4. syyskuuta 2009

Bloggareiden vangitseminen Aasiassa on Yleisradion mukaan kamalaa - Suomessa ei.

Ylenanto uutisoi, miten kamalaa on, kun bloggaaja voi saada vuosia vankeutta humorististen videoidensa vuoksi Azerbaidzhanissa. Ylenantoa ei sen sijaan juurikaan kiinnosta, että Suomessa Seppo Lehto on saanut vuosia vankeutta humorististen blogiensa vuoksi. Ylenanto voivottelee ulkomaalaisten ajatusrikollisten kohtuutonta vainoamista, mutta Ylenanto ei voivottele kotimaisten ajatusrikollisten kohtuutonta vainoamista.

Ehkä olen pessimisti, mutta käsittääkseni juuri näin tekopyhästi ja tyhmästi suurinosa suomalaisistakin tekee: Tuomitsee ihmisoikeusrikokset kun ne tapahtuvat ulkomailla ja hyväksyy ne, kun ne tapahtuvat Suomessa. Voivottelee, kun oikeuslaitos ei toimi jossain päin maailmaa, mutta nyökkäilee tyytyväisenä, kun se ei toimi Suomessa. Surkuttelee, kun jossain Kiinassa on huono sananvapaustilanne, mutta sulkee silmänsä, kun heille rautalangasta väännetään, että Suomen sananvapaustilanne on miltei yhtä surkea.

Suomalaiset ovat pohjimmiltaan idiootteja, jotka eivät ymmärrä, miten surkea suomalainen oikeusjärjestelmä ja yhteiskunta on. Suomen viranomaiset ovat hulluja ja oikeusjärjestelmä läpimätä. Jos suomalaiset eivät olisi idiootteja, he vähintäänkin äänestäisivät täysin toisenlaisen hallinnon, joka siistisi nämä mätäpaiseet pois. Luultavasti suomalaiset tekisivät jotain paljon rajumpaa ja nopeasti, jos heillä todellakin välähtäisi, millaisessa valtiossa me elämme nykyään.

En usko, että suurinosa suomalaisista voi olla masokisteja, jotka tietentahtoen ylläpitävät yhteiskuntaa, joka on näin pähkähullu. Suomalaiset eivät vain kykene itsenäisesti hakemaan ja käsittelemään kriittisesti tietoa maailman tapahtumista, eivätkä he kykene tätä tietoa ymmärtämään silloinkaan, jos sitä heille rautalangalla vääntäen hopeavadilla tarjotaan. Toisaalta suomalaiset ovat niin tyhmiä, että uskovat muitta mutkitta kaiken sen, mitä esimerkiksi Yleisradio heille kertoo. Kun Yleisradio uutisoi jatkuvasti näin puolueellisesti ja älyllisesti epärehellisesti, seuraukset ovat mitä ovat. Voitte vain arvata, millaisia vaikutuksia asioihin olisi, jos Yleisradio kertoisi samaan tapaan kotimaisista ihmisoikeusrikoksista ja ajatusrikollisten vainoista.

Demokratiassa on onneksi se oikeudenmukainen puoli, että kansan enemmistö saa juurikin niin huonon hallinnon ja valtion kuin mitä se ansaitsee. Säälini kohdistuukin lähinnä siis vähemmistöihin, jotka pakotetaan noudattamaan enemmistön pähkähulluja mielihaluja.

7 kommenttia:

 1. "Jos suomalaiset eivät olisi idiootteja, he vähintäänkin äänestäisivät täysin toisenlaisen hallinnon"

  Eikös se kokoomus ole johtava hallituspuolue, jonka idiootit äänestivät valtaan? Jonka puheenjohtaja sitten ottaa miljardeja euroa uutta velkaa pitääksen vanhan hallinnon pysystyssä.

  VastaaPoista
 2. Toinen näkökulma miksi Suomessa menee niin kuin menee. Ihmiset ovat älykkäitä ja käyttävät suuren osan kapasiteetistaan sulkeakseen epämiellyttävät asiat itsensä ulkopuolelle. En kyllä tiedä kumpi näkökulma on häiritsevämpi, tietoinen kieltäminen vai tyhmyys.

  VastaaPoista
 3. > Eikös se kokoomus ole
  > johtava hallituspuolue,
  > jonka idiootit äänestivät
  > valtaan?

  Kokoomus ei päätä kaikista asioista, eikä voi yksin asioita muuttaa. Valitettavasti. Paitsi muut hallituspuolueet, niin myös valtavan byrokraattinen virkamieskoneisto päättää asioista. Samoin oikeusjärjestelmän parissa työskentelevät kuuluvat kuspäät.


  > Jonka puheenjohtaja
  > sitten ottaa miljardeja
  > euroa uutta velkaa
  > pitääksen vanhan
  > hallinnon pysystyssä.

  Tuo onkin Kokoomuksen vikatikki. Tosin, Kokoomus on sen verran fiksu, että ymmärtää, että kansalaiset ovat idiootteja ja jos Kokoomus tekisi ainoan oikean teon eli leikkaisi rajusti valtion menoja, kansa alkaisi nupisemaan rajusti ja hetken päästä Kokoomus ei enää olisi johtava hallituspuolue, vaan demarit alkaisivat toteuttaa vielä nykyistäkin hullumpaa politiikkaa.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa katsoa:

  http://areena.yle.fi/video/401174

  Tässä YLE:n haastattelussa Sauli Niinistö kyllä tietää, mistä kenkä puristaa, mutta hienovaraisista puheista olisi kyllä päästävä jo vihdoin tekojen tielle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos - On kiva ja ilahduttavaa, että on kaltaisiasi jotka Jussi Halla-ahon tapaan havaitsevat nämä kaksoisstandardit.

  Itse naureskelin tälle Ylen Azerbaitsan uutisoinnille muistaen iloitsemistaan minulle langetetusta ilman minkäänlaista kyseenalaistamista.

  Seppo Lehto
  KO:hon valituslupahakemus jätetty 25.8.2009 2 vuotta 4 kk ehdotonta vankeutta sekä kymmenien tuhansien eurojen korvausvaatimuksista, joista raiskatut ja pahoinpidellyt voivat vain uneksia, mutta kun vaatijana on kansanedustajia ymv niin korvaukset ovat ok?

  VastaaPoista
 6. Suomalainen ei ole idiootti, ainakaan venäläisen virkamiehen mielestä: Suomalainen haluaa opettaa lapsensa lukemaan, on ahkera, on luotettava ja on mieleltään tasapainoinen. Toki tämä virkamieslausunto on ajalta ennen Neuvostoliiton syntyä, jolloin suomalainen sai vielä tavoitella onneaan melkoisen vapaasti nykypäivään verrattuna. (Lähdettä ei ole tähän pistää, olen lukenut tämän joskus jostain historian kirjoituksesta).

  Minä en hetkeäkään epäröi, etteikö meillä olisi geeneissämme jäljellä järki, meidän on vain todenteolla pohdittava mikä meihin on mennyt tai mikä meitä oikein vaivaa.

  VastaaPoista
 7. vapautta ei saa valittamalla vaan taistelemalla...

  VastaaPoista