16. toukokuuta 2011

Pari huippuhalpaa pikkuläppäriä...hmmm...

Vastoin joidenkin ihmisten odotuksia, älypuhelimet eivät ole syrjäyttäneet kannettavia tietokoneita. Miniläppärit haastavat älypuhelimet tehokkaasti jo pelkästään siksi, että niissä on täysikokoinen näppäimistö ja iso näyttö (siis suhteessa puhelimeen). Älypuhelin, joka pyrkii samaan, muuttuu isoksi ja kömpelöksi ja pirun kalliiksi turhakkeeksi. Miniläppäreitä saa 200-300 euron hintaan, kun taas hyvästä älypuhelimesta saa maksaa vähintään saman verran.

On kuitenkin olemassa vieläkin halvempia vaihtoehtoja miniläppäreille. Dealextreme.com myy useita malleja, joita voisi kutsua jo mikroläppäreiksi. Hinta on erittäin alhainen, 60-70 euroa, sisältäen postimaksut ja käsittelykulutkin! Katsokaas vaikka tämä ja tämä malli. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows CE tai Android. Sisältä löytyvät kaikki olennaiset ohjelmat ja lisää voi tietysti asentaa halujensa ja tarpeidensa mukaan. Uskon, että tuollainen läppäri riittää suurimmalle osalle ihmisistä ainoaksi tietokoneeksi. Halpa. Helppo. Yksinkertainen.

Ostaisin itse molemmat itselleni, mutta kun meidän taloudessa on jo 4 tietokonetta, niin en usko, että se on kuitenkaan järkevää. Muuten minä "voisin" saada jonkinlaisen tietokonefriikin nettiriippuvaisen leiman otsaani...

2 kommenttia:

Iiro Laiho kirjoitti...

Minä olen sen verran köyhä, ettei minulla ole varaa ostaa mitään huippuhalpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon tulee vielä verot sitten päälle kun hinta ylittää sen ~45 euroa.