14. joulukuuta 2010

Tiesitkö tämän Tukholman pommi-iskusta?

Svenska Dagbladet uutisoi, että Ruotsin puolustusministeriön työntekijä oli ilmoittanut ystävälleen, joka asuu Tukholman keskustassa, varoittaen tätä sinne kohdistuvasta pommi-iskusta n. 7 tuntia ennen iskua. Työntekijä oli erikseen nimennyt kadun, jolla pommi-isku tulisi tapahtumaan. Huppista keikkaa. Mitenkäs puolustusvoimien henkilö voi tietää muslimiterroristien yllätysiskujen ajankohdan ja paikan? (Asiasta on lisää juttua mm. Prisonplanetin sivuilla)
 
No, Svenska Dagsbladet kuitenkin poisti ko. ennakkovaroitusta koskevan uutisen sivuiltaan nopeasti, joskin se on yhä löydettävissä Googlen Cachesta. Tällä hetkellä ko. uutisesta kertova sivu ohjautuu uutiseen pommi-iskusta, ilman mitään mainintaa ko. ennakkovaroituksesta. Svenska Dagsbladet ei ole mitenkään selittänyt, miksi se poisti ko. tiedot sivuiltaan, eikä korjannut mitenkään tekemisiään. Ilmeisesti kyseessä on peittely-yritys, luultavasti jonkin viranomaistahon käskystä. Ks. sivulla olevia kuvankaappauksia alkuperäisestä uutisesta:
Räjähdyspaikan läheltä muuten löytyi, kuinkas muutenkaan, aivan ehjä henkilökortti, josta poliisin oli kätevä tunnistaa "tekijä". Vähän kuten mystinen Mohammed Attan passi, joka lensi WTC:n tulimeren läpi vahingoittumattomana ja jonka poliisi pystyi sitten "löytämään" jonkin matkan päästä...

Ilkeä kielet kertovat, että tämä Tukholman "terrori-isku" olisi Mossadin falsa-flag operaatio, jossa mahdollisesti Ruotsinkin viranomaiset ovat osallisena. On epäilty, että joko koko isku on järjestetty peloiteoperaatio, tai, että Mossad on soluttautunut ko. terroristisoluun ja ohjelmoinut tai räjäyttänyt pommit ennenaikojaan (Yleensähän itsemurhapommittajilla on "kakkosmies" takana, joka voi räjäyttää kannetut pommit, jos kantaja alkaakin epäröimään viime hetkillä) tai teettänyt huonolaatuiset pommit, jotka räjähtävät miten sattuu. Näin tavallaan saataisiin tuplajättipotti: Peloitevaikutus kansalaisia kohtaan ilman siviilivahinkoja ja toisaalta soluttautuminen ei paljastuisi, vaan koko asia voitaisiin terroristien toimesta leimata "huolimattomaksi pommienkäsittelyksi" tms. vahingoksi.

Se on selvää, että tämä juttu haisee ja pahasti.

Se on yhtä selvää, että valtamedia ei tule kertomaan näistä epäselvyyksistä ja outouksista kansalaisille yhtään mitään. Ja poliitikot ja viranomaiset tulevat tämänkin tapauksen seurauksena vaatimaan yhä lisää resursseja ja oikeuksia yksilönvapauksien ja yksityisyydensuojan loukkaamiseen "terrorismin torjunnan" varjolla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siitähän annettiin poliisille joku uhkaus/varoitus jo etukäteen ihan uutistenkin mukaan.

Jos oletetaan, että isku nyt olisi joku mossadin ja ruotsin viranomaisten yhteinen pelotteluisku niin vaikea uskoa, että tieto tuosta olisi levinnyt puolustusministeriön rivityöntekijälle etukäteistietona, ainakaan noin tarkkaan. Ehkä korkeimmat johtajat oltaisiin voitu informoida.

Markus Jansson kirjoitti...

> Siitähän annettiin poliisille
> joku uhkaus/varoitus jo
> etukäteen ihan uutistenkin
> mukaan.

Uutisten, jotka on yritetty kätkeä. Eikä missään puhuttu 7h ennen annetusta varoituksesta, vaan ainoastaan vähän ennen iskua.

> Jos oletetaan, että isku nyt
> olisi joku mossadin ja ruotsin
> viranomaisten yhteinen
> pelotteluisku niin vaikea uskoa,
> että tieto tuosta olisi levinnyt
> puolustusministeriön
> rivityöntekijälle
> etukäteistietona, ainakaan noin
> tarkkaan. Ehkä korkeimmat
> johtajat oltaisiin voitu
> informoida.

Mistä sait sen käsityksen, että ko. vuodon tehnyt olisi ollut puolustusministeriön rivityöntekijä?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo operaatio ollut USA:n järjestämä, joka toteutettiin ruotsin tahojen kanssa. USA:n ja Ruotsin tiedusteluyhteistyöhän on WikiLeaks-tietojen mukaan ollut jo vuosia luultua kiinteämpää. Nyt kun USA on jäänyt kiinni pohjoismaissakin lähetystövakoilun takia, niin pitää keksiä keinoja tiedusteluyhteistyön toiminnan varmistamiseksi. Terrorismiuhkalla pelottelu auttaa kun halutaan vaikkapa Julian Assange rinnastaa heihin ja saada USA:an tuomituksi. Kun ensin tekaistaan seksirikolliseksi niin loppu hoitukin jo helpommin.
Näyttämön takana käy tällä hekellä muutenkin melkoinen kuhina.