16. helmikuuta 2010

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma

Matti Vanhasen hallituksen tasa-arvo-ohjelma vaikuttaa kovin "mielenkiintoiselta". Käydäänpä hieman sen johdantoa läpi jotta nähdään, mitä se pitää sisällään. Ei kovin lupaavalta näytä ainakaan näin ensisilmäyksellä.

"Ohjelman tavoitteena on edistää sukupuolinäkökulman valtavirtaistamisen toteutumista,"

Eikö tasa-arvoon kuulu juurikin se, että ihmisiä ei eritellä sukupuolen mukaan, eikä tarkastella jompaa kumpaa sukupuolta olevina, vaan kaikkia pidetään yhtä arvokkaina ihmisyksilöinä, joilla on kaikilla samat oikeudet ja velvollisuudet?

"kaventaa sukupuolten palkkaeroja,"

Miten naisten vapaaehtoiset valinnat, eli heikommin palkatut ammatit, vähemmät tehdyt työtunnit, ylityöt, pyhätyöt, yötyöt sun muut kuuluvat hallitukselle? Eikö kyse ole jokaisen naisen omasta henkilökohtaisesta valinnasta uransa suhteen - naisten eurohan on euro.

"edistää naisten urakehitystä,"

Miten on tasa-arvoa edistävää, että toinen sukupuoli saa sukupuolensa mukaisesti paremman urakehityksen kuin mitä muuten saisi?

"lieventää segregaatiota ja lisätä tasa-arvotietoisuutta kouluissa,"

No tämä onkin kyllä ihan hyvä ajatus. Niin, mikäli tuo "tasa-arvotietoisuus" määriteltäisiin. Tarkoitetaanko sillä vain A) Naisten kuvitelluista ongelmista puhumista ja miesten syyllistämistä, vaiko B) Naisten ja miesten todellisten ongelmien käsittelystä ja ehkäisystä?

"parantaa työn ja perheen yhteensovittamista,"

Totta on kyllä, että tällä hetkellä työnantajalle tulee ekstrakuluja naisista, koska naisten pitkän äitiysloman palkka tulee työnantajan pussista. Ongelma voidaan korjata helposti esimerkiksi antamalla MIEHILLE yhtä pitkä isyysloma ja palkka siltä ajalta kuten nyt naisille annetaan. Samalla tasa-arvo toteutuu isien ja äitienkin suhteen.

"vähentää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa,"

Miksi ihmeessä tämän pitäisi olla jokin prioriteetti? Suurinosa kaikesta väkivallasta kohdistuu miehiin, eikä naisiin. Parisuhteissa väkivalta on 50-50, paitsi, että naiset hakkaavat lapsia selvästi miehiä enemmän. Naisten kaikenlaiseen väkivaltaan pitäisi myöskin kiinnittää huomiota.

"vahvistaa tasa-arvotyön resursseja ja laatia selonteko tasa-arvosta."

Mielenkiintoista. Jäämme odottamaan, mitä tästä verovarojen haaskauksesta on sitten tulossa.

"Ohjelman toteuttaminen edellyttää hallituksen laajaa sitoutumista naisten ja miesten välisen tasa-arvon edistämiseen."

Onko hallitus siis sitoutunut lopettamaan vain miehiä koskevan asevelvollisuuden (tai määräämään sen myöskin naisia koskevaksi), vai mitähän tällä tarkoitetaan? Miten hallitus aikoo sitoutua korjaamaan vaikkapa vain nämä kymmenen vakavaa tasa-arvo-ongelmaa tällä hallituskaudella?PS. Näköjään SDP haluaa naisille(kin) pakollisen kansalaispalvelun, joka korvaisi nykyisen vain miehiin kohdistuvan asevelvollisuus/siviilipalveluspakon. Hienoa, että edes oppositiosta uskalletaan moista heilutella (kun SDP ei ole itse moista ikinä ajanut) mahdollisuutena. Toivottavasti tuo toteutuu ja kaikkein isoimman tasa-arvo-ongelman ylitse laittamalla naisetkin inttiin tai muuhun puuhaan kuten miehetkin!

1 kommentti:

  1. Ei naisia pakotettuun yhdyskuntapalveluun. Vapauden riisto naisilta ei tuo meille miehillekään muuta, kuin lisää vapauden riistoa.

    Feminismi on keksitty, jotta saataisiin naiset ja miehet syyttelemään toisiaan sen sijaan, että kiinnitettäisiin huomiota yhteiskunnan (valtion) sortoon.

    VastaaPoista