12. syyskuuta 2008

Tajutkaa jo - sähköinen äänestys ON hakkeroitavissa

Tuntuu, että taas verenpaineeni kohoaa. Mikä logiikkapiiri puuttuu sellaisten ihmisten nupista, jotka seuraavat maailman tapahtumia ja silti kuvittelevat sähköisen äänestyksen olevan luotettava? Mikä ihme siinä on, että jengi ei vain tajua näin simppeliä asiaa, vaikka esimerkkejä on vaikka kuinka jakaa? Ei, vaikka rautalankaakin on väännetty metritolkulla...

Suomen Pravda eli Helsingin Sanomat uutisoi, että testiryhmä on jälleen hakkeroinut elektroniset äänestyslaitteet, tällä kertaa USA:ssa. Huolimatta "jatkuvista parannuksista" ja "virheistä oppimisista" ja "hyvästä suunnitelusta", nämä laitteet on taas hakkeroitu. Ja ne tullaan taas hakkeroimaan seuraavienkin parannusten jälkeen. Seuraukset ovat tietysti demokratian kannalta erittäin huolestuttavat.

Minullapa on idea, jolla toivoisin tähän asiaan saatavan vihdoinkin pisteen ja aamenen. Suomessa ollaan ottamassa sähköistä äänestystä käyttöön Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä. Syyllistyn nyt tietoisesti julkiseen kehottamiseen rikokseen, kun kehoitan kaikkia noissa kunnissa äänestäviä tietotekniikka-asiantuntijoita hakkeroimaan kyseiset äänestyslaitteet ensi kunnallisvaaleissa. Ehdotan, että hakkerointi tehdään siten, että "Aku Ankka" niminen ehdokas saa vaikkapa pari miljardia ääntä. Koska muka-asiantuntijat ovat meille kerta toisensa jälkeen vakuuttaneet sähköisen äänestyksen olevan turvallista, kuten vaikkapa Tuija Brax, he eivät voi muuta kuin "kruunata" Aku Ankan kyseisten kuntien uudeksi ääniharavaksi. Aku Ankan valinta kunnanvaltuustoihin ylivoimaisella ääntenenemmistöllähän ei voi olla virhe, koska Tuija Brax ja muut asioista vastaavat ovat kerran vakuuttaneet, ettei virheitä voi sattua eikä laitteita muka voi hakkeroida.

Miltä tämä kuulostaa?

Onneksi sentään edes Uudenmaan Kokoomusnuoret ovat tarttuneet myös toimeen ja aikovat valittaa Suomen elektronisesta äänestyksestä aina Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen asti. Loistavaa!

Täällä Uudessakaupungissa ei vielä sentään aiota ottaa sähköistä äänestystä käyttöön. Hyvä niin. En tiedä paljonko moiset pömpelit maksavat, mutta voitte olla varmoja, että sinä päivänä kun minun eteeni laitetaan moinen helvetinkone, silppuan sen millä tahansa käteeni osuvalla esineellä niin pieniksi palasiksi kuin vain mahdollista. Siinäpä sitten ihmettelevät vaalivirkailijat mitäs nyt tehdään (puhumattakaan mitä jo koneeseen annetuille äänille tapahtuu jos tuhoan koneen muistikortit)...

1 kommentti:

  1. Kyllähän sitä vilppiä sattuu nytkin. Muun muassa Köyhien asialla -puolueen ehdokkaiden äänet menivät aivan muille puolueille. Ainakin kyynisempi puoli minusta alkaa olla sitä mieltä, että tuollainen helposti manipuloitava sähköinen äänestys olisi vain hyvä asia, kun vaalivilppi tulisi myös muiden kun valtapuolueiden ulottuville.

    VastaaPoista