foliohattuilua!

Anonyymi kirjoitti...

Perkele.

Vihreät hallitukseen. Perussuomalaiset ei.

Hyvänen aika sentään...