19. lokakuuta 2010

Miksi sisäpiiriläiset myyvät osakkeitaan yli 2000-kertaisesti ostoihinsa nähden?

Kuun alussa uutisoitiin, että sisäpiiriläisten osakkeiden myynti/ostosuhde oli 2341:1:een. Tällä hetkellä se on 2019:1:een. Rautalangasta väännettynä, jokaista dollaria kohden, jota yrityksen sisäpiireihin kuuluva ostaa ko. firman osakkeita, yrityksen sisäpiireihin kuuluvat myyvät yli 2000 dollarin edestä ko. firmojensa osakkeita.

Siis myynti-osto-suhde on 2000:1. Toistan, 2000:1. Ei 2:1 vaan 2000:1.

Miksi sisäpiiritietoa omaavat henkilöt myyvät osakkeitaan tuhansia kertoja enemmän kuin ostavat niitä, jos taloudessa menee hyvin ja talouskasvu on alkanut ja lama hellittänyt? Eivätkö sisäpiiriläiset tunne oman yrityksensä lähtevän räjähtävään kasvuun poliitikkojen tukitoimien ja muiden verovarojen tuhlailujen seurauksena? Eikö heillä, jos kellä, pitäisi olla käytössään parhaat tiedot ja tuntumat oman yrityksensä toiminnasta ja tulevaisuudenedellytyksistä ja odotuksista? Sisäpiireihin kuuluvilla pitäisi myöskin olla vahvat taloustietämyksen osaamiset ja kokemukset, joten tuskinpa kovin pahasti virhe-arvioita ryhtyisivät tekemään.

Vai mistähän kummasta mahtaisi olla kyse, osaako joku arvata?

Tietenkään tätäkään olennaista faktatietoa ei Suomen media, talousuutiset ja sanomalehdet mukaanluettuna, kerro kansalaisille. Kansalaisille kerrotaan joutavanpäiväistä liirumlaarumia ja merkityksettömiä pikkuasioita väljästi talouteen liittyen. Samaan aikaan sisäpiiriläiset ottavat rahojaan ulos yrityksistään ja juoksevat kirkuen karkuun rahat kourassaan. Rotat ovat jättämässä uppoavat laivat vauhdilla ja jättävät paskan jälkeensä piensijoittajille ja veronmaksajille poimittaviksi. Valtamedia ummistaa silmänsä tältä aivan selvältä signaalilta.

Voitte ajankuluksenne taas miettiä, miksi valtamedia ei uutisoi tästäkään asiasta yhtään mitään ja ketä se hyödyttää, että kansalaiset ovat autuaan tietämättömiä tilanteesta. 

10 kommenttia:

 1. Oletko lähettänyt näitä tietoja Suomen mediatahoille? Näiden vastaukset tahi vastaamatta jättämiset voisi olla yhden blogientryn aihe. Älämölöä.

  VastaaPoista
 2. ZH tarjoaa samaa tasapaksua tuomionpäiväuikuitusta kuin medialemmikkeinä toimivat permabearit, joiden ennustustarkkuus lienee yhden suhde ziljoonaan.

  Jos olet lukenut ZH:ä pidempään niin huomaat, että ZH:n juttujen mukaan fiat-rahan, osakemarkkinoiden, maailman talouden, sivilisaation jne. olisi pitänyt kohdata loppunsa jo useammin kuin ufojen ja Jeesuksen olisi pitänyt ilmestyä.

  Ei siinä mitään, on tuolla saitilla (kuten Alex Jonesilla) hyviäkin juttuja kunhan ymmärtää, että rusinat pitää poimia jättimäisestä paskakasasta.

  VastaaPoista
 3. Kirjoituksesi on täysin arvoton, jos et samalla esitä, mikä tuo suhde oli esim. lokakuu 2008-helmikuu 2009, jolloin osakkeiden arvot olivat todella kuopassa?

  Kolmannen neljänneksen tuloslukemat ovat todella kannustavaa luettavaa, lähes kaikilla on kasvua sekä myynnissä että kannattavuudessa ja myynnin näkymät ovat lähes poikkeuksetta positiiviset.

  En minä tällä hetkellä myisi, kun tyhmät ostavat massoittain. Ensi kevään osinkopalautusten jälkeen on hyvä ottaa hetken tauko ja tarkkailla tilannetta uusiksi.

  VastaaPoista
 4. Olkinukkeja kerrakseen.

  VastaaPoista
 5. "It is important to remember that most insiders are investors, not traders and they tend to buy shares in the company when they are cheap and sell when they are expensive."

  http://www.investopedia.com/articles/technical/03/120303.asp

  VastaaPoista
 6. Syyskuussa 2009 tuo suhdeluku oli n. 62:1.

  http://www.zerohedge.com/article/insider-sellingbuying-ratio-doubles-618x

  Joulukuussa 2009 tuo suhdeluku oli 82:1.

  http://www.zerohedge.com/article/most-recent-insider-selling-buying-ratio-821

  Tuolta löytyy lisää infoa tämän vuoden osalta:
  http://stocksthatpay.com/?p=12137
  "October 8: 1,169-1
  October 1: 2,341-1
  September 24: 1,411-1
  September 17: 290-1
  September 10: 650-1"

  VastaaPoista
 7. "Insiders use restricted stock and options (issued in lieu of cash) to supplement or, in some cases, virtually replace standard paychecks, so using this data to determine when to sell is less exact. When insiders are buying their own stock, they do so because they believe the stock is going up. When they sell, however, they could be doing so for a number of reasons, not simply because they believe share value may drop. "


  Tämäkin lainaus oli siis tuolta:
  http://www.investopedia.com/articles/technical/03/120303.asp

  VastaaPoista
 8. Onkohan tuollakaan suhdeluvulla loppujen lopuksi mitään merkitystä? Kuinka pitkälle ajalle noita lukuja on netissä ja mitä niistä voi päätellä? Jaksaako joku nähdä vaivaa asian selvittämiseen?

  VastaaPoista
 9. Mie ku en usko ulkomaan sivustoehin, ku en ossoo tuota raha-englantii niin hyvvii. Sitte kun selvällä suoamen tai savonkiälellä sanotaa, nii uskon.

  VastaaPoista
 10. Mielestäni tulisi kysyä, että onko osakkeet dollareina kädessä jotenkin paremmin turvassa, kuin osakkeissa?

  VastaaPoista