10. joulukuuta 2010

Taas arvometallikusetusta ja peliä

Kirjoitin keväällä blogissani "Kultapelejä - onko jättimäinen vedätys/romahdus tulossa?", jossa käsittelin silloin tapahtuneita väärennöksiä, manipulointeja ja muuta ihmeellistä peliä arvometalleihin liittyen. Uusien tapahtumien valossa on taas syytä palata tähän aihepiiriin ja pohtia lisää, mitä ihmettä tämä kaikki oikein tarkoittaa ja kuka tästä kaikesta oikein hyötyy?

Muutama päivä sitten kuparin hinnassa paljastui manipulointia ja nyt samanlainen manipulointi paljastui kullan hinnassa, kun se syöksyi pienen matkaa. Vajaa pari viikkoa sitten "CBOE Gold Volatility Index" painui myöskin käsittämättömän alhaalle ja sen jälkeen kaupankäynnin volyymi nousi huippulukemiin. Syyksi ihmeelliselle pomppimiselle myös hinnassa paljastui virallisen selityksen mukaan "tietokonevirhe". Ainakin Goldman Sachs on osallistunut aktiivisesti tämän tyyppisiin veivutuksiin ja nyt onkin aika esittää eräitä kysymyksiä heille nykytilanteestakin.

Itse seurailin taas kerran (7.12.2010) Kitcon sivuilta hopean hintakehitystä, jossa tapahtui tuolloin melkoinen pudotus (kuten kullankin hinnassa). Tuossa hintakehityksessä, tai ainakin sitä kuvaavassa grafiikassa, oli jotain varsin mielenkiintoista, josta onneksi sain napattua kuvankaappaukset. Selittäkääpäs tämä!Epäilyttävää, ettenkö sanoisi.

Kun sitten samaan aikaan lukee toistuvasti tämmöisiä uutisia, on vaikea pysyä rauhallisena ja luottavaisena. Miksi jatkuvasti muuten eläkkkeet tulevat tileille myöhässä ja järjestelmissä on kaikenlaisia ihme "häiriöitä", jotta raha ei kulje kunnolla? Kesästä lähtien samanlaisia ongelmia on ollut jatkuvasti Suomessakin.

Mitä helvettiä oikein on tekeillä ja millä seurauksin?

8 kommenttia:

 1. Katso sivu 6
  http://www.isomagneetti.com/nettilehti/?alue=Lahti

  VastaaPoista
 2. Ootsä kyl aikas provosoiva immeinen :)
  Sä oot käyny Pariisissa. Kuis mitä neuvoja voisit laittaa mulle, kun meen ny tammikuus Nizzaan?

  VastaaPoista
 3. > http://www.isomagneetti.com/
  > nettilehti/?alue=Lahti

  AIVAN HELVETIN HYVÄ KIRJOITUS!
  Kiitokset tästä! Toivottavasti mahdollisimman monet lukevat tuon.

  VastaaPoista
 4. (Niin siis onko joku jo huomannut, että aikaisempi graafi näytti pystysuoraan pudotusta hetkellä X, mutta myöhemmin sama graafi näyttikin hetkellä X jotain ihan muuta...?)

  VastaaPoista
 5. On meillä siisti järjestelmä.

  Reilu 50.000 euron tili markkinahäiriöllä!
  http://tinyurl.com/22u2mg6

  Tosin kauppoja ei loppupelissä hyväsytty.

  VastaaPoista
 6. Hyvä blogi kiitti siitä. onko hopean hinnassa ilmaa enemmän ku kullan?

  http://www.youtube.com/watch?v=hLzYKFtWfrM

  tuossa kans puhutaan hopean hinnan manipuloinnista.

  VastaaPoista
 7. Kun kuulin ekan kerran eläkkeiden myöhästelystä jne jne niin eka asia mikä tuli mieleen että päiväkauppaakko niillä tehdään... Olenko vainoharhainenko :-)

  Sama kun sampolta maksaa nordealle, kestää sen kaksi päivää. Missä ne rahat ovat sen 2 pv????

  VastaaPoista
 8. Sama kun sampolta maksaa nordealle, kestää sen kaksi päivää. Missä ne rahat ovat sen 2 pv????

  Osta/lainaa sellainen kirja kuin Pankkioikeus niin saat vastauksen kysymykseesi. Kirjan lukeminen voisi tehdä hyvää myös Janssonille

  VastaaPoista