3. toukokuuta 2011

Osaman tunnistamisesta

Ihan lyhyt ja simppeli kysymys: Miten Osama voitiin heti kättelyssä tunnistaa dna:n perusteella, kun dna-testin tekeminen kestää 2-3vrk siitä hetkestä, kun näytteet saadaan laboratorioon?

Eipä tässä muuta. Jatkakaa elämäänne kuten mitään ei olisi tapahtunutkaan. Älkää ajatelko liikoja, ettei ala pää särkemään ja turvallinen maailmankuva murtumaan.

8 kommenttia:

 1. Se on prosessi, että ihminen tiedostaa tällaiset asiat. Jossain vaiheessa tajuaa, että KAIKKI mitä mediassa syötetään, on tarkoitushakuista.

  Ei sillä sen jälkeen ole mitään merkitystä, onko jokin yksittäinen asia totta vai ei. Vaikka olisikin, en luottaisi uutiseen yhtään sen enempää.

  Lampaille ei myöskään näytä olevan väliä, koska heille saa valehdella miten paljon vaan ilman, että kovin suuri popula herää. Uskomattomuuksien lisääminen väleihin saattaa pitää heitä jopa sopivasti pelossa verrattuna siihen, että kaikelle olisi selitys.

  Kun kerran kumpikaan ryhmä ei hetkahda siitä, onko jokin asia totta, miksi bankstereidenkaan pitäisi välittää siitä sen enempää kuin mikä kulloinkin käytännöllistä on?-)

  VastaaPoista
 2. Joo mitäpä turhaa, kyllähän noita ihmisiä on muutenkin liikaa, joten harventaa saa. Pääasia, että muistaa usan olevan suurvalta ja ne paskaakaan välittää, mitä muiden maiden kansalaiset niistä ajattelee. Pääasia, että valtioiden johtajat pitää päänsä kiinni. Muutoin on valtio kusessa

  VastaaPoista
 3. Mistä tuo 2-3 vuorokautta tulee? Kyllä dna-testin saa tehtyä päivässä.

  VastaaPoista
 4. http://blogs.nature.com/news/thegreatbeyond/2011/05/
  "How_dna_could_confirm_bin_lade.html
  five or six hours, or even faster in a lab using proprietary technology dedicated to forensic identification. This would have given military analysts time to perform a DNA analysis after the U.S. raid on Monday morning in Pakistan, and deliver results to President Obama by the time of his announcement on Sunday night in Washington, DC."

  VastaaPoista
 5. Risto: Erittäin hyvin sanottu! Erittäin hyvin...

  VastaaPoista
 6. http://blogs.nature.com/news/thegreatbeyond/2011/05/

  Tuon linkkisi takana siis kerrotaan, että dna-testi onnistuu 5-6 tunnissa. Eli 2-3 päivää on liioittelua.

  VastaaPoista
 7. Uskoisin, että on olemassa sellaisia laitteita, joilla DNA-testin lopputulos saadaan hyvinkin nopeasti. Mutta näitä laitteita ei ole joka laboratorioissa käytettävissä. Ihan puhdasta kehittynyttä tekniikkaa näytteenoton nopeus on. Maksaa paljon.

  Itsekin aikoinaan olen ollut noita laitteita kehittämässä. Kameran näytteenoton kapasiteetti ratkaisee.

  VastaaPoista
 8. Pietilälle:

  Mitä haluat sanoo?
  Sitä, että ihmisiä pitäis johtaa joku todella älykäs ja kaikesta tietoinen johtaja?

  On kai se selvää, että ihmiset, joita ei ole koulutettu, voivat uskoa mihin tahansa.

  Suomalaiset ovat kuitenkin hyvin koulutettuja, eivätkä usko mihin tahansa.

  VastaaPoista